ДОНЕТА ОДЛУКА: Црногорци руше српску крстионицу на води

DONETA ODLUKA: Crnogorci ruše srpsku krstionicu na vodi

31 marta 2019

Rušenje krstionice na vodi koju je Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) nelegalno sagradila krajem prošle godine na Ostrvu cveća u tivatskom zalivu, počeće 2. aprila, objavio je crnogorski sajt CDM.

Urbanističko građevinski inspektor Dragan Zejak potpisao je rešenje o rušenju krstionice.Ministarstvo održivog razvoja i turizma ranije je naložilo MCP da ukloni taj objekat, ali pošto to nije učinjeno u datom roku, u skladu sa zakonom, angažovano je „treće lice“ da to uradi.

Inspektori Morskog dobra su u decembru prošle godine obavestili ministarstvo da su, obilazeći teren, zatekli ekipe koje grade krstionicu i pontu na Ostrvu cveća.

U izjašnjenju ministarstvu, MCP je ranije navela da „Mitropolija crnogorsko primorska nije bila upoznata da je za objekat površine 11,33 metra kvadratna potrebna tehnička dokumentacija“, te da će je zatražiti od nadležnih organa i pribaviti sve što je potrebno.

KOMENTARI7 komentara

 1. Velika Metla says:

  Nisu to crnogorci,nego šlihtogorci! Nemaju oni s crnogorcima nikakve sličnosti! Razlika više nego drastična!

 2. Rale says:

  I u Srbiji imamo antihriste na vlasti koji manastir star 600 g. potope ,a Patrijarh ga zameni za vinograd od države... Prvo mi svoje dvorište trebamo urediti ,pa onda gledati preko plota...

  • Cp6a says:

   Ma da, mnogo takvih zelembaća kao ti rekoše da će Crkva izdati Kosmet. Kad ono, međutim. Sve vladike do jednog izglasaše da ne dolazi u obzir ikakvo priznanje Kosmeta. Tako i ovo, važniji je stav nekog tzv. monaha-nemonaha, nego stav zvanične, naše jedine, osmovekovne, mučeničke i svete SPC, eeeej bre. Da ti se možda ponekad ne javlja da si Napoleon?

 3. dinki says:

  Bila legalna ili ne starija je crkva od morskog dobra i države.S obzirom na istoriju manastira da je sreće i napretka trebala ju je raditi a ne rušiti država.Smrdogorci nek vam je sa srećom od prvog do potonjeg.

 4. Pastrovic says:

  Ma... Tivat je vec odavno ustaska teritorija!

 5. samostalan says:

  Smrdogorci su bili i ostali ustase pripravnici. Regruti sotone.

 6. petrovgrad says:

  Crnogorci kao novokompanovana nacija koja je ispala u Titovom Jajcu, nije po prvi put da skrnave pravoslavne svetinje. Tako su radili i 1945 manastirima Dečane i Pećka Ptrijaršija, a da ne kažem vernicima Srbima na KiM. Razlika između Srba i Crnogoraca na KiM je u sledećem -Ko se izjašanjavao kao Crnogorac nije slavio slavu -nije primao sveštenike-popove u kuću -nije krstio decu -nije slavio slavu. Postojale su porodice odnosno dva brata jedan brat slavi slavu drugi brat jaše popa. Takvih porodica je bilo u svim selima Metohije Pećkog okruga. Da ne verujete Od iste majke i oca jedan brat Srbin a drugi Crnogorac.Kad bi razjurili taj izrod i uspostavili reciprocitet, bilo bi na stotine slobodnih radnih mesta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *