ДОШАО САМ ДА УБИЈАМ СРБЕ: Ово су речи Хрвата који ратује на страни Украјине!

DOŠAO SAM DA UBIJAM SRBE: Ovo su reči Hrvata koji ratuje na strani Ukrajine!

8 jula 2015

1 croatia ukraineHrvati koji se bore na strani Ukrajine protiv Novorusije u stvari su otišli tamo da bi ubijali Srbe.

Ovo tvrdi u ispovesti za “Vesti” Srpkinja snajperista, koja pripada armiji Novorusije pod imenom Bagira više od godinu dana. Ona je ispričala kako je jedan Hrvat koji je pripadnik kijevskih snaga sve ovo ispričao.

– Nemam reči da opišem toliku mržnju s kojom smo se suočili. Rekao je da nije došao da spasava Ukrajinu: “Došao sam za Srbima, ovde mogu da ih ubijam”. Ja to ne razumem i neću da razumem otkuda tolika mržnja kod njega – rekla je Bagira, koja se bori na strani Novorusije.

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta rekao je da je ovaj Hrvat bio potpuno iskren kad je ovo rekao.

– Verujem da je ovo tačno, verujem da je bio iskren, odnosno da mu je to bio primarni cilj, a ukrajinski sekundaran – smatra Linta.

On kaže da je logično da se više Srba bori za Novorusiju, a da je više Hrvata na strani ukrajinske vojske.

– Jer na strani ukrajinske vojske su jače profašističke snage i sasvim je logično da su tim ekstremnim ukrajinskim grupacijama lako ustaško orijentisani Hrvati dobro došli. Kod ustaških snaga ključni element jeste ogromna mržnja prema svemu što je srpsko i oni to ne kriju – kaže on i dodaje.

– Ta ustaška opcija u hrvatskom narodu nije zadovoljna što u Hrvatskoj postoje ostaci srpskog naroda i želi na svaki način i u svakom trenutku da učini nešto da se napakosti Srbima. Tom vodiljom, osim što negiraju srpske žrtve, genocide nad Srbima u Drugom svetskom ratu , razbijaju dvojezične table, oni idu i do ovih ekstremnih stvari o kojima je govorila ta naša žena – kaže Linta.

S druge strane, Zoran Dragišić smatra da je ovo besmisleno.

– To je toliko glupo i besmisleno, na nivou je, pa čak i ispod nivoa, najjeftinijih propagandi – smatra Dragišić.

(Naše novine, Telegraf)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *