Dopunjuje se prijava protiv niških žandarma

Dopunjuje se prijava protiv niških žandarma

22 јуна 2013

imagePoslednjih dana opet se dosta govori o postupku protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije u Nišu za zloupotrebu službenog položaja. Dok se na jednoj strani govori da je postupak u toku, na drugoj se izričito tvrdi da su prijave protiv njih odbačene!? Da podsetimo, u martu ove godine, Služba unutrašnje kontrole MUP-a Srbije prikupila je podatke i prijave protiv Dragana Dikića, brata komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, i trojice pripadnika niškog odreda ove specijalne jedinice MUP-a.

Reč je o sumnji da su učestvovali u izvršenju teških krivičnih dela, zelenašenja, ucena i reketiranja, kao i zbog organizovanja privatnog fizičkog obezbeđenja od pripadnika Žandarmerije za pojedine pripadnike kriminalnog miljea u Nišu, ali i celoj Srbiji. Pominjana je čak i navodna povezanost pojedinaca iz Žandarmerije sa prljavim i nezakonitim poslovima sa drogom.

Pre tačno dva meseca saopšteno je da su prijave Službe unutrašnje kontrole MUP-a prosleđene Apelacionom tužilaštvu u Nišu. Tada je u ovoj pravosudnoj ustanovi rečeno da će optužbe i prijave koje ukazuju na kriminal u niškom odredu Žandarmerije biti ispitane do kraja i da će svaki detalj iz tih prijava biti podrobno istražen. U istom tužilaštvu saznajemo da je od Unutrašnje kontrole MUP-a zatražena dopuna i dorada nekih elemenata u prijavi. Prema tome, pretkrivični postupak je u toku.

(Politika)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u