ДОСТА ЈЕ БИЛО ИГРЕ: Русија пребацује наоружање Америци под нос!

DOSTA JE BILO IGRE: Rusija prebacuje naoružanje Americi pod nos!

5 juna 2016

cbwjheg783gdc-640x363Nakon što je Vašington krenuo u jednu od najvećih vojnih ekspanzija, vreme je i da Rusija napravi “simboličan gest” u američkom komšiluku, piše RT.

Američki novinar Robert Bridž, koji se nalazi u Moskvi, u tekstu za “Raša tudej” piše da svako ko misli da je Rusija bezbrižna zbog novih američkih “ratnih igrica” greši.

On je u tekstu naveo da dok NATO kuca, vreme je za ruske ratne igre u Latinskoj Americi.

“Provokacije na ruskom pragu su direktno odgovorne za dovođenje odnosa između Rusije i SAD na najgori nivo, možda ikada”, napisao je Bridž.

Prošlog meseca, ruski predsednik Vladimir Putin komentarisao je aktiviranje protivraketnog štita u Rumuniji.

“U ovom trenutku taj niz raketnih presretača dug je oko 500 kilometara, uskoro će dostići 1.000, i još gore, može da se aktivira i sa udaljenosti od 2.400 kilometara jednostavnim prebacivanjem softvera, tako da čak ni sami Rumuni ne znaju”, rekao je Putin u Grčkoj.

On je dodao da Rusija poseduje kapacitet da odgovori, kao i da su Poljska i Rumunije, uz američku zahvalnost, na direktnom udaru ruskih raketa.

Međutim, Bridž u tekstu navodi da postoje drugi razlozi zbog kojih širenje vojne moći NATO treba da zabrine.

Kako se NATO, koji predvodi SAD, kreće ka istoku, ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje ukoliko dođu u kontakt sa ruskom vojskom.

“CNN se čak zapitao šta da SAD urade pošto ruski avioni stalno zuje iznad američkih brodova i aviona. Pa, za početak prestanite da izvodite vežbe blizu ruske granice. Štaviše, ne treba da budete genije da biste shvatili da ovakvi susreti potencijalno mogu da dovedu do katastrofe”, napisao je novinar.

“Zamislite geopolitiku kao šahovsku tablu koja se iznenada prevrnula i Rusija se sada nalazi u blizini američke granice, na primer u Latinskoj Americi. Ali zašto stati tu? Hajde da bacimo kockice i vidimo kakva bi bila rekacija Vašingtona ako bi Rusija dopremila tri bombardera u Južnu Ameriku da učestvuje u vojnim vežbama sa Kubom, Venecuelom i Brazilom. Zamislite da SAD moraju da progutaju ove provokacije. U baš takvoj situaciji se nalazi Rusija”, dodao je on.

Novinar se dalje osvrnuo i napade u SAD 11. septembra.

“Ko je prvi telefonirao Džordžu Bušu nakon napada na Njujork i Vašington? London? Pariz? Ne. Taj poziv je došao iz Moskve”, naglasio je Bridž.

Uprkos tome što su SAD i ostale NATO članice na ruskoj granici, organizuju masivne vojne vežbe, Rusija je ta koja se doživljava kao agresor.

Bridž je dalje naveo da su veliku ulogu u stvaranju te slike odigrali mediji koji su širili propagandu, pogotovo nakon aneksije Krima 2014. godine.

“Čak je i Forbs objavio da su mnogi stanovnici Krima, bili oni Ukrajinci, Rusi ili Tatari, naveli da žive bolje od kada su pod vlašću Rusije”, dodao je on.

(B92)

KOMENTARI11 komentara

 1. M says:

  M:-Nije to jos nista,jer ako pobjedi Klintonova,ona je luda i misli da se ruse moze zajebavati,e tad ce biti vraga!

 2. Ja says:

  Valjda ce i nama biti bolje, kada dodju nasa braca i oslobode nas okupacije "nasih" zapadnih prijatelja.

 3. Kulak says:

  Prvo treba pronaći saveznika koji pristaje da se na njegovom teritoriju postave rakete.To nije tako jednostavno.

 4. Mali says:

  Ja - vrlo nezrelo razmisljanje.Svako treba licno da se bori za svoju slobodu.Ako se neko drugi izbori za nasu slobodu, ta sloboda nece imati svoju stvarnu vrednost,pa kao takva ne moze dugo trajati,ili ce se izvitoperiti.

 5. tinman19 says:

  Koja to braća trebaju doći da te oslobađaju od okupacije??? Rusi? teško tebi ako ti dođu rusi u Srbiju da te oslobađaju. Srbija ne može sama stati na svoje noge, a pogotovo je na te noge neće staviti Rusija. Mogu doći jedino da maksimalno iskorištavaju srpske resurse i jeftinu nekvalitetnu radnu snagu.Nemoj misliti da Rusiji treba Srbija zato što je ta Srbija nešto jako pametna i dobro uređena država, nego samo zato da utvrdi svoj položaj i interese na Balkanu, kao kontru zapadu.Pri tome srbi sasvim sigurno neće profitirati i Rusija neće razvijati ekonomiju Srbije, osim onoga što je njima u interesu. Ako Srbija nije u stanju voditi računa o sebi, nikakva Rusija joj ne može pomoći. Amerikanci imaju baze po Aziji, jedino što se desilo je ogroman porast prostitucije.Rusi imaju bazu u Siriji, kao i geostrateške interese, Sirija je totalno uništena u građanskom ratu. Imaju interese i u Ukrajini, eno ti i Ukrajina u ratu. Ne daj Bože da ikakva Rusija dođe ikada oslobađati Srbiju.Ne daj Bože!! Samo neka su rusi daleko.

  • Batina says:

   Ajd ustaso brisi. Ljubi te svoje zapadnjake u dupe.

  • padre says:

   Možda to nisu Rusi, ali nije ni NATO!Jer NATO oslobađa tako, da ti namesti baze u zemlji, da ima protivnik šta da gađa, da nebi slućajno gađao njih!

 6. N.N says:

  kurvati gubite se sa srbskih portala! I radujte se,jer ce vas vasi ustaski premijeri povesti u ''sveti rat protiv agresora Rusije'' a u ime vasih gospodara iz beca i usa. Sto znaci da ce nakazna ndh tvorevina vaseg ''druga broza'' nestati za par minuta sa mape sveta. Hahaha

 7. VaskeKiM says:

  A kod nas, kako su nas okupirali amerikanci i ostala bagra sa zapada, sve med i mleko Srbija cveta... E to nam je doneo taj zapad. Uzeo 15 % teritorije, a očigledno je da tu neće da se zaustave a o ostalom, malo je prostora i vremena... Pozdrav sa okupiranog KiM.

 8. M says:

  M:-Rusija ne moze postaviti kopnene baze USA pod nos.Prvo,nemoze naci budalu-drzavu koja bi to postala (USA-meta),a drugo-to USA ne bi dozvolila,kao kod Kube.Kolko su ruske podmornice dobre-prikrivene,to samo USA zna ili nezna.

 9. Apis says:

  Tinman19, ako si zavrsio parkiraj jezik u dupe velecasnog guzančića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *