ДОНБАС ЖЕЛИ УЈЕДИЊЕЊЕ СА РУСИЈОМ

DONBAS ŽELI UJEDINJENJE SA RUSIJOM

15 februara 2021

Predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin prokomentarisao je reči predsednika Vladimira Putina, koji je na sastanku sa urednicima ruskih medija obećao „bez obzira na sve“ da neće napuštati Donbas.

„Nikada nismo imali razloga mislimo da će nas Rusija ostaviti same sa poteškoćama i problemima“, rekao je Pušilin za radio stanicu „Govori Moskva“, prenose RIA Novosti.Pušilin je rekao da zemlja stalno oseća podršku Rusije, te je izrazio spremnost da podržava zajedničke vrednosti,

„Formulirasi smo stav naših građana u ideološkoj doktrini, koja se slučajno ne naziva `ruski Donbas`“, dodao je on, napominjući da je region uvek bio istorijski i mentalno ruski.

Kako je Pušilin naglasio, događaji iz 2014. i narednih godina nedvosmisleno su odredili vektor razvoja zemlje.

„Moramo biti zajedno sa Rusijom“, rekao je političar.

Pušilin se založio za jačanje saradnje sa Moskvom i nazvao Donbas delom „Velike Rusije“.

(vostok.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad 5 says:

  Sasvim normalno,niko od njih ne želi da živi u neonacističkoj državi sa rasnim zakonima na snazi i jurišnim odredima ubica po ulicama i u sastavu regularne armije.Pitanje je koliko "ukrajinaca", koji su realno ruskog porekla poržava tu mafiju instaliranu od strane CIA i NATO?Njima u kijevu preti gradjanski sukob i moguće partizanski rat u slučaju ponovnog napada na donbas.U svakom slučaju sukob je neminovan i desiće se ubrzo,gospodari iz uSA i NATO moraju sada da žure jer se situacija kod kuće preokreće i počinje čitav plan izazivanja svetskog rata da se kompromituje,za sada je to mala pukotina, ali ona se širi i to ubrzano u politčkom miljeu evrope i amerike.Ljudi počinju da SHVATAJU i da PRIMEĆUJU taj plan koji je u pokretu i koji će ih gurnutu na klanicu za račun maolog broja profitera u vrhu.Mislim da ni u EU ni u USA gradjani nisu spremni uopšte da ratuju za račun svojih oligarhija i "elita".Biće JAKO teško gurnutu ih u masama sem aio sami amerikanci ne bombarduju atomski neke gradove i optuže ruse za to,mada i tada je pitanje.Mnogo je veliki mrak koji dolazi sa zapadne strane, brate kao u tolkinovim bajkama jbte.:)

 2. Pendrek says:

  Daj Boze da se ostvari da budu deo Rusije.

  • Milan Dog says:

   EU i USA su naci-fasisticke tvorevine i ne samo bivse republike SSSR nego i zapadni narodi ne zele da zive u EU I USA nego u Rusiji. Srbi isto. Glupaci i dalje vole Zapad.

 3. persida says:

  Donbas odavno zeli da se prikljuci Rusiji, ali se Rusi prave blesavi, kao da to ne znaju. Najbolje ruske generale iz Donbasa Putin je odreda smenio. On igra sah sa EU, koristeci Ukrajinu kao alatku. Tako se ponasaju biznismeni i sefovi korporacija, a ne pravi patrioti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *