ДОНАЛД ТРАМП: Путин ће спасити Грчку!

ДОНАЛД ТРАМП: Путин ће спасити Грчку!

3 јула 2015

tramp_620x0САД не треба да се мешају у грчку финансијску кризу изјавио је милијардер и кандидат за америчког председника Доналд Трамп у интервјуу ТВ каналу „Фокс бизнис“ .

„Не бих се мешао и превише активно учествовао (…) Дао бих Немачкој да се тиме бави. Ми имамо довољно проблема“, рекао је Трамп, одговарајући на питање шта треба да предузму САД поводом ситуације у Грчкој.

Према његовим речима, САД не треба да забораве да је „читава ситуација са евром“ створена ради конкуренције са САД.

„Немачка ће се позабавити тиме. Искрено, (руски председник) Владимир Путин, вероватно ће се прикључити и спасити ситуацију, ако Немачка не успе. Тако да мислим да ће Грчка бити у бољој форми него што људи мисле“, рекао је Трамп а преноси РИА Новости.

Према његовим речима, САД се не могу мешати у сваки проблем.

Према подацима грчког министарства финансија, укупан износ дуга Грчке на дан 1. април ове године, износио је 312,7 милијарди евра.

Знатан његов део – 184 милијарде, отпада на Европски фонд за финансијску стабилност (ЕФСФ) – 131 милијарду, као и на владе земаља еврозоне, укључујући Немачку, Француску, Естонију, Словачку.

Грчка је дужна и 27 милијарди евра Европској централној банци (ЕЦБ) и 21 милијарду Међународном монетарном фонду (ММФ).

KOMENTARIЈедан коментар

  1. mija says:

    Aha, znači to je igra. Uvaliti Rusiji više od 400 milijardi grčkog duga. Lukavo, nema šta. Zapad pljačkao Grčku i uvalio je u dugove, a sad će nastaviti da pljačka Rusiju. Verovatno planiraju da joj uvale i Ukrajinu i ostale zemlje koje su oni spržili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u