Доктор Несторовић препоручује: Две недеље пре ВАKЦИНЕ УЗИМАЈТЕ ОВО, ТАKО ЋЕТЕ ЈОШ ВИШЕ ОЈАЧАТИ ИМУНИТЕТ

Доктор Несторовић препоручује: Две недеље пре ВАKЦИНЕ УЗИМАЈТЕ ОВО, ТАKО ЋЕТЕ ЈОШ ВИШЕ ОЈАЧАТИ ИМУНИТЕТ

21 јануара 2021

Масовна вакцинација у Србији је у току и грађани могу да бирају између три вакцине.

Професор др Бранимир Несторовић је оценио да употреба пробиотика пре вакцинације против корона вируса може знатно поспешити имунитет.Наиме, чувени дечији плумолог изјавио је за „Телеграф“ да је пробиотике пожељно узимати најмање две недеље пре вакцинације како би били делотворни и ефикасни.

– Пробиотици су стимулатори имунитета, а то је показано за многе вакцине, али морају да се узимају бар две, три недеље пре, како би појачали имуни одговор – изјавио је професор.

Узимати и након вакцине

Он је такође навео да је непходно узимати их недељама пре примања вакцине, а не само дан, два пре, као и наставити са употребом и две недеље након вакцинације.

– Пробиотик појачава реактивност тих ћелија и стимулише такозвани урођени имунитет. Ми се рађамо са огромним репертоаром одбране, скоро свега што је преживела, рецимо мајка, баба, деда…

Пробиотици играју важну улогу у развоју и успостављању цревне микрофлоре и подстичу сазревање имуног система. Ово помаже да се постигне бољи вакцинални одговор и боља одбрану од инфекција.

– За многе вакцине постоје докази. Рецимо, за ММР вакцину било је пуно истраживачких радова, а употреба пробиотика у циљу поспешивања имуног одговора опште је позната као ефикасна – закључио је др Несторовић.

Пробиотик не пружа заштиту од нежељених ефеката вакцине, како би неко могао да закључи, заправо пробиотици су корисне бактерије које живе у цревима и делују на одређене структуре, стимулишући сличну функцију као што, примера ради крајници чине у заштити од инфекција, објаснио је доктор.

Делују на имуни систем

– Они неспецифично стимулишу имуни одговор не само ка једном узрочнику него стварју општу отпорност организма. Ако постоји неко запаљење у организму, они ће тежити да га врате у баланс, односно на почетак. Сублимују лош одговор на инфекцију, а поспешују добар – био је јасан доктор.

Пробиотске бактерије су исто што супементи за подизање имунитета, не морају бити апсорбоване већ могу деловати из унутрашњости црева и зато су нежељена дејства минимална, закључио је професор Несторовић у разговору за „Телеграф“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Риста says:

    На страну сви неспоразуми и остала ср..овај, приче. Немо сад да касните. Будите хумани. Ви само примите вакцину и ома престаните да носите маске. Или кад већ постанете имуни а како ћете то утврдити, па лепо. Ће направе они тест за то и ви ћете бити имуни за дан два, годину две три или шта ја знам. Немо се устручавате да скинете маску јер тако ћете слободно примати корону из ваздуха у ваше имуно тело и тамо је сатанизовати и извршити геноцид над короном. А то ће помоћи ваким блентавцима као ја да преживе, јер ви ћете побити корону својим имунитетом. Свако ко се вакцинише, али ефективно, мислим да преживи, а већина ће преживети, неће имати потребе да гура својом маском корону наоколо него је ома апи и убије. Јел тако или није? Тако да ми без маски лакше преживимо и да нас не напада баш толико. Спасићете нас јер без вас би помрли. Само ите станте у ред и примите. Што пре па да се смирим већ једном. Ето, Срба је већ примио пет пута вакцине и то први у реду, као добар родољуб и паметан чоек. Манте ваке као ја. Гледајте себе и кад се вакцинишете ваки дивљаци неће представљати никакву опасност за вас. Нек вам Бог и фајзер и остали изумитељи експрес вакцине дају да доживите моје године и да будете још живахнији и дуговечнији од менеми. И пијте и те лекове од Несторовића а не само од вакцине. Све што вам лекари кажу, купите и попите. Е да сам ја имао тако добре лекаре и вакцинаторе, данас бих већ имао 100 година. Јел нисам искрен?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u