Доктор Несторовић препоручује: Две недеље пре ВАKЦИНЕ УЗИМАЈТЕ ОВО, ТАKО ЋЕТЕ ЈОШ ВИШЕ ОЈАЧАТИ ИМУНИТЕТ

Doktor Nestorović preporučuje: Dve nedelje pre VAKCINE UZIMAJTE OVO, TAKO ĆETE JOŠ VIŠE OJAČATI IMUNITET

21 januara 2021

Masovna vakcinacija u Srbiji je u toku i građani mogu da biraju između tri vakcine.

Profesor dr Branimir Nestorović je ocenio da upotreba probiotika pre vakcinacije protiv korona virusa može znatno pospešiti imunitet.Naime, čuveni dečiji plumolog izjavio je za „Telegraf“ da je probiotike poželjno uzimati najmanje dve nedelje pre vakcinacije kako bi bili delotvorni i efikasni.

– Probiotici su stimulatori imuniteta, a to je pokazano za mnoge vakcine, ali moraju da se uzimaju bar dve, tri nedelje pre, kako bi pojačali imuni odgovor – izjavio je profesor.

Uzimati i nakon vakcine

On je takođe naveo da je nephodno uzimati ih nedeljama pre primanja vakcine, a ne samo dan, dva pre, kao i nastaviti sa upotrebom i dve nedelje nakon vakcinacije.

– Probiotik pojačava reaktivnost tih ćelija i stimuliše takozvani urođeni imunitet. Mi se rađamo sa ogromnim repertoarom odbrane, skoro svega što je preživela, recimo majka, baba, deda…

Probiotici igraju važnu ulogu u razvoju i uspostavljanju crevne mikroflore i podstiču sazrevanje imunog sistema. Ovo pomaže da se postigne bolji vakcinalni odgovor i bolja odbranu od infekcija.

– Za mnoge vakcine postoje dokazi. Recimo, za MMR vakcinu bilo je puno istraživačkih radova, a upotreba probiotika u cilju pospešivanja imunog odgovora opšte je poznata kao efikasna – zaključio je dr Nestorović.

Probiotik ne pruža zaštitu od neželjenih efekata vakcine, kako bi neko mogao da zaključi, zapravo probiotici su korisne bakterije koje žive u crevima i deluju na određene strukture, stimulišući sličnu funkciju kao što, primera radi krajnici čine u zaštiti od infekcija, objasnio je doktor.

Deluju na imuni sistem

– Oni nespecifično stimulišu imuni odgovor ne samo ka jednom uzročniku nego stvarju opštu otpornost organizma. Ako postoji neko zapaljenje u organizmu, oni će težiti da ga vrate u balans, odnosno na početak. Sublimuju loš odgovor na infekciju, a pospešuju dobar – bio je jasan doktor.

Probiotske bakterije su isto što supementi za podizanje imuniteta, ne moraju biti apsorbovane već mogu delovati iz unutrašnjosti creva i zato su neželjena dejstva minimalna, zaključio je profesor Nestorović u razgovoru za „Telegraf“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    Na stranu svi nesporazumi i ostala sr..ovaj, priče. Nemo sad da kasnite. Budite humani. Vi samo primite vakcinu i oma prestanite da nosite maske. Ili kad već postanete imuni a kako ćete to utvrditi, pa lepo. Će naprave oni test za to i vi ćete biti imuni za dan dva, godinu dve tri ili šta ja znam. Nemo se ustručavate da skinete masku jer tako ćete slobodno primati koronu iz vazduha u vaše imuno telo i tamo je satanizovati i izvršiti genocid nad koronom. A to će pomoći vakim blentavcima kao ja da prežive, jer vi ćete pobiti koronu svojim imunitetom. Svako ko se vakciniše, ali efektivno, mislim da preživi, a većina će preživeti, neće imati potrebe da gura svojom maskom koronu naokolo nego je oma api i ubije. Jel tako ili nije? Tako da mi bez maski lakše preživimo i da nas ne napada baš toliko. Spasićete nas jer bez vas bi pomrli. Samo ite stante u red i primite. Što pre pa da se smirim već jednom. Eto, Srba je već primio pet puta vakcine i to prvi u redu, kao dobar rodoljub i pametan čoek. Mante vake kao ja. Gledajte sebe i kad se vakcinišete vaki divljaci neće predstavljati nikakvu opasnost za vas. Nek vam Bog i fajzer i ostali izumitelji ekspres vakcine daju da doživite moje godine i da budete još živahniji i dugovečniji od menemi. I pijte i te lekove od Nestorovića a ne samo od vakcine. Sve što vam lekari kažu, kupite i popite. E da sam ja imao tako dobre lekare i vakcinatore, danas bih već imao 100 godina. Jel nisam iskren?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *