ДОШЛО ДО KРАЈА И НЕМА ПОВРАТKА? – ЗВАНИЧНО ИЗ МОСKВЕ: Русија почела припреме за рат са НАТО

DOŠLO DO KRAJA I NEMA POVRATKA? – ZVANIČNO IZ MOSKVE: Rusija počela pripreme za rat sa NATO

16 decembra 2021

Rusko ministarstvo spoljnih poslova: Rusija sprema opasan vojni odgovor NATO-u zbog raspoređivanja trupa blizu ruskih granica.

Ako NATO odbije da pruži bezbednosne garancije Rusiji, ruska strana će dati razorni vojni odgovor.Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je da bi ignorisanje zahteva Rusije da joj se pruže bezbednosne garancije, ne samo da bi započelo novu rundu konfrontacije, već bi ruska strana takođe bila spremna da da razorni vojni odgovor.

Podatke o ovom konfliktu koji se sprema daje ruska novinska agencija RIA Novosti.

Trenutno ni SAD ni NATO nisu odgovorili na ruski zahtev za garancijama bezbednosti, a ako takva reakcija ne usledi u bliskoj budućnosti, onda će se odnosi Rusije i NATO-a ozbiljno pogoršati.

Rjabkov nije dao bilo kakve konkretne informacije, međutim, po svemu sudeći, možemo govoriti o razmeštanju dodatnih borbenih aviona i raketnih sistema direktno u blizini granica NATO-a, uključujući i teritoriju susedne Belorusije.

Istovremeno, nešto ranije, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da Severnoatlantska alijansa ne namerava da pruži Rusiji nikakve garancije da Ukrajina i Gruzija neće pristupiti vojnom bloku, ističući time da Zapad ne namerava da deluje protiv svojih interesa.

Sudeći po svemu što se događa poslednjih meseci rat Rusije i NATO je veoma blizu. Šta će Evropa raditi, vrlo je verovatno da će razmišljati tek posle rata – kada bude kasno.

Webtribune.rs

KOMENTARI16 komentara

 1. persida says:

  "Zapad ne namerava da deluje protiv svojih interesa." A Rusi treba da cine upravo to, da se samouniste kako se ne bi zamerili Zapadu.

  • Buba says:

   Ruse niko nije pokorio,Nato(Amerika) se opasno igra

  • Ruski Car says:

   Niko nije lud da udari vojno na Rusiju, gurnuće Gruziju i Ukrajinu u rat s oni dostavljati oruzje i vojnike i voditi hibridni rat i uvoditi sankcije Rusiji da je ekonomski unište. I to je ta američka demokratija i vladavina prava i EU ...hvala im i doviđenja, možemo bez njih. Osjetila je Srbija te metode u Jugoslaviji i znamo kako su nam sve uništili zločinci , kad bi to uspeli u Rusiji od Rusije ne bi ostao ni kamen na kamenu.Treba Pravoslavne zemlje da prave Pravoslavnu Uniju jer se mi svi kad se spojimo, graničimo sa Rusijom i vojno bi bili najjača sila Srbija, Crna Gora, Republika Srpska, Grčka, Severna Makedonija, Bugarska,Rumunija, Gruzija,Jermenija ...pa da vidimo šta je ekonomija i vojna sila u svijetu !

   • Rade says:

    Slazem se

  • I Love persida says:

   I love, I love, I love..

 2. Dragan Pik-pantalon says:

  Kad će Srbija da ratuje? Kad će da vrati KiM?

  • Rafmanjinov says:

   Kad dođe vreme, evo ti tekst o najvećem Srpskom grehu i koji je taj greh, tekst je napisao Sveti Vladika Nikolaj Velimirović. chrome-distiller://1354a128-4ddd-4a04-a5ef-2c51bd5fbb60_410d9d9ec30d5fef32e9c7a168c30a408ff9068c3fa2ad6ac120d7c6f4162ab4/?title=Nikolaj+Velimirovi%C4%87%3A+NAJVE%C4%86I+SRPSKI+GREH&url=https%3A%2F%2Fwww.dijaspora.nu%2Findex.php%2Flat%2Fnikolaj-velimirovic-najveci-srpski-greh

  • stevan-vd says:

   Polako brate...prvo da naša braća Rusi u startu skrše EU-NATO fašiste i tako nam omoguće da krenemo u naplatu dugova . Prvo ,odmah razvaliti šiptare i protreati ih u Albaniju. Drugo ,razbucati balije u Bosni da ne postoje više i proterati ih u Tursku. Vratiti Crnu Goru svojoj matici Srbiji A za kraj ostaviti ustaše da im naplatimo za sve genocide i vratimo srpske teritorije Krajine.

   • Rafmanjinov says:

    Slažem se sa tobom, ali Albanija je Srpska zemlja, naše je do Valone, a ostalo neka uzmu braća Grci.

   • Q,bik says:

    Tako je

 3. Zoran says:

  Uh, naslova ode....

 4. Rusofil Potemkin says:

  Pa povratak bi bio verovatno u tome da se predaju agresorima bez borbe i postanu doživotno robovi u svojoj zemlji. Verovatno je opet rusija kriva za to onako sama po sebi što uopšte i postoji.

 5. Gagi says:

  Bio je to veoma skup i ozbiljan kolonizatorski projekat Rima, da se u "neposlusnim" i "neprijateljskim" drzavama instalira njihov novoizmisljeni projekat zvani komunizam. Naravno, taj projekat je primenjem golom silom i prinudom, uslove za to su stvorili izmisljanjem i pomaganjem Hitlera da zapocne orgijanje II sv. ratom i da se time stvore uslovi primene njihovog projekta. Danas, kada su narodi malo dosli sebi i shvatili sta im je ucinjeno, kolonizatori ne odstupaju od svog otetog plena i tolike ulozene kolonizatorske energije. Srljaju dalje da sacuvaju oteto, u tu svrhu upotrbljavaju sva moguca raspoloziva sredstva, prvo su krenuli sa bioloskim. Briga je njih koliko ce "njihov" narod stradati na putu ka "svetom cilju", zrtve moraju biti kao i u II ratu, bitno je da se ostvari cilj. Pogresno je predpostavljati da ovu svetsku krizu stvaraju neki matori i raspameceni ljudi, to je samo skretanje paznje ka ostvarivanju detaljno planiranog okupacionog plana. Ako nekoga prevari mozak da pomisli da se dogadjaji desavaju slucajno i neplanirano, taj se grdno vara. Sta drugo da radi ova svetska "elita" po ovim zamkovima i dvorovima, osim da smislja i pravi projekte kako da i dalje suvereno vladaju svetskom scenom. Naravno, svi oni jadni i prevareni narodi sada imaju veliku muku, ala i azdaja ponovo nasrce na zivote i resurse, ono sto su posedovali su potrosili na svoj hedonizam pa im je sada potrebna nova i sveza krv. UVEK je vampirima potrebna sveza krv i smrt drugoga da bi opstali.

  • Gagi says:

   Zaboravih. Tu jedino pomaze glogov kolac koji se danas zove Sarmat, ima i drugih kolceva sa razlicitim imenima. Svako odlaganje i cekanje je bespotrebno gubljenje vremena, vampir je vec poceo da pije krv i da se ludacki kezi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *