ДОНАЛД ТРАМП: Путин ће спасити Грчку!

DONALD TRAMP: Putin će spasiti Grčku!

3 jula 2015

tramp_620x0SAD ne treba da se mešaju u grčku finansijsku krizu izjavio je milijarder i kandidat za američkog predsednika Donald Tramp u intervjuu TV kanalu „Foks biznis“ .

„Ne bih se mešao i previše aktivno učestvovao (…) Dao bih Nemačkoj da se time bavi. Mi imamo dovoljno problema“, rekao je Tramp, odgovarajući na pitanje šta treba da preduzmu SAD povodom situacije u Grčkoj.

Prema njegovim rečima, SAD ne treba da zaborave da je „čitava situacija sa evrom“ stvorena radi konkurencije sa SAD.

„Nemačka će se pozabaviti time. Iskreno, (ruski predsednik) Vladimir Putin, verovatno će se priključiti i spasiti situaciju, ako Nemačka ne uspe. Tako da mislim da će Grčka biti u boljoj formi nego što ljudi misle“, rekao je Tramp a prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, SAD se ne mogu mešati u svaki problem.

Prema podacima grčkog ministarstva finansija, ukupan iznos duga Grčke na dan 1. april ove godine, iznosio je 312,7 milijardi evra.

Znatan njegov deo – 184 milijarde, otpada na Evropski fond za finansijsku stabilnost (EFSF) – 131 milijardu, kao i na vlade zemalja evrozone, uključujući Nemačku, Francusku, Estoniju, Slovačku.

Grčka je dužna i 27 milijardi evra Evropskoj centralnoj banci (ECB) i 21 milijardu Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

KOMENTARIJedan komentar

  1. mija says:

    Aha, znači to je igra. Uvaliti Rusiji više od 400 milijardi grčkog duga. Lukavo, nema šta. Zapad pljačkao Grčku i uvalio je u dugove, a sad će nastaviti da pljačka Rusiju. Verovatno planiraju da joj uvale i Ukrajinu i ostale zemlje koje su oni spržili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *