ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ: Те препоруке су дебилне, због њих ће људи страдати!

DOKTOR NESTOROVIĆ: Te preporuke su debilne, zbog njih će ljudi stradati!

8 avgusta 2021

Suština doktora je da proceni šta je dobro za pacijenta. U suprotnom, mi mu dođemo kao samoposluga.

“Tvrdim da žene u drugom stanju ne treba da idu često na ultrazvuk. To je besmisleno. Kažu s druge strane da je magnetna rezonanca potpuno bezopasna. Kako može biti bezopasno nešto kad vas uvode u magnetno polje jačine 5 tesla, a Zemlja ima 1 teslu. Kako se izaziva karcinom? Pa stavite ih u magnetna polja”, ističe doktor Branimir Nestorović.Ističe da je jedno vreme dok je bioneki rukovodilac “ludeo kad pogleda statistike naše magnetne rezonance i skenera”.

“Devedeset odsto su nalazi normalni rezultati. Roditelji dovode decu po principu – Došli smo da vidimo. Razumem roditelje ali ne razumem doktore koji ih snimaju. Suština doktora je da proceni šta je dobro za pacijenta. U suprotnom, mi mu dođemo kao samoposluga – oni dođu kažu hoću to i to i mi im to damo i eto. Ja svoju ulogu shvatam kao filter”, istiće Nestorović.

“Ono što saznam iz sveta da prenesem ovde ali u razumnom obliku. Jer neke svetske preporuke nisu razumne. Evo baciće se na mene kardiolozi kad ovo kažem ali Američka akademija za kardiologiju je izbacila aspirin iz prevencije. Kažu da je to rizična materija pa su ponovo uveli statine u velikim količinama. A to je opasno po život. Te preporuke su debilne”, jasan je Nestorović.

Kaže da bi lekari morali da budu pošteniji prema sebi i prema pacijentima.

“Mi imamo odlične lekare, odlične bolnice. Ne prihvatam tu teoriju kako smo mi lošiji od Evrope. Primarna zdravstvena zaštita u Evropi je čista kataklizma. Srbi ne shvataju koliko dobru imaju zdravstvenu zaštitu. To kad odu tamo onda ukapiraju. Meni je bila naša žena, profesorka, živi u Švedskoj i nju tamo lekar opšte prakse leči pet godina od astme koju ona nema. I ja pitam da li je on čuo nešto na plućima a ona mi kaže kako on nju nikada nije ni pregledao”, kaže on.

Ističe da pacijent mora da zna kakve su mu šanse u lečenju.

“Lekari lako podležu uticaju medija. Ja kad imam teškog pacijenta ja mu onda kažem šta bih ja uradio da sam na njegovom mestu. Ja mu kažem šta bih ja uradio za sebe ili svoje dete, a on može da me posluša ili ne. Nekada kada me i ne poslušaju može da na kraju bude dobro. Jer nisu lekari bogovi, ne znamo mi sve. Ali moje je da mu kažem, a njegovo je da li će me poslušati”, kaže dr Nestorović.

KOMENTARI4 komentara

 1. miki says:

  Naravno Rusi su davno utvrdili da i ultrazvuk oštećuje DNK

 2. rade says:

  Ja zivim na trulom zapadu,i mogu reci da je zdravstvena zastita ovdje vrlo dobra.Razlikuje se od nase zdravstvene zastite po tome sto ovdje ne moras doktoru dati novac i sto ovdje doktori ne piju litar sljivovice dnevno kao ovaj gore.

  • Cp6a says:

   Ako su vam te priče o besplatnom zdravstvu taj famozni hibridni rat, onda ste zaebali vek.

 3. Čist je ko Suza says:

  Suština Oca našeg nebeskog je da nam da ljubav i spasenje kroz sina svog jedinca Isusa Hrista, da koji poveruje ima život večni. Sve ostalo će prohujati sa vihorom, ali kada se ON javi nastaće pravda i biće radosti onih koji se opravdaše u veri dela i žrtve koju je Hristos podneo za nas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *