ДОНАЛД ТРАМП ОТКРИО: Ово је права Америка… (ВИДЕО)

DONALD TRAMP OTKRIO: Ovo je prava Amerika… (VIDEO)

11 avgusta 2015

Donald-Trump-Runs-President 54Predsednički kandidat u Americi, Donald Tramp, inače bogati biznismen čija vrednost ove godine treba da premaši 10 milijardi američkih dolara, potpuno se razlikuje od američkih političara na kakve smo navikli.

Naime, Tramp vidi SAD kao uništenu zemlju i poredi je sa „zemljama trećeg sveta“.

Slika o Americi kao jakoj nuklearnoj vojnoj sili uopšte nije tačna, bar sudeći prema onome što govori Tramp.

„Neverovatno je da gledamo na televiziji naše vojne zvaničnike koji nam priznaju da je naša nuklearna tehnologija zastarela i da joj ima preko 30 godina. Da nam govore kako oni uopšte nisu sigurni ni da li to sve radi i da li je ispravno.“ – kaže Tramp u svom prvom govoru u kojem je najavio kandidovanje za predsednika SAD-a, u Ajovi, u junu ove godine.

„Radim širom sveta i putujem širom sveta. Naša infrastruktura, naši putevi, naše železnice, naši aerodromi su na nivou zemalja trećeg sveta. Amerika je zemlja trećeg sveta.“ – kaže američki biznismen.

„Pogledajte Kinu. Kina je toliko izgrađena da to nema nigde na svetu. Najmodernijih velikih mostova, škola, železnica, aerodroma… imaju svega. Mostovi su na sve strane, ogromni mostovi. Naš most Džordž Vašingtona naspram njihovih mostova koje su izgradili na sve strane, izgleda kao mali krompirić.“ – priznaje Tramp i ističe da je zadatak prekinuti „lobističku politiku koja radi u cilju interesa pojedinaca“.

„Ovi što sada sede u Vašingtonu ne mogu ništa. Oni su u šakama svojih lobista, donatora… Obama, Klintonovi… Oni ne smeju da urade ništa.“ – kaže Tramp.

„Njih samo zovnu na telefon njihovi donatori i kažu im: „Ne smeš njega da uništavaš!““ – objašnjava Tramp.

Tramp je u svom govoru istakao da je on bogat čovek i da njemu ne trebaju nikakvi donatori i lobisti, iako ih ima na prijateljskom nivou.

„Ja imam svoj novac. Vi mi ne trebate. Ja koristim svoj novac. Imam mnogo novca. Mnogo sam bogat.“ – rekao je Tramp i objasnio stvari sa kojim se suočio pred kandidaturu.

„Kažu mi… Ti se nećeš kandidovati, jer si privatnik i ne želiš da se sazna koliko si stvarno bogat. Ako se Tramp kandiduje, on mora da vlastima pruži tačne informacije o svom bogatstvu. Zamislite!“ – priča Tramp.

„Ja se ponosim svojim bogatstvom. Sve sam stekao svojim radom i poštenjem. Krenuo sam u maloj kancelariji u Bruklinu, a zatim sam otišao za svojim snom na Menhetn i počeo da gradim velike zgrade. Postigao sam odlične poslove i obogatio sam se. Odmah sam angažovao najbolje računovodstvene agencije i danas ću vam pokazati koliko sam ja bogat. Enormno sam bogat, veoma. Time se ponosim.“ – rekao je Tramp, a zatim pokazao izveštaj koji pokazuje da će ove godine njegovo bogatstvo premašiti 10 milijardi američkih dolara.

Tramp je objasnio da je Kina daleko naprednija zemlja i da SAD uskoro više neće biti sposobne da rade bilo gde u svetu. Pričao je o trilionskim dugovima koje SAD ima naspram Kine i Japana, te govorio koliko su kineske kompanije konkurentnije, a kineski političari pametniji od američkih.

„Ja ne mrzim Kinu. Ja sarađujem sa Kinezima. Pre neki dan sam Kinezu prodao stan vredan 50 miliona dolara. Kako mogu da mrzim Kineze? Ja samo kažem da nas Kina uništava, ali zato što su njihovi političari pametniji i časniji.“ – objasnio je Tramp.

Biznismen je kritikovao i činjenicu da Amerika u obrazovanje ulaže najviše novca po glavi stanovnika na svetu, a da je ista ta Amerika 25. na rang listi kvaliteta obrazovanja.

„Neke zemlje trećeg sveta su bolje od nas. To je sramota.“ – kaže Tramp.

On je na početku svog govora istakao da je američki BDP ispod nule, a da to nikad nigde u svetu nije zabeleženo.

„Za to nikad niko pre nije čuo, to ne postoji. Uvek je iznad nule. Ali, u Americi je danas ispod nule.“ – začuđeno je i ljutito rekao Tramp.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. Dux says:

  Vidi ovaj retard s perikom!!!!

 2. pravda says:

  Dace Bog amerika ce prestati da postoji . koliko su zla naneli ,bice tako. A ove nase biotange Vuka Draskovica,cedu ,canka,Milicku,kandicku i ostalu bagru poslati tamo za koga i rade

 3. Ilija says:

  i bilo dobro da on pobedi - mozda bi zaustavio put Amerike u propast.

 4. Ilija says:

  Ovo ke ispravno: Ne bi bilo dobro da on pobedi – mozda bi zaustavio put Amerike u propast.

 5. Petar says:

  Citam i slatko se smejem. Tramp je reko ono sto i slepac vidi. Koja Amerika, propala, ogrezla u rasizmu i nemoralu. A njome vlada nekoliko dedica od po 90 godina sa ogromnim bogatstvom. Te dedice u liku Rokfelera( 4 starca) Rotsilda. Bil Gejtsa- on je najmladi i ostalih pred smrt zavidnih starkelja koji moraju mreti i zele da uniste i sa sobom sahrane sve zivo na planeti. Sahranjuju oni i Ameriku odnosno SAD, polako ali sigurno. Tramp je takodje mator, ali se bavi biznisom i video je koliko je Amerika stara, stare zgrade, mostovi, putevi zeleznica. Da li ce im doci iz dupeta u glavu ili obrnuto videcemo i doziveti ako Bog da da im odemo na pomen i sahranu.

 6. radivoje says:

  dao im bog,ono sto su radili drugima i samo jos malo vise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *