Došlo je vreme da se proglasi samostalna Republika Srpska

Došlo je vreme da se proglasi samostalna Republika Srpska

17 jula 2014

Republika Srpska SrbijaHidrocentrala na Vrbasu u Delibašinom selu/opština Banja Luka/, izgrađena 1899. godine, bila je prva na Balkanu i snabdijevala Banju Luku strujom. U gradu su prve sijalice zasvijetlile 27. marta 1899. godine, osam godina prije nego u Zagrebu.

Srbi vole Srbiju, Hrvati vole Hrvatsku, muslimani vole Tursku – vidimo da tu niko ne voli Bosnu i Hercegovinu u smislu otadžbine. Dolaskom turskog osvajača u Bosnu /1386–1878/, dolazi do islamizacije pravoslavnih Srba i njihovog prelaska na veru osvajača. Turci su Bosnu podelili na bosanski i hercegovački i sandžački pašaluk i od tada se nikada više nije sastavila, ali muslimani to ne vide. Samo čujete – sve što je tursko dobro je. Turci su doneli islam, a Austrougarska jačanje katoličkog faktora.

U Bosni i Hercegovini nikada nisu živeli Hrvati kao autohtoni narod, što važi i za muslimane, današnje tkz. Bošnjake. Hrvati i Bošnjaci su u BiH političke izmišljotine. I ta izmišljotina je dovela BiH u ovo stanje u kojem se sada nalazi. Dizanje verskih zajednica, katolika i muslimana, na nivo naroda – pogubno je za BiH bilo i sada je. Narod Bosne su činili i danas čine samo Srbi izdvojeni na tri vere: pravoslavnu, katoličku i islamsku. Za vreme austrijske okupacije 1878-1918. vatikanski misionari pokatoličavaju Srbe, pa u to vreme katoličanstvo postaje snažna, zvanična religija.

Titovi polupismeni proustaški »povjesničari«, vatikanski falcifikatori, pogotovo dukljanski zlotvori i umobolnici su pokušavali da te dokaze zamagle trudeći se da za sve one Srbe koji su primili zapadno hrišćanstvo prozovu »Hrvatima«. Da nije bilo Srba, Hrvatska kao država danas ne bi ni postojala. Posle Prvog svetskog rata preveli su ih iz poraženih na stranu pobednika, posle Drugog svetskog rata preveli su ih takođe iz poraženih na stranu pobednika .A za zločine, najveće zločine u istoriji ovog dela Evrope (i Hrvatska je jedina država u kojoj su postojali dečji logori!), malo je ko odgovarao. Nikad se Hrvati nisu suočili s tim zločinima. Sve im je oprošteno. Pa da bi se odužili Srbima, oni su ih isterali sa zavežljajima, na traktorima!

Posle završetka rata u BiH i potpisivanja Dejtonskog sporazuma 1995. godine brojni politički lideri na Zapadu verovali su da će BiH vrlo brzo postati stabilna, multietnička, demokratska država. Realno, eksperiment BiH nikada nije funkcionisao dobro, jer je BiH, bar u onom delu koji je iskonstruisao Zapad, od početka bila veoma loša zamisao.

„Ideja BiH“ nikada nije imala podršku većine građana ili političkih lidera u BiH. Jednostavno, previše je etnički raznolika, isprekidana i neprirodna da bi bila uspešna. Kao rezultat toga, BiH u suštini ostaje fikcija koja preživljava zbog neprestanog pritiska sa Zapada i nesposobnosti ili odsustva volje lidera u BiH da konačno i zvanično rasformiraju BiH na njene konstitutivne delove. Bivši državni sekretar SAD Henri Kisindžer rekao je da BiH kao veštačku tvorevinu treba podeliti na tri nezavisne države. “Bosna i Hercegovina je veštačka tvorevina u kojoj su tri naroda primorana da žive i zbog toga je treba podeliti!” On kaže da treba stvoriti muslimansku državu, a ostalima dopustiti da osnuju svoje nezavisne države ili da se priključe Srbiji i Hrvatskoj. Samo na taj način konačno bi se rešilo nacionalno pitanje svih naroda koji žive na ovim prostorima, dodaje Kisindžer.

”Ne postoji bosanski jezik. Ne postoji bosanska kultura. Bosna je administrativna jedinica koja se sastoji od Srba, Hrvata i Bošnjaka, veštački stvorena u bivšoj Jugoslaviji koju su zapadne sile glupo priznale kao državu” – poručuje Kisindžer.

Muslimani hoće celu Bosnu samo za sebe. U „Islamskoj deklaraciji“, koju je napisao još 1970, Izetbegović kristalno jasno najavljuje svoju životnu stazu. To je borba za islam i panislamizam. Podsetimo se Izetbegovićeve Islamske deklaracije u kojoj jasno stoji da muslimani ne mogu da žive zajedno sa nemuslimanima u istoj političkoj zajednici, tj. državi – drugim rečima, u muslimanskoj državi nema mesta za nemuslimane. Danas Bakir Izetbegović nastavlja politiku svog oca i želi da stvori unitarnu Bosnu, Bosnu bez Srba.

Muslimana, a kasnije Bošnjaka, ima 50 posto u BiH, a kontrolišu 30 posto teritorija dok Srbi drže pola države. Iz straha od raspada BiH, izrasta kolektivna težnja za stvaranjem unitarne države u kojoj bi bili gospodari, gde bi vredilo načelo jedan čovjek, jedan glas. Time bi svojom čistom nacionalnom i prikrivenom građanskom većinom Bošnjaci vladali BiH. Naravno, Srbi i Hrvati nikada to neće prihvatiti.

Bošnjaci/muslimani se boje raspada BiH, jer vjeruju kako bi posledica toga bila minijaturna i izolovana bošnjačka državica u kojoj bi bilo “nagurano” skoro dva miliona njihovih sunarodnika. Zašto su muslimani/Bošnjaci izabrali baš ime Bošnjaci, nije teško pogoditi, a nije teško ni u nazivu jezika koji su odabrali (bosanski) prepoznati njihovu težnju ka unitarnoj BiH, u kojoj bi vladali i oni i njihov jezik.

BiH je „nesrećna zemlja“ koja treba da se raziđe na tri države, koje bi mogle da žive u miru i da svako odgovora za svoj prostor. Što se pre shvati da ne možemo zajedno, pre će se rešiti problem i svima će biti bolje. Nezamislivo je osporavati pravo Srbima da organizuju i formiraju svoju državu na prostoru BiH kada se zna da je Bosna bila srpska još od srenjeg veka.

(The Balkans Chronicles)

KOMENTARI2 komentara

  1. Sale says:

    Odlican clanak,....vreme je da se proglasi drzava Republika Srpska...

  2. Sale says:

    BOSNA JE ODUVEK BILA SRPSKA DRŽAVA…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *