ДОСТА ИМ ЈЕ СВЕГА! Антивладине демонстрације у Варшави са пола милиона учесника

ДОСТА ИМ ЈЕ СВЕГА! Антивладине демонстрације у Варшави са пола милиона учесника

5 јуна 2023

У ВAРШАВИ је пољска опозиција организовала демонстрације за које тврди да су окупиле пола милиона људи.

Организатор је била највећа опозициона партија Грађанска платформа чији је лидер бивши пољски премијер Доналд Туск.Присуствовали су представници свих опозиционих партија, осим Конфедерације.

Пролазећи кроз град, демонстранти су узвикивали антивладине пароле.

Скуп је темпиран на годишњицу првих делимично слободних парламентарних избора у земљи одржаних 4. јуна 1989. године.

Његови учесници се противе економским и политичким акцијама владајуће странке Право и правда уЈарослава Качињског.

Туск је окупљенима рекао: „Овде смо да би цела Пољска, а и Европа и свет, видели колико смо јаки, колико нас је спремно да се бори за демократију и слободну Пољску, као пре 30-40 година“.

KOMENTARI3 коментара

  1. Velika Metla says:

    Хахахахахахахахахах.........., па нису вас деведесетих година помагали амерички сатанисти да би сте били слободни. Глупи "пољоши".

  2. Gagi says:

    Naravno, narodi na svetu vide da su ih zajasili narkomani i pedofili cija je jedina briga sopstvena narcisoidna guzica. Kako budu prolazili dani i meseci, sve ce vise biti svesnog naroda koji su najzad nasli izlaz iz hipnoze i politickog zimskog sna. Kod nas je jos sve crnje i gore, proteste vode vec dokazani unistitelji naroda i drzave. Vlast sa druge strane, sve suprotno cini od onoga sto su proklamovali i zbog cega se zaklinju. Izgleda mi, da zapravo nema izmedju njih neke velike razlike. Bitku biju za drzavnu fijoku sa parama jer su medjusobno bolesno ljubomorni jedni na druge zbog neradnickog bahatog zivota. Zaveden narod uopste ne uvidja da ce ih pokrasti ko god dodje i zauzme tu fijoku. Svi oni su iz istog jata, okupatorsko komunistickog. Moze svako da proveri sta su bili, ko su bili roditelji jednih i drugih u titinoj okupacionoj drzavi. Najasile neradnicke okupacione bitange na polomljenu Srpsku grbacu i nemaju nameru da sjasu.

  3. Gagi says:

    Opet je u Srbiji bitka izmedju dve struje jedne te iste okupacione komunisticke partije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u