Donjecka i Luganska republika se objedinile i proglasile za – NOVOROSIJU

Donjecka i Luganska republika se objedinile i proglasile za – NOVOROSIJU

15 jula 2014

fa18ec1b3e326e4ddfff5151d1d6c787589b256bParlament Saveza narodnih republika – koji čine Donjecka i Luganska republika – usvojio je izmene Ustava konfederalne države i niz važnih zakona, saopštio je predsednik parlamenta Igor Carjov.

„Održana je druga plenarna sednica parlamenta Saveza narodnih republika. Na sednici su usvojene izmene ustava Saveza narodnih republika. Mi sada možemo s punim pravom, de jure, da zovemo našu državu Novorosija. Taj naziv je unet u Ustav. Naš zakonodavni organ se sada zove parlament Novorosije“ – kazao je on.

„Nadam se da će parlament Novorosije biti mesto gde će narodne republike postizati konsenzus, donositi zajedničke odluke. Ići ćemo ka izgradnji zajedničke države korak po korak“ – kazao je Carjov.

„Mi svi vrlo dobro shvatamo da su dve republike jače nego svaka pojedinačno. Nakon pokretanja Novorosije kao projekta i usvajanja Ustava države, spremni smo da primimo i sve ostale republike Jugoistoka Ukrajine. Možda i Zapada. U državi Novorosija sve republike će imati jednake mogućnosti da rešavaju pitanja jezika, kulture. One će imati i jednako pravo glasa“ – istakao je Carjov.

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *