ДОНАЛД ТРАМП ОБЈАВИО РАТ ФАРМАЦЕУТСКИМ КОМПАНИЈАМА! За 20 минута из џепа им истерао 25 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА

DONALD TRAMP OBJAVIO RAT FARMACEUTSKIM KOMPANIJAMA! Za 20 minuta iz džepa im isterao 25 MILIJARDI DOLARA

13 januara 2017

Donald Trump 454

Američki farmaceutski giganti izgubili su 25 milijardi dolara za samo 20 minuta tokom konferencije Donalda Trampa.

Blizu 25 milijardi dolara prvih devet kompanija zbrisano je sa berze u roku od nekoliko minuta, nakon što ih je Tramp kritikovao zbog skupih lekova.

Akcije kompanija Johnson & Johnson, Pfizer, Merck, Amgen, AbbVie, Bristol-Myers Squibb, Gilead, Celgene and Eli Lilly pale su između 1 i više od 5 odsto odmah nakon njegovih komentara.

Akcije Fajzera, jedne od najvećih svetskih farmaceutskih kompanija, završile su dan sa padom od 2 odsto, i ostale bez 5 milijardi dolara.

– Ova industrija se izvlači sa ubistvom. U farmaceutskoj industriji postoji mnogo lobija, mnogo lobista i dosta moći – izjavio je Tramp na prvoj konferenciji za novinare od izbora za predsednika SAD.

– Naša farmaceutska industrija je u katastrofalnom stanju. Ona isporučuje lekove, ali ih u velikoj meri ne proizvodi ovde – kazao je Tramp, dodajući da će kreirati nove procedure za nabavku lekova.

(Agencije)

KOMENTARI2 komentara

  1. VELIKI HRVOSER says:

    PA SVE JEVREJI VLASNICI, I PO NEKIM IMENIMA KOMPANIJA SE VIDI ČIJE SU...MNOGO NJIH BRIGA ZA PATRIOTIZAM I NEKAKVE AMERIKANCE

    • Deda Brada says:

      To što kažeš je tačno, ali mislim da je prava suština teksta u tome što pokazuje kako treba da radi izabrani predsednik koji radi ono što je obećao narodu u kampanji. Nasuprot njemu, naš lažljivi premijer je uvek slagao i radi sasvim suprotno od onog što priča. Nažalost, naš narod je suviše glup i niti shvata, niti pamti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *