Допринос Вучићеве изузетности стабилизацији планете

Doprinos Vučićeve izuzetnosti stabilizaciji planete

27 avgusta 2015

boris-aleksic-L1 7677Piše: Boris Aleksić

Pre samo mesec dana Aleksandar Vučić je dao savet Nemcima da Nemačku učine manje atraktivnom za izbeglice[i], a Berlin ga je već poslušao. Nemci sve intenzivnije pale izbegličke kampove i napadaju nesrećnike koji u njihovoj zemlji traže milost.[ii] Kao bonus Germani su naumili da deo migranata potrpaju u bivše konclogore.[iii] Ova vest je zbog proste činjenice da nas Vučić svakodnevno obasipa svojom izuzetnošću ostala gotovo neprimećena. Ipak nova informacija je veoma brzo prodrmala građane Srbije. „Vučić sa Obamom kroji plan protiv terorista“ i to krajem septembra u sedištu UN.[iv]Očaravajuće! Pri tom, premijer nije tu stao. On je ne čekajući susret sa predsednikom Sjedinjenih dražava već promenio Zakon o policiji, kojim je sada dato pravo ministru unutrašnjih poslova i direktoru policije da faktički uvedu vanredno stanje na delu teritorije usled „povećanog rizika“. Možda će i Jenkiji poput Švaba poslušati njegovu mudrost? Uostalom javnost zna da Čaka Norisa nerviraju vežbe Vojske SAD na teritoriji Teksasa.[v] Šta više, poznati glumac upozorava da Vašington želi da uzurpira vlast u toj saveznoj državi.[vi] Čuvaj se Čak, Vučić ima iskustva i udela u hvatanju Radovana Karadžića i Ratka Mladića, možda i ti budeš sledeći. 

Dakle, Vučić nam uz fanfare, putem tvitera saopšti sledeće: „Prihvatio sam lični poziv predsednika SAD Baraka Obame da učestvujem na Samitu lidera u UN-u, na temu borbe protiv ISIL-a i nasilnog ekstremizma“. Građani su ovu vest primili sa ushićenjem. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tim povodom izjavljuje da je konferencija odlična prilika da srpski premijer predstavi sve što je Srbija uradila u preventivnim akcijama u suzbijanju ekstremizma i terorizma, ali i da svetsku javnost upozna sa našim viđenjem situacije u regionu. Evo zvanični Beograd je predao teroristima celu pokrajinu i za sada je zadovoljio njihove apetite. Čuvajte se ekstremisti, ima Vučić još Srbije za žrtvovanje! Po Stevanoviću, Vučić će u Njujorku pokazati svoju izuzetnost Zapadu. „Srbija je danas uvažen partner u borbi protiv terorizma kao najvećeg globalnog zla, a premijer Vučić lider čije je delovanje stabilizovalo Zapadni Balkan i Srbiju učinilo važnom u procesu donošenja bezbednosti i razvoja u našem delu Evrope“.[vii] Ma kako samo Zapadni Balkan Stevanoviću? Vućić će stabilizovati ceo svet! On će „doneti“ (kako ti kažeš) tj. darovati bezbednost svima! U stvari, u Njujorku, Obama dobija šansu da se sastane sa Vučićem, a ne obrnuto.

Evo ovo su vesti u Kirbilendu, banana državi koja menja ime u skladu sa imenovanjima američkih ambasadora. Izvan Kirbilenda informacije su nešto drugačije. Prema njima, Barak Obama je još u februaru održao, prvi u nizu samit „Borba protiv nasilnog ekstremizma“. Od 17. do 19. februara 2015. godine u Beloj kući američka vlada je organizovala skup. Poslednjeg dana strani lideri, visoki zvaničnici UN i regionalnih organizacija, predstavnici privatnog i civilnog sektora, okupili su se u Ministarstvu spoljnih poslova gde su raspravljali o izazovima u prevenciji i borbi protiv nasilnog ekstremizma.[viii] Lista učesnika je ostala tajna za medije sve do 20. februara. Pojedina zapadna javna glasila su pre početka sastanka zatražili od Nacionalnog saveta za bezbednost SAD, nadležnog za organizaciju, listu učesnika ali je nisu dobili. Tek kada su svi razgovori obavljeni a gosti bili na putu kući, spisak je stigao u redakcije. Najveće iznenađenje za glavne i odgovorne urednike, najpoznatijih zapadnih medija je sigurno bila činjenica da Vučić nije bio na ovom događaju! Nisu ga ni pozvali. Međutim na samitu je učestvovao Aleksandar Bortnikov, direktor FSB-a i bliski Putinov saradnik. Listovi na Zapadu spekulišu da je ovo i bio razlog što je lista učesnika ostala tajna do završetka skupa.[ix] Usred antiruske histerije i zveckanja američkog i Nato oružja na ruskim granicama, ovo bi bilo u najmanju ruku čudno za hipnotisano građanstvo u Sjedinjenim državama. Ipak, sama činjenica boravka Bortnikova u Vašingtonu, bila je veoma značajna. Ko zna, možda Rusi uspeju da pomognu građanima SAD da odbrane ustavom garantovane slobode koje ugrožava vladajuća kleptokratija? Ostalo je primećeno i da se Obama u svom govoru svojski potrudio da Isil ne nazove islamskom organizacijom.[x] Čisto da ne uvredi one koji Jenkijima pomažu da destabilizuju Bliski istok, Evropu, Rusiju i sve do Kine. 

Na samitu u Vašingtonu je odlučeno da se održi i niz regionalnih skupova na istu temu. Usledila je konferencija u Australiji 11. i 12 juna. Fokus je bio na borbi protiv ekstremne propagande i promovisanja terorizma. Zbog savremenih sredstva prenosa informacija poput interneta i popularnih društvenih mreža teroristi uspevaju da probiju državne granice i osvoje simpatije u brojnim državama. U Sidneju su predloženi zajednički projekti u suzbijanju ovih aktivnosti. Gle čuda, Vučić nije bio ni na ovom događaju. Verovatno je bio previše zauzet da bi ga uveličao svojim prisustvom.[xi] Negde u to vreme premijer je obijao ćoškove Bele kući pokušavajući da se, posle otkazanog susreta sa Bajdenom, sastane sa nekim poznatijim funkcionerom američke vlasti. Uspeo je da se dokopa Mekejna i Nulandove.

Nismo pomenuli da je na sastanku u Vašingtonu dogovoren i regionalni skup u Albaniji.[xii] Ovo je dobra vest za Vučića jer bi ga njegov prijatelj Edi Rama sigurno pozvao. Uostalom, lider naprednjaka mu nesebično pomaže u stvaranju velike Albanije, pretvaranju Srba na Kosovu i Metohiji u „Kosovare“ i brisanju srpskih tragova u Južnoj srpskoj pokrajini. Kao najveći velikoalbanac u ostatku Srbije, i predani implementator protivustavnog Briselskog sporazuma, Vučić je svakako zaslužio Ramin poziv. Zanimljivo je takođe da po planu Sjedinjenih dražava, Albanija postaje jedan od regionalnih centara borbe protiv ekstremizma i terorizma. Ovu laskavu titulu su sigurno zaslužili istrebljujući srpski narod. Tako će teroristi, narko dileri i trgovci ljudskim organima predvoditi borbu protiv nasilja u regionu. Kako prikladno za američku viziju sveta. To se ipak ne uklapa u reči ministra Stevanovića koji ističe Vučićevu ulogu u stabilizaciji Balkana. Pored svih dodvoravanja Vašingtonu, Londonu i Berlinu, posle svih popuštanja i poniženja pred Šiptarima, Jenkiji su izabrali ponovo Šiptare.

Predsednik SNS-a se međutim, nije predao. Ako nije ravan Rami, naćiće on već, nekog sebi ravnog. Zajedno sa predstavnikom Prištine, Vučić će se zaputiti u septembru u Njujork, gde je najzad pozvan. Zapadni mediji, pod kontrolom CIA su ga već stavili u isti koš sa Mustafom. „Premijeri Srbije i (okupiranog, prim. autora) Kosova (i Metohije, prim. autora) Aleksandar Vučić i Isa Mustafa dobili su lični poziv predsednika SAD Baraka Obame da prisustvuju Samitu lidera u sedištu UN u Njujorku, posvećenom borbi protiv Islamske države i nasilnog ekstremizma, saopšteno je u nedelju iz Vlade Srbije i kabineta (tzv, prim. autora) kosovskog premijera. Kako se navodi, Samit će biti mogućnost da se razgovara o napretku koji je učinjen u borbi protiv terorizma, globalnim obavezama i privrženosti kolektivim naporima kako bi se uspešno izborili sa ISIL-om i nasilnim ekstremizmom.“[xiii] To je ta „čast“ koju je dobio najzad Vučić.

Iako kroz javna glasila u Kirbilendu, značaj Beograda u regionu postaje sve veći, stvarnost je takva da svedoči o tome da je Zapad srubio Srbiju na nivo ispod Albanije, a u ravni sa okupiranim KiM. Ono što se ne može osporiti je da Vučić u tom procesu ima ključnu i izuzetnu ulogu.

[i] http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=27&nav_category=11&nav_id=1020432

[ii] http://www.dw.com/sr/napadi-na-izbeglice-nema%C4%8Dka-sramota/a-18555284

[iii] http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11343119/Buchenwald-concentration-camp-immigration-plan-criticised.html

[iv] http://www.alo.rs/vucic-sa-obamom-kroji-plan-protiv-terorista/4738

[v] http://www.theguardian.com/us-news/2015/jul/13/jade-helm-texas-monitor-military-training-government-plot

[vi] http://www.theguardian.com/us-news/2015/may/04/chuck-norris-warns-government-conspiracy-take-over-texas

[vii] Alo, isto.

[viii] http://www.state.gov/j/cve/index.htm

[ix] http://www.dailymail.co.uk/news/article-2960820/White-House-accused-stonewalling-refuses-reveal-exactly-attended-terrorism-summit-Obama-refused-call-ISIS-Islamic.html#ixzz3jwS0OjJK

[x] Daily Mail, isto.

[xi] http://www.ag.gov.au/cvesummit

[xii] http://www.state.gov/j/ct/cvesummit/releases/237673.htm

[xiii] http://www.slobodnaevropa.org/archive/news/20150823/500/500.html?id=27203980

(Fond strateške kulture)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *