ДОНБАС СЕ ОТЦЕПИО: Захарченко прогласио границу ДНР с Украјином

DONBAS SE OTCEPIO: Zaharčenko proglasio granicu DNR s Ukrajinom

13 marta 2017

zaharcenko-xinhua

Linija razdvajanja između samoproglašene Donjecke Narodne Republike i teritorije pod kontrolom Kijeva, prema ukazu lidera DNR Aleksandra Zaharčenka, dobila je status državne granice.

Prema dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva za državnu bezbednost DNR, prelazak fizičkih lica preko linije razgraničenja između DNR i Ukrajine dozvoljava se samo preko graničnog prelaza sa obaveznom registracijom.

Kontrola realizacije ukaza nalazi se u nadležnosti Ministarstva za državnu bezbednost DNR, Ministarstva finansija, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova republike.

„DNR upozorava da će, prema Tački 4 ovog ukaza, akcije povezane sa nezakonitim prelaskom linije razgraničenja, organizacijom nezakonitog prelaska odnosno ulaska u Donjecku Narodnu Republiku biti kvalifikovane u skladu sa Krivičnim zakonom DNR, sa Tačkom 378 o nezakonitom prelasku državne granice“, navodi se u saopštenju.

(rs.sputniknews.com)

 

KOMENTARI2 komentara

  1. Ojde se says:

    Tako neka bude, idemo dalje

  2. Miraš says:

    Nije reč o otcepljenu DNR. Nego su izlazi i ulazi u DNR na ovaj način stavljeni pod kontrolu jer se samo na tim odredjenim mestima sme ulaziti u DNR. Na ovaj način teroristi iz Ukrajine se ograničavaju u vršenju atentata, diverzija i slično.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *