Dokumentarni film o lečenju kanabisom

Dokumentarni film o lečenju kanabisom

3 novembra 2014

6a00d8341c73fe53ef01901f056c65970b‘TRAVA’ film poznatog lekara, koji pomera naše granice shvatanja marihuane! Dokumenatarni film ‘Weed’, o upotrebi marihuane u medicinske svrhe, prati priču o fascinantnom izlečenju petogodišnje Pejdž Figi, kojoj je marihuana pomogla da se izbori sa Dravetovim sindromom, neizlečivim oblikom fatalne epilepsije, kao i drugima koje kanabis vraća u život i zamenjuje šaku lekova koji ne deluju, a škode organizmu.

Autor Sandžej Gupta (Sanjay Gupta), glavni medicinski korespodent CNN-a, se pred prikazivanje filma javno izvinio američkoj javnosti, zbog dosadašnjeg „sistematskog dezavuisanja i laganja“ o marihuani, od strane medicinskog i medijskog establišmenta.
Podelite svojim lekarima i prijateljima.

Dr. Gupta je pre 4 godine bio među lekarima koji su bili protiv legaliazacije marihuane. Posle suočavanja sa dokazima, svim naučnim istraživanjima i izlečenim pacijentima, u julu 2013 je izjavio:

‘Užasno smo i sistemski obmanjivani skoro 70 godina ovdje u SAD-u, i izvinjavam se zbog moje uloge u svemu tome.’

‘Pogrešno sam vjerovao kako Agencija za suzbijanje droga stavlja marihuanu u najtežu kategoriju droga na osnovu utemeljenih naučnih dokaza.’

‘Ta tvrdnja nije znanstveno dokazana, i sada znam, kada se radi o marihuani, da ništa od toga nije istina. Nema velik potencijal za zlouporabu, i postoji legitimna znanstvena upotreba marihuane u medicinske svrhe.’

Neshvatljivo je da pored toliko godina istraživanja, hiljada dokaza, studija, izlečenih pacijenata, ‘zvanična državna medicina’ sprečava istraživanja na ljudima kojima bi bez ikakvih dilema dokazali lekoviti učlinak kanabinoida na stotine različitih bolesti.

Svaki drugi lek se pušta u klinička istraživanja već posle 2-3 godine labaratorijskih na životinjama. Kanabis se na majmunima i pacovima intenzivno istražuje uz obilje dokaza o lekovitim svojstvimas već preko 17 godina… Još 1999 tim naučnika iz Španije je dokazao dejstvo kanabinoida na zaustavljanju i ubijanju ćelija kancera na majmunima i pacovima.

Više informacija o medicinskoj upotrebi marihuane u svetu možete naći na našim fb stranicama.

Cilj Udruženja ‘Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa’ (IRKA) u kome je dosta obolelih, kao i njihove rodbine i svih humanih ljudi koji žele da im pomognu je – HITNO donošenje novog Zakona o medicinskoj marihuani, njenoj primeni i kontroli kvaliteta. Pri donošenju zakona posebna pažnja mora biti usmerena ka siromašnim pacijentima kojih je najviše u Srbiji i kojima mora da se omogući jednostavno gajenje ili snabdevanje sa kmedicinskim kanabisom.

– U Srbiji trenutno vlada kriza prevelikog broja obolelih od raka, a cifra je u stalnom porastu. Nema dovoljno lekara, pa oboleli (koji nemaju debele veze) čekaju i po dva meseca na pregled.

– Lek od raka je poznat, postoji izobilje studija sa svetski priznath fakulteta i istraživačkih centara, postoji veliki broj ličnih izjava osoba koje su se izlečile od raka medicinskom marihuanom.

Naš cilj je veoma jednostavan: da se ukloni ova zakonska barijera i da se obolelima omogući njihovo ljudsko i ustavno pravo da se izleče i da žive normalnim životom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *