ДОКЛЕ ВИШЕ!? АМЕРИ НАМЕРИЛИ ДА СРБИЈИ ОТМУ ТУРСKИ ТОK! Објашњење је сулудо

DOKLE VIŠE!? AMERI NAMERILI DA SRBIJI OTMU TURSKI TOK! Objašnjenje je suludo

12 januara 2020

Zamenik državnog sekretara SAD za politička pitanja Dejvid Hejl poručuje da je Vašington protiv gradnje drugog kraka podvodnog crnomorskog gasovoda Turski tok. Kraka koji bi preko Bugarske i Srbije snabdevao zemlje Balkana i centralne Evrope. Možda i Italiju.

U intervjuu Bugarskom nacionalnom radiju rekao je da Vašington Turski tok, a i njegov drugi krak posebno, smatra „geostrateškim projektom Rusije“.U nastavku je rekao:

– Razumemo da je energetska bezbednost veoma važna za Evropu i jasno nam je da će i naši saveznici biti moćniji i pouzdaniji ako imaju bezbedan dostup izvorima energije. Međutim, problem je u tome što Moskva na sve to drugačije gleda. Ona svoje izvore energije koristi kao politički instrument za vršenje pritiska, a želi da podeli Evropu.

Teško da i sam Hejl u ovo veruje, ali je u nastavku rekao:

– Severni tok-2 i drugi kraj Turskog toka postali su problem jer ne obezbeđuju energetsku diversifikaciju za Evropu. Oni destabilizuju zato što Rusija dobija mogućnost da zaobiđe gasovode na ukrajinskoj teritoriji“.

Sve je ovo izgovorio kao da Moskva nije prethodnih dana sa Kijevom potpisala novi petogodišnji ugovor o tranzitu ruskog gasa preko Ukrajine za Evropu.

Baš briga Stejt departman što Rusija gasovod Severni tok-1 nikada nije ni pokušala da koristi „da podeli Evropu“! Baš ga briga što Nemačka u Severnom toku-2 ne vidi ni pritisak ni instrument za „podelu Evrope“! Baš ga briga što je Moskva pre neki dan sa Kijevom potpisala novi petogodišnji ugovor o tranzitu ruskog gasa preko Ukrajine za Evropu!

KOMENTARI11 komentara

 1. Kosovac says:

  Da, objašnjenje ovog Amerikanca je suludo. Ali svi znamo da je objašnjenje ovih bandita i o štetnosti Mini HE suludo. Suludo, pa šta, važno je da su to suludo prihvatili svi srpski idioti, i oni korisni, i oni koji su na vlasti.

 2. Miraš says:

  U našoj zemlji u dužini od 403 km završeno je polaganje cevi za ovaj krak gasovoda. Ostalo je da se još završe merne stanice i velika kompresorska stanica u okolini Žabara. Na Bugarsku sada vrše pritisak u kojoj je postavljanje cevi za gasovod počelo pre 3 meseca. Naši očekuju da prve količine gasa iz Turskog toka poteći će kroz magistralni gasovod u Srbiji u drugoj polovini 2020 godine, najverovatnije u oktobru. Ranije u Bugarskoj bilo je drugačijih izjava > očekuju da isporuke gasa novom trasom turskog toka, koju još zovu i balkanski tok, počeće 2021. godine. Opet dubokani vrše pritisak, a oni ne odustaju ni po pitanju ko jeste i ko će biti izabrani predsednik SAD do kraja ove godine. Gradnju drugog kraka turskog toka napada zamenik državnog sekretara SAD, dakle zvaničnik iz Državnog sekretarijata u čijoj nadležnosti su inostrani poslovi i koji je u bliskim vezama sa Sorošom tojest sa dubokom državom SAD. Soroš je pokušao da sruši Trampa još u novembru 2016, a pre njegovog zvaničnog stupanja na dužnost, organizovanjem masovnih demonstracija u SAD.

 3. Miraš says:

  Biće izgradjen drugi krak ovog gasovoda, nego ovo su poslednji jalovi pokušaji da se napravi šteta. Mene više brine sudbina naše Komercijalne banke. > "Svakako da smo bliže prodaji Komercijalne banke NLB banci nego odluci da država ostane njen vlasnik. Dobili smo dobre ponude i zašto bismo odustali? AKO IGRAŠ IGRU, ONDA JE IGRAJ DO KRAJA", izjavi pre 4 dana ministar finansija Siniša Mali. Za koga ovaj hebivetar igra igru? Čini mi se da ovu prodaju rade po nalogu globalnih ubica tojest dubokana. PRODAJA DOMAĆE KOMERCIJALNE BANKE NIJE U NAŠU KORIST NI SLUČAJNO.

 4. Miraš says:

  Ko je izvršitelj u otimanju od Srbije poslednje veće domaće banke > Komercijalne banke? malivukov ministar siniša mali. Zašto trpimo ovoliki bezobrazluk i štetočinstvo?

  • E.Lirsch says:

   Eeee Nemo' tako za "Blagodarenog koji se bori kao lav". A stoti ga i "car". Pogane njuske Beogradske kako Lavrov rece "vode prorusku politiku". NATO fasisti su nam neprijatelji i to i ne kriju. Opasnost je veca od pomuklih jajara Kremaljskih zato sto su zaveli srpski narod a godinama podrzavakju sluge okupatora. Nije to slucakjno i za to nema opravdanja. Nikako.

   • Miraš says:

    Uz pomoć kontrolisanih medija on vlada tako da puki narod ne vidi i ne zna dovoljno šta se zapravo dešava, a ne uz pomoć Rusije. Ne može Kremlj da ide po svetu i da skida glave koje Zapad postavlja, da tako nešto rade već bi izbio treći svetski i to u punoj meri.

 5. petrovgrad says:

  Svakako mi će mo to imati na umu i razmotrićemo njihove sugestije. Ako treba i Ja ću se založiti da tako i bude. Amerika je ozbiljan faktor, skoro pa kao Iran

 6. Miroslav says:

  Ma nije bitan gasovod, sve kapacitete vlast je usmerila prema plasticnim kesama, bitno je da se jabuke vise nestavljaju u plasticne kese... e jadna Srbijooo.

 7. padre says:

  A kako bi Rusija mogla da diverzifikuje to snabdevanje?Da postavi EU uslov, da za svaki njiho kubni metar mora da kupi tri kubna metra onog iz škriljaca iz SAD?

 8. Za Srbiju says:

  Čovek stvari vidi iz AMERIČKOG ugla pritisaka i ucenjivanja.

 9. petrovgrad says:

  Miroslave Srbija nikada nije bila jadna, jadna ti majka što te takvog rodila. Zašto se patiš i živiš u toj jadnoj zemlji, kad možeš sa 20-30 evra da otputuješ u srcu EU u jenom pravcu, naravno okoliko nemaš zabranu da izvadiš pasoš. Ja sam srećan što živim u Srbiji. Tko sam se osećao u svim vlastima, bez obzira što sam za neke verovao da su u službi okupatora. Vlst i politika je prolazna, Srbija je večna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *