ДОСТА ИМ ЈЕ СВЕГА! Антивладине демонстрације у Варшави са пола милиона учесника

DOSTA IM JE SVEGA! Antivladine demonstracije u Varšavi sa pola miliona učesnika

5 juna 2023

U VARŠAVI je poljska opozicija organizovala demonstracije za koje tvrdi da su okupile pola miliona ljudi.

Organizator je bila najveća opoziciona partija Građanska platforma čiji je lider bivši poljski premijer Donald Tusk.Prisustvovali su predstavnici svih opozicionih partija, osim Konfederacije.

Prolazeći kroz grad, demonstranti su uzvikivali antivladine parole.

Skup je tempiran na godišnjicu prvih delimično slobodnih parlamentarnih izbora u zemlji održanih 4. juna 1989. godine.

Njegovi učesnici se protive ekonomskim i političkim akcijama vladajuće stranke Pravo i pravda uJaroslava Kačinjskog.

Tusk je okupljenima rekao: „Ovde smo da bi cela Poljska, a i Evropa i svet, videli koliko smo jaki, koliko nas je spremno da se bori za demokratiju i slobodnu Poljsku, kao pre 30-40 godina“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Hahahahahahahahahah.........., pa nisu vas devedesetih godina pomagali američki satanisti da bi ste bili slobodni. Glupi "poljoši".

  2. Gagi says:

    Naravno, narodi na svetu vide da su ih zajasili narkomani i pedofili cija je jedina briga sopstvena narcisoidna guzica. Kako budu prolazili dani i meseci, sve ce vise biti svesnog naroda koji su najzad nasli izlaz iz hipnoze i politickog zimskog sna. Kod nas je jos sve crnje i gore, proteste vode vec dokazani unistitelji naroda i drzave. Vlast sa druge strane, sve suprotno cini od onoga sto su proklamovali i zbog cega se zaklinju. Izgleda mi, da zapravo nema izmedju njih neke velike razlike. Bitku biju za drzavnu fijoku sa parama jer su medjusobno bolesno ljubomorni jedni na druge zbog neradnickog bahatog zivota. Zaveden narod uopste ne uvidja da ce ih pokrasti ko god dodje i zauzme tu fijoku. Svi oni su iz istog jata, okupatorsko komunistickog. Moze svako da proveri sta su bili, ko su bili roditelji jednih i drugih u titinoj okupacionoj drzavi. Najasile neradnicke okupacione bitange na polomljenu Srpsku grbacu i nemaju nameru da sjasu.

  3. Gagi says:

    Opet je u Srbiji bitka izmedju dve struje jedne te iste okupacione komunisticke partije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *