„ДОШАО ЈЕ ТРЕНУТАК…“ Зеленски послао забрињавајућу поруку Украјинцима

„DOŠAO JE TRENUTAK…“ Zelenski poslao zabrinjavajuću poruku Ukrajincima

6 februara 2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija duž linije konfrontacije na istoku Ukrajine postala ozbiljnija, jer je Rusija uvela dodatne trupe u borbene aktivnosti

Ruske snage opkoljavaju Bahmut, gde se vode borbe za kontrolu nad gradom i ključnim saobraćajnicama za snabdevanja ukrajinskih snaga, preneo je Rojters.Ruske trupe pokušavaju i da zauzmu rudnik uglja nadomak grada Vuhledara, udaljenog oko 120 kilometara jugozapadno od Bahmuta, takođe u Donjeckoj oblasti.

„Često sam ranije morao da kažem da je situacija na frontu teška i da postaje sve teža. Sada je ponovo došao taj trenutak. Osvajač angažuje sve više svojih trupa za razbijanje naše odbrane. Veoma teško je u Bahmutu, Vuledaru, Limanu i na drugim pravcima“, rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju.

Predsednik Ukrajine je nešto ranije doneo odluku da se oduzme ukrajinsko državljanstvo nekolicini bivših uticajnih političara koji imaju dvojno ukrajinsko-rusko državljanstvo, u pokušaju da „očisti“ zemlju od proruskog uticaja.

„Potpisao sam relevantne dokumente kako bi se napravio još jedan korak kojim štitimo i čistimo našu državu od onih na strani agresora„, rekao je Zelenski tokom svog noćnog video obraćanja ne navodeći imena onih kojima je oduzeto državljanstvo.

Kako prenose ukrajinski državni mediji, na toj listi se nalazi nekoliko visoko rangiranih političara iz kabineta bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, proruskog predsednika na čelu države u periodu od 2010. do 2014. godine kada je smenjen.

(Tanjug)

KOMENTARI7 komentara

 1. Cp6a says:

  Tanjuže, Tanjuže, ljubičico bela, 'bem te u zaključak u zadnjoj rečenici.

  • Zeka says:

   Koji zaključak?? Sve je na nivou vesti. Nema ni jednog vrednosnog stava u vidu bilo kakvog zaključka.

 2. Kulak says:

  Očajni Hazar zelenski gubi rat.

  • persida says:

   Kakv more Hazar, on je obican Jevrejin.

 3. Portopranco says:

  Ovaj Tanjug ima stvarno "jake" novinarske kadrove. Lupetaju budalaštine. Nije Viktor Janukovič smijenjen, nego su Ameri 2014. u Kijevu metodama obojenih revolucija organizirali državni prevrat i nasilno srušili legitimnu ukrajinsku vlast.

  • Zeka says:

   Fakat je da je smenjen. Na koji način, to je drugo pitanje i ne vidim da se u ovoj vesti ulazi u tu problematiku. I Milošević je smenjen, makar dao i ostavku, ali je ta ostavka bila pod pritiskom, svakako ne u legalnim okolnostima.

 4. persida says:

  Milosevic ce biti sledeci predsednik Ukrajine, a posle njega dolazi Vucic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *