„ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ“! Огласио се Столтенберг: Довршити процес…

„ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ“! Огласио се Столтенберг: Довршити процес…

10 јануара 2023

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио да је Шведска учинила све што је потребно да добије одобрење Турске за чланство у војној алијанси.

– Дошло је време да се доврши процес ратификације за Шведску – рекао је Столтенберг.Прошле године су Шведска и суседна Финска одустале од дугогодишње политике војне несврстаности и поднеле захтев за улазак у НАТО након почетка сукоба између Русије и Украјине, а да би постале пуноправне чланице потребна је једногласна ратификација свих чланица, преноси АП.

Прошлог месеца турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу рекао је да Шведска није испунила ни половину обавеза које је Анкара поставила као услов да ратификује придруживање војном савезу.

Шведски премијер Улф Kристересон поручио је да је Шведска испунила обавезе и да је сада одлука на Турској.

Парламенти 28 земаља НАТО већ су ратификовали чланство Шведске и Финске, а Турска и Мађарска су једине чланице које још нису дале одобрење.

(Tanjug)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad5 says:

    Ovaj dečko nije trebao da jede pljeskavice u beogradu kad je išao u školu,očigledno su mu udarile na mozak.Samo haringe,ali ko je mogao da zna da je faličan u glavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u