Долази Ју Несбе

Dolazi Ju Nesbe

3 decembra 2017

OMILJENI pisac krimića na ovim prostorima Ju Nesbe u maju iduće godine dolazi u Beograd, ekskluzivno najavljuje njegov srpski izdavač, „Laguna“.

Nesbe će u Srbiji provesti nekoliko dana, a otkrio je da mu je specijalna želja da iskusi čari planinarenja u našoj zemlji. Nesbe je tadašnju Jugoslaviju prvi put posetio i zavoleo još kao mladić, da bi docnije pohodio Srbiju i tokom NATO bombardovanja zemlje, i „uvrstio“ junake sa našeg podneblja u više svojih trilera.

Norvežanin poslednjih godina slovi za jednog od najvećih svetskih autora kriminalističkih romana, u rodnoj zemlji je poznat i kao muzičar, a potpisao je i niz knjiga za decu. „Laguna“ je objavila čak 15 Nesbeovih naslova, od kojih 11 pripadaju serijalu o problematičnom inspektoru Hariju Huleu, među njima i već kultni „Sneško“ po kome je nedavno snimljen istoimeni film u holivudskoj A produkciji.

– Nema posebne tajne kada je reč o njegovim romanima. On jednostavno piše veoma dobre knjige u tom žanru, koje su filmične. Psihološka karakterizacija likova je takođe izvanredna, a meni se posebno dopada način na koji plasira humor – kaže o Nesbeu Jelena Loma, koja je prevela sve knjige ovog pisca za „Lagunu“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *