„ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ“! Огласио се Столтенберг: Довршити процес…

„DOŠLO JE VREME“! Oglasio se Stoltenberg: Dovršiti proces…

10 januara 2023

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da je Švedska učinila sve što je potrebno da dobije odobrenje Turske za članstvo u vojnoj alijansi.

– Došlo je vreme da se dovrši proces ratifikacije za Švedsku – rekao je Stoltenberg.Prošle godine su Švedska i susedna Finska odustale od dugogodišnje politike vojne nesvrstanosti i podnele zahtev za ulazak u NATO nakon početka sukoba između Rusije i Ukrajine, a da bi postale punopravne članice potrebna je jednoglasna ratifikacija svih članica, prenosi AP.

Prošlog meseca turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je da Švedska nije ispunila ni polovinu obaveza koje je Ankara postavila kao uslov da ratifikuje pridruživanje vojnom savezu.

Švedski premijer Ulf Kristereson poručio je da je Švedska ispunila obaveze i da je sada odluka na Turskoj.

Parlamenti 28 zemalja NATO već su ratifikovali članstvo Švedske i Finske, a Turska i Mađarska su jedine članice koje još nisu dale odobrenje.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    Ovaj dečko nije trebao da jede pljeskavice u beogradu kad je išao u školu,očigledno su mu udarile na mozak.Samo haringe,ali ko je mogao da zna da je faličan u glavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *