ДОKТОР НЕСТОРОВИЋ ТВРДИ: Сада је тестирање на коронавирус БЕСМИСЛЕНО, а ево и зашто!

DOKTOR NESTOROVIĆ TVRDI: Sada je testiranje na koronavirus BESMISLENO, a evo i zašto!

1 novembra 2020

Ova epidemija će prestati kada steknemo 60 odsto kolektivnog imuniteta, a mi smo, mislim, vrlo blizu toga, izjavio je dr Branimir Nestorović.

On je u intervjuu portalu Telegraf rekao i da ne treba svi da se testiraju, jer su na sajtu Svetske zdravstvene organizacije (SZO) kriterijumi za testiranje isti sada kao i na početku epidemije – temperatura od 38 stepeni i veća, i teško disanje.– Cela ideja o testiranju je previše čudna. To nigde ne piše. Ni u jednoj knjzi, ni u jednoj preporuci. Na početku, kada je epidemija, vi možete da jurite te kontakte i da ih testirate da sprečite širenje virusa. Kada počne veliki broj obolelih, to je besmisleno. Zna se da se tada testiraju bolesni i oni koji su sa njima bili u kontaktu – kaže Nestorović i dodaje da mogu da se izoluju rizične grupe, a to su pre svega stariji u domovima za stare.

– Osmi je mesec epidemije. Kada pogledate zemlje koje su bile zaključane, zemlje koje nisu bile zaključane, zemlje koje su mnogo testirale, koje nisu testirale, nema neke velike razlike – rekao je.

Nestorović ističe i da je smrtnost od korona virusa trenutno na nivou sezonskog gripa, a šanse da dete umre od njega ravne su, prema istraživanjima, onoj da ga udari munja.

Inače smatra da virus neće iščeznuti u sledećih pet godina.

KOMENTARIJedan komentar

  1. opet ja says:

    Ovo mi zvuči kao jedino realno. Jedino trajanje virusa u sledećih 5 godina deluje malo preterano, ali može da traje i duže jer virus su već izolovali i mogu da ga vrate kada i gde im je potrebno. Realno virus je već oslabio, a najjači je bio u Kini, kada je i smrtnost bila veća. Hoćete da napravite haos u nekoj državi ili regionu, vratite im virus...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *