ДОНОШЕЊЕМ ЗАКОНА О ТЗВ. БРАНИТЕЉИМА, ХРВАТСКА се вероватно спрема да отвори логоре за Србе у Јасеновцу, Лори… за српску децу у Јастребарском, Сиску…

DONOŠENJEM ZAKONA O TZV. BRANITELJIMA, HRVATSKA se verovatno sprema da otvori logore za Srbe u Jasenovcu, Lori… za srpsku decu u Jastrebarskom, Sisku…

7 decembra 2017

Tuđmanov ratnohuškački, secesionistički, antijugoslovenski i, pre svega, antisrpski program (projekat), predložen i usvojen na predratnoj osnivačkoj skupštini Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), i danas, gotovo tri decenije kasnije, živi jednakim intenzitetom, s jednakom ako ne i sa žešćom i perfidnijom mržnjom.

Pre tri dana u Saboru Hrvatske usvojeni Zakon o pravima hrvatskih branitelja najrečitije potvrđuje prethodne reči.

Hrvati su, odnosno njihova najbrojnija stranka, od dana te hadezeovske skupštine krenuli u otvorenu, histeričnu secesiju. A na njoj se zdušno radilo od samog osnivanja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca (SHS).

Da podsetimo, mržnja Hrvata i Katoličke crkve prema Srbima i pravoslavlju, uz strašne zločine, traje vekovima. Ante Starčević je samo onaj koji je tu mržnju, te zločine, osmislio i kanalisao u trajan program. Program koji je iznedrio najkrvločnije zločince i njihove najmonstruoznije zločine genocida nad Srbima u Mačvi i Podrinju, nad Srbima po tadašnjoj austrougarskoj Bosni i Hercegovini u Prvom svetskom ratu. Program iz koga su se rodili logori, u stvari fabrike smrti za apsolutno najveći broj Srba, pa za Jevreje, Rome i jedan broj Hrvata antifašista: Jasenovac (oko 700.000 žrtava), Stara Gradiška, Pag, „Danica“ u Koprivnici, bezbrojni zločini genocida po srpskim Krajinama, po Hercegovini, Kozari, Slavoniji, Sremu, u Jadovnom… I logori za decu, koje su jedino Hrvati u Drugom svetskom ratu imali: u Jastrebarskom, Staroj Gradišci, Sisku…

I nikad se Hrvati s tom i takvom svojom prošloću nisu suočavali ni suočili…

Ali im je tada, posle Prvog svetskog rata, Kraljevina SHS trebala. Kao što im je i zajednička jugoslovenska država bila potrebna posle Drugog svetskog rata. Jer su ih Srbi, kao pobeđene, kao najstrašnije zločince na tlu Evrope, iz oba rata preveli, gotovo bez kazne, među pobednike. Da nije bilo Srba i Srbije, nikad Hrvati ne bi imali svoju državu. Što im i njihovi pojedini istoričari, kojima je kao naučnicima istina najpreča, pišu, govore, objašnjavaju.

Ali, ne vredi.

Hrvati, danas, u ovom zakonu označavaju Srbiju, Crnu Goru, Jugoslovensku narodnu armiju i Srbe iz Hrvatske kao agresore na Hrvatsku. I taj građanski rat iz devedesetih godina proglašavaju ozakonjivanjem u „domovinski rat“. Bez stida i srama.

Oni ni danas ne mogu da se sete spomenute osnivačke skupštine, govora nekadašnjeg Titovog generala Franje Tuđmana i drugih hadezeovskih dokumenata, koji će uskoro postati državni dokumenti, iz kojih je prizašlo zlo tog rata, za koji je Tuđman kazao da je Hrvatima bio potreban.

Oni ni danas ne mogu da se sete da su preglasavanjem, i ne osvrćući se na obavezu ustavnog konsenzusa, a kao federalna jedinicica još uvek suverene države, članice Ujedinjenih nacija Jugoslavije, izbacili Srbe, kao konstitutivni narod, iz Ustava. Da su osnivali svoju paravojsku, terorističke jedinice, čiji su pripadnici, koji će se preimenovati u ove, današnje „hrvatske branitelje“, na čiji je predlog i izglasan ovaj zakon, koji će, kad bilo kakvog rata još nije ni bilo, daviti pripadnike regularne vojske države Jugoslavije u Splitu, opkoljavati kasarne, seći im struju, vodu, sprečavati im dostavu hrane i lekova, ubijati vojnike i oficire, hvatati Srbe po ulicama, odvoditi ih iz stanova, kuća, minirati im kuće, isterivati ih s posla, najsvirepije ih mučiti i ubijati po Gospiću, Sisku, Osijeku, Pakračkoj poljani, Karlovcu, Zagrebu, formirati logore za Srbe i pripadnike JNA, kao u splitskoj Lori, na primer… Jer samo u 1991. godini iz urbanih sredina u Hrvatskoj izbeglo je i proterano ko 150.000 Srba. Da bi sve kulminiralo s „Bljeskom“ i „Olujom“, kada je proterano još oko 400.000 Srba.

I sve to je činjeno da bi se broj Srba u Hrvatskoj sveo na oko četiri odsto u odnosu na ukupan broj stanovnika. A koliko ih zaista danas ima – to niko ne zna.

Nikad Hrvati ne pričaju o tome zbog čega su se pobunili Srbi u Hrvatskoj. Hrvati su tu dosledni u svojim izmišljotinama i iskrivljavanju istorije – oni isključivo govore o pobunjenim Srbima. Pa ispada da su se Srbi igrali rata pa hajde da se malko i pobunimo. A bili su prisiljeni da spasavaju gole živote i svoja vjekovna ognjišta.

Nikad Hrvati ne pričaju o svojoj seceionističkoj agresiji na Jugoslaviju, na JNA (koju najodgovrniji njihovi rukovodioci, sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, nazivaju takozvana). Oni slave „Oluju“ koju su im osmislili američki generali, a izveli NATO avioni i takozvana međunarodna zajednica. Nikakve Srbije ni njene vojske nije bilo u Hrvatskoj. Jer Hrvati zaboravljaju da su njihovi vojnici, oficiri, generali, admirali, uz kasnije Slovence, Šiptare i Muslimane, izdali svoju JNA i pobegli svojima. Po njima samo srpski vojnici, oficiri i generali nisu smeli kasnije, i to mnogo kasnije, da priđu svojima i da brane svoj narod.

Intervenciju u Hrvatskoj, na početku rata, kad su hrvatske paravojne i terorističke do zuba naoružane i opremljene jedinice krenule u otvorenu agresiju, kad su počinile brojne zločine, JNA je izvela po odluci Ustavnog suda Jugoslavije, na predlog Saveznog izvršnog veća, na čijem je tada čelu bio Ante Marković, Hrvat, kadar Republike Hrvatske. Da se i to zna.

A zločina je bilo na svim stranama. Samo što ne osuđuju svi jednako svoje zločince. Ali, to je već neka druga priča.

Međunarodni sud pravde u Hagu, na kraju procesa po tužbi Hrvatske za genocid i protivtužbi Srbije, rekao je svoje.

Takozvani hrvatski branitelji, među kojima je i velik broj najokorjelijih ratnih zločinaca, i Sabor Hrvatske imaju pravo da predlažu i izglasavaju šta god požele. Ionako je na svu njihovu antisrpsku histeriju njihova Evropska unija ostala mrtva-hladna.

Samo, šta će biti sa ono preostalih Srba u toj povampirenoj proustaškoj državi, niko ne može da predvidi. Neka im je dragi bog u pomoći.

Ukoliko srpska vlast ne preduzme neke ozbiljnije korake pa da se odupre, i to, naravno, političkim  sredstvima, tim najgnusnijim lažima i falsifikatima, tim proustaškim udarima koji nikako bar malko da jenjaju, onda tu pomoći nema.

Naravno da je sve to rukovodstvu Hrvatske bilo potrebno kako bi odmah nakon presude hrvatskim generalima Herceg-Bosne u Hagu bar na izvesno vreme smirilo svoju javnost. Jer za svako smirivanje – Srbi i Srbija su tu: kao bensedin.

A možda se Hrvati spremaju da im ponovo prorade logori za Srbe u Jasenovcu, Staroj Gradišci, na Pagu, u Koprivnici… Kao i dečji u Jastrebarskom, Sisku, Staroj Gradišci…

Ko će ga znati šta će nam još iz „lijepe njihove“ stići sutra, prekosutra…

(S L. INTERMAGAZIN)

KOMENTARI9 komentara

 1. PRVA LINIJA says:

  IDEMO PREDSEDNICE, POKAZI OD CEGA SI SASTAVLJEN, OD CEGA SI SATKAN, DA LI OBRAZ I CAST VREDE VISE OD LEPE RECI ANGELE MERKEL, MONETARNOG FONDA I LAZNOG POMIRENJA SA UBICAMA I KOLJACIMA, DA LI OPSTANAK NA VLASTI IMA ILI NEMA CENU, DA LI EVROPSKA UNIJA IMA ILI NEMA ALTERNATIVU, DA LI CES UCI U ISTORIJU KAO DRZAVNIK ILI IZDAJNIK, IZDAJNIK KOJI NEMA ALTERNATIVU...

 2. Branko says:

  Danas se primjenjuju puno suptilnije metode, a spiskovi su već sastavljeni. Prvo, nema posla za njih, a kad nema posla nema ni egzistencije, računaju otići će. Oni koji ne odu, buše im se gume, šaraju kola uvredljivim tekstovima, maltretiraju im djecu, oni oholiji otvoreno vrijeđaju i etiketiraju, zatim dolaze agenti za nekretnine sa "odličnim" ponudama. Nemate pojma koliko zdušno se radi na istrebljenju i poslijednjeg Srbina pravoslavca iz Hrvatske i koje su sve legalne i ilegalne organizacije upetljane u to što se trenutno odvija. A Srbi u Hrvatskoj, opet kao i devedesete, ne postoje za "civilizirani" zapad. Ironija je što su troje srpskih predstavnika u hrvatskom saboru bili suzdržani. Vječiti Pupovac, a druge ne znam.

  • Invictus Gens Rascianum says:

   Najsrećniji će da bude onaj Srbin u RH koji će hrvatskom vrhovniku sav radostan da usklikne JA SAM POSLEDNJI ! Pupovčev naručeni eksperiment SINKRETIZAM (spajanje nespojivog) doživeo je (za njega lično) politički fijasko. Preostali iztraumatizovani Srbi praktikuju ŠTOKHOLMSKI SINDROM-žrtva saoseća sa dželatom. O dejstvu stepinčevih vladika tek će da se vidi do 800-godišnjice utemeljenja Trona Svetog Save na kojeg su pljunili. Sve u svemu situacija ide u pravom smeru jer za Međuregionalnu (bezalternativnu) saradnju srpski remetilački čimbenik(faktor) rešen je konačno i trajno. Nik:na krunisanju Sigismund nazvao despota Stefana Lazarevića Dominus Serbiae et Despot Invictus Gens Rascianum-nepobedivi rod srpski....a...onda ja osvanuo Crni Petak iza kojeg Subote više biti neće..Tako neka bude - Amin !

 3. Beograd i tačka. says:

  Postoji i princip pravde koji zlobne glupake brutalno kažnjava mada imaju zaštitu od za nas brojčano nadmoćne komšijske (na žalost!) EU-NATO-katoličke kamarile; preko 60 mlrd.evra imaju inostranog duga, izumiranje uz ekstremnu emigraciju; prema njihovom demografu za 9 godina u toj turobnoj perec "državi" ostaće samo penzioneri bez penzija da žive, a tada, ko će da naseli perec državicu, možemo samo da nagađamo, možda arapi, bilo bi to veoma pravedno za nacifilne hrvate. Već sada je jasno da oni ekonomski ne mogu da učine ništa bez ljudi a jedine vitalne ljude su oterali uz pomoć NATO nacističkog saveza. Ko su znameniti hrvati??? Ima li ih a da nisu zapravo Srbi, poput Tesle, Milankovića, Boškovića, pa i pola sportaša i umetnika su im opet Srbi. Ono što je ostalo nije sposobno i uz tolike kredite koje su dobili sa zapada nisu uspeli da oplode jer su lopovi, jer nema tržišta, nema ljudi, nema konzumenata, nema profita. Tako ostaju samo lažiranja statistika o broju nezaposlenih, dugu i bdp-u koji naravno rade ovi hrvati maloumnici iz tuđmanove stranke ali koji sve manje mogu da prevare mlade hrvate koji od bede sele u inostranstvo.

 4. ilija says:

  i netreba se zivite sa ustasama srbin mora de se razgranici sa zlikovcima i da zivi samo stalno

 5. Ivan Grozni says:

  Pricati o Hrvatima i istini je totalno ne moguce. Sad kad bi im neko rekao da ih je manje od Kineza nasao bi se neko da oponira tu tvrdnju. Toliko o njihovoj prevdoljubivosti i teznji ka istini. Ceo problem se nalazi u njihovoj veri u misiju odbrane katolicanstva od sizmatika sa istoka. Isto se ponasaju Poljaci prema Rusima i pravoslavnim Ukraincima ali imaju malo fleksibilniji stav prema Ukraincima, unijatima.Na zalost njihova agresija se zasniva na uverenju da ce ih uvek neko zastititi. Posle prvog rata stitio ih je kralj i njegova politika. Posle drugog stitio ih je savez komunista i Tito ukljucujuci i Srbe komuniste. Ovoga rata njihov saveznik iz drugog svetskog rata Nemacka kao i ostatci nacisticke ideologije u USA i Engleskoj.Dokle god Hrvati ne plate za svoja zlodela oni nemaju razloga da budu realni i da se pokaju za njih. Nije Nemacki svestenik dzaba rekao "Sacuvaj me Boze kuge i Hrvata".i to napisao na crkvi u Drezdenu.

  • Velika Metla says:

   IG,promena vere u vatikansku ne može proći a da ne ostavi na psihu teške posledice i lomove,što ta narodna grupacija svakodnevno pokazuje,i što je uvek pokazivala! Niko u ljudskoj istoriji nije imao dečje logore,osim tog genetskog otpada kojega nazivaju "hrvati"!

 6. goran says:

  Horvati su najveci genetski otpad u istoriji covecanstva, spremni da ubiju milione da bi dokazali da su ono sto nisu.

 7. Brzi says:

  Zašto HRT ne kaže pučanstvu koliko je branitelja izvršilo samoubistvo od 1995? Evo ja ću vam reći, tri puta više nego što ih je stradalo u ratu.Mogu zakon mačku o rep okačiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *