ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ УПОЗОРАВА: Ко ради ове три ствари добиће рак!

ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ УПОЗОРАВА: Ко ради ове три ствари добиће рак!

16 фебруара 2021

Педијатар и пулмолог др Бранимир Несторовић, рекао је да је карцином је физички и емотивно ужасна болест. Иако је изазивају наше побуњене ћелије, оболели често говоре да се осећају као да су нападнути од стране неке непознате силе.Доктор тврди да се недовољно кретање, лоша исхрана и хронични стрес по правилу окидач за настанак најопакије болести. Са друге стране, Несторовић је открио и да постоје тестови за рану дијагностику карцинома.

Један тест је 2013. године патентиран, одобрен је од америчке Агенције за храну и лекове. Тест открива протеин који стварају само малигне ћелије. Кад имате 2 милиона малигних ћелија у организму, тест је позитиван. Тад имате тумор који је величине 0,8 милиметара – објаснио је стручњак, истичући да је код најтеже болести савременог света најбитнија превенција.

„Последњих година је постало јасно да је раст тумора изузетно завистан од метаболизма, посебно шећера (глукозе). У поређењу са нормалним ћелијама, ћелије тумора зависе изузетно много од глукозе. Глукоза се користи без учешћа митохондрија, што за последицу има стварање млечне киселине (ово је познато и као Варбургов ефекат). Да би искористили глукозу, туморске ћелије приморавају околне ћелије везивног ткива да им уступају митохондрије (енергетске батерије организма) у процесу који је познат као трансфер митохондрија. Ове ћелијске органеле се из нормалних ћелија преносе преко микротубула у малигне ћелије. У нормалних ћелија, интенизвно разлагање глукозе ствара слободне радикале кисеоника, што доводи до процеса названог аноикис (програмираног уништавања потпорних ћелија ткива). Ћелије тумора имају способност да спрече овај процесс, а ово им омогућава стварање метастаза. Дакле исхрана богата грицкалицама или шећерима (посебно фруктозом) директно води ка настајању тумора“, истиче др Несторовић.

Наш цењени пулмолог напомиње да сва истраживања показују да је ово век малигних и запаљенских болести.

„Човек уништава планету, али и самог себе. Многи ауторитети мисле да се крећемо путем без повратка. Нећемо победити рак док не променимо начин на који функционише наше друштво, а ово не може доћи без промене мишљења. Мука ми је од економиста који говоре о одрживом расту, дакле непрекидном, бесконачном расту производње и потрошње. Природа нас опомиње, вратимо се својој суштини. Рак је само симптом шире болести која влада овом планетом“, закључио је проф др Бранимир Несторовић.

(Ало)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. I Love Jesus says:

    G.din Nestorović iz dana u dan proširuje i naše i svoje poglede i viđenja. Zaista čovek je postao rak rana na ovoj planeti i samom sebi, poruka je - Promenimo ponašanje! A evo i kako; Ovde su spojeni ljubav prema okolini, bližnjima i sebi samom, a ovo se rešava samo bezuslovnim verovanjem u reč Božiju i delo Očevo koje je učinio kroz svog Sina, našeg Gospoda i Spasitelja Isusa Hrista. Njega verujte, jer se u našoj veri proslavljaju Otac i Sin a to je volja Očeva, a šta je sa nama? Mi svakako ulazimo u njihovu slavu radi blagodati koju nam vera donosi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u