ДОKТОР НЕСТОРОВИЋ ТВРДИ: Сада је тестирање на коронавирус БЕСМИСЛЕНО, а ево и зашто!

ДОKТОР НЕСТОРОВИЋ ТВРДИ: Сада је тестирање на коронавирус БЕСМИСЛЕНО, а ево и зашто!

1 новембра 2020

Ова епидемија ће престати када стекнемо 60 одсто колективног имунитета, а ми смо, мислим, врло близу тога, изјавио је др Бранимир Несторовић.

Он је у интервјуу порталу Телеграф рекао и да не треба сви да се тестирају, јер су на сајту Светске здравствене организације (СЗО) критеријуми за тестирање исти сада као и на почетку епидемије – температура од 38 степени и већа, и тешко дисање.



– Цела идеја о тестирању је превише чудна. То нигде не пише. Ни у једној књзи, ни у једној препоруци. На почетку, када је епидемија, ви можете да јурите те контакте и да их тестирате да спречите ширење вируса. Kада почне велики број оболелих, то је бесмислено. Зна се да се тада тестирају болесни и они који су са њима били у контакту – каже Несторовић и додаје да могу да се изолују ризичне групе, а то су пре свега старији у домовима за старе.

– Осми је месец епидемије. Kада погледате земље које су биле закључане, земље које нису биле закључане, земље које су много тестирале, које нису тестирале, нема неке велике разлике – рекао је.

Несторовић истиче и да је смртност од корона вируса тренутно на нивоу сезонског грипа, а шансе да дете умре од њега равне су, према истраживањима, оној да га удари муња.

Иначе сматра да вирус неће ишчезнути у следећих пет година.

KOMENTARI



Један коментар

  1. opet ja says:

    Ovo mi zvuči kao jedino realno. Jedino trajanje virusa u sledećih 5 godina deluje malo preterano, ali može da traje i duže jer virus su već izolovali i mogu da ga vrate kada i gde im je potrebno. Realno virus je već oslabio, a najjači je bio u Kini, kada je i smrtnost bila veća. Hoćete da napravite haos u nekoj državi ili regionu, vratite im virus...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u