ДОСТА ЈЕ БИЛО ОФАНЗИВЕ АМЕРИКЕ! ПУТИН И РУСИЈА НЕЋЕ ДОПУСТИТИ БАЈДЕНУ ДА ЛОМИ КИЧМУ СРБИЈИ

DOSTA JE BILO OFANZIVE AMERIKE! PUTIN I RUSIJA NEĆE DOPUSTITI BAJDENU DA LOMI KIČMU SRBIJI

14 januara 2021

Ofanziva Zapada na Srbe s obe strane Drine upalila je alarm i u Moskvi, a šef Kremlja Vladimir Putin odlučan je da zaustavi sve pritiske kojima je cilj uništenje Republike Srpske i otimanje Kosova od Srbije.Izborom Džozefa Bajdena za šefa Bele kuće pritisci na Banjaluku, ali i na Beograd, postali su sve otvoreniji i jači. Podrška u udaru na Srbiju stiže i iz evropske unije, i to preko Miroslava Lajčaka i zvaničnog Brisela, koji se bliži rešenjima koja zagovara Nemačka kada su u pitanju status Kosova i RS. Zvanična Evropa koristi kosovsko pitanje da bi se dodatno obračunala sa Donaldom Trampom, pa čak idu dotle da minimalizuju značaj sporazuma koji su Beograd i Priština potpisali u Beloj kući u prisustvu Donalda Trampa. Rat EU i Amerike koji se vodi preko Srbije podigao je Moskvu u punu pripravnost.

– Moskva pomno prati svaki potez Zapada, pogotovo kada je u pitanju odnos prema našim tradicionalnim saveznicima. Ruski predsednik je više puta ponovio da su Srbi bratski narod. O najnovijim dešavanjima i načinima da predupredi pokušaje Bajdena i Zapada da Srbima opet otmu sve ruski šef države i njegovi najbliži saradnici su u stalnom kontaktu sa srpskim rukovodstvom. Njima je Putin poslao nedvosmislenu poruku koja glasi: „Neću dozvoliti Bajdenu niti bilo kome drugom da slomi kičmu Srbiji“ – prenosi stavove Kremlja izvor iz diplomatskih krugova.

Pritisak povratnika

Ukidanje Dejtonskog sporazuma koje zagovaraju Bajdenove demokrate, a što bi dovelo do gašenja Srpske, bilo je tema i tokom nedavnog sastanka najbližeg Putinovog saradnika Sergeja Lavrova sa Miloradom Dodikom. I tada je iz Banjaluke ruski diplomata poručio da Moskva ne prihvata bilo kakva odstupanja od međunarodnih sporazuma, kao što je to dokument iz Dejtona. Istovremeno i Putin i Lavrov ističu da po pitanju Kosova sve zemlje članice Ujedinjenih nacija moraju da poštuju Rezoluciju 1244.

Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj ističe da nema nikakve sumnje da će promena administracije u Vašingtonu nepovoljno uticati po srpske interese na Balkanu.

– Oni koji se vraćaju u Belu kuću i Stejt department dobar deo svoje karijere su izgradili na politici da su Srbi krivi za sve. Očekujem pritiske, ali povoljna okolnost je to što ovo ipak nije vreme devedesetih, a Srbija nije ni izolovana ni slaba niti je svet unipolaran. To nam daje manevarski prostor za delovanje jer ovog puta imamo partnerstva koja će nam sigurno dati širi prostor u borbi za naše interese, a tu, pre svega, mislim na Rusiju, koja je i do sada bila naš najjači oslonac u borbi za očuvanje Kosova u sastavu Srbije i zaštitu Republike Srpske – poručuje ministar.

Bitka na tri fronta

Dodaje da uz rusku podršku Srbija i sama radi na jačanju svoje pozicije na međunarodnoj sceni.

– Duboko sam uveren da će državno rukovodstvo Srbije, sa predsednikom Vučićem na čelu, na najbolji način zaštititi naše državne i nacionalne interese – naglasio je Popović.

Bivši šef diplomatije SRJ Živadin Jovanović ističe da će, uprkos pretnjama otimačinom RS i oduzimanjem KiM, Rusija trajno biti opredeljena za poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

– Ne znam koliko puta bi trebalo više Putin i Lavrov da ponove da su za rešenja prihvatljiva Srbiji, da se mora poštovati Rezolucija 1244 SB UN da bi neverne Tome prihvatile činjenicu da Rusija neće odobriti separatizam. Nije to samo zbog prijateljstva, što smo braća po oružju, nego i zbog ruskih interesa. Ne želi Moskva da napravi grešku na međunarodnom planu i ohrabri separatizam na svojoj teritoriji. I nikad se neće pomiriti s ekspanzijom NATO na Balkanu. Beograd mora da se bori za KiM, RS, evropske integracije, a Rusija će uvek davati podršku i neće dozvoliti da Srbiji bude slomljena kičma – zaključuje Jovanović.

Rat EU i Amerike zbog Srbije

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da je optimista kada je reč o saradnji s novom administracijom u Vašingtonu po pitanju dijaloga Beograda i Prištine, ali i celog zapadnog Balkana. Međutim, upitan da oceni dogovoreno između Beograda i Prištine i Vašingtona, uz posredovanje Trampa, Lajčak je rekao da u pitanju nije sporazum jer ne ispunjava kriterijume za to, već da je u pitanju politička deklaracija koja nije pravno obavezujuća.

– Ono što je potpisano nema implementacioni mehanizam i zavisi od dobre volje strana. Mi ne radimo tako u Briselu. Radimo na jasnom sporazumu ko šta radi i kada – naglasio je Lajčak.

Odgovor Lajčaku je stigao iz američke ambasade u Beogradu:

– Visoki predstavnici vlasti Srbije i Kosova potpisali su Vašingtonski sporazum u dobroj veri i nadamo se da su i dalje spremni da sarađuju na primeni onoga na šta su se time obavezali. Cilj je da se ojača regionalna stabilnost kroz privredni rast, investicije i prosperitet čitavog regiona, što je već dugo nepromenjena politika Sjedinjenih Američkih Država i ostaće naš prioritet.

Petar Petković direktor Kancelarije za KiM

Nedopustivo je da se bilo koje telo EU opredeljuje o statusu naše južne pokrajine Kosova i Metohije, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković, komentarišući objavu servisa Evropske komisije na Tviteru da se aktuelni predsednik Republike Kosova sastao s evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Inače, na Tviteru je objavljena fotografija komesara za proširenje Olivera Varheljija sa Vjosom Osmani na kojoj je stajao sporni potpis.

Ta objava je uklonjena i umesto nje je, uz istu fotografiju, Vjosa Osmani titulisana kao v. d. predsednica Kosova, uz fusnotu pored reči Kosovo.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI13 komentara

 1. Vladimir says:

  Ništa se naravno ne dešava slučajno i siguran sam da je to u stvari prava strategija Rusije sa Zapadom."Vi" sa Zapada nas polako kradite, rasparčavajte, a mi Rusi ćemo se navodno braniti, ali, samo i ipak samo rečima, a ne pravim delima.... Rusija,kao i Srbija i ostali pravoslavni narodi su u defanzivi vekovima unazad. Međutim, ni Rusija se ne brani maksimalno rečima koliko bi mogla da hoće....Koliko samo američkih tajni neće da otkriju, jer, naravno, balansiraju sa njima...što jasno govori, kao i u našim realnim životima....sarađuju i trguju.... A šta je sa Putinom, meni je potpuno razočarenje....otkako je ove korone, ne čuje se, ni ne vidi uopšte....i on je nažalost deo ove globalne prevare !!!

  • persida says:

   Putko je globalista do krova, izdao je Trampa i prihvatio LAZNI korona narativ. Ja sam tog izdajnika i blefera snimila od pocetka, ali mi mnogi (noseni svojim emocijama) nisu verovali.

   • Miraš says:

    Na osnovu čega je Putin trebao da podržava Trampa? Putin je izdao Trampa, reče Persida i ostade živa. Zar nije bilo obrnuto? Koliko sporazuma su ukinule SAD za vreme Trampove vladavine, a na štetu Rusije? Dodati na to i sankcije. Navešću samo neke: 1) Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, tkz. INF ili nuklearni sporazum SAD su napustile 2019 godine. 2) Sporazum JPCOA su 2015 godine potpisali Iran, SAD, Francuska, Velika Britanija, Nemačka i Rusija. Trampovo jednostrano povlačenje iz tog sporazuma vodi u dugi rat na Bliskom Istoku koji bi prvenstveno pogodio Iran, ali indirektno i Rusiju. Rusija je već vojno prisutna u Siriji,sigurno joj ne odgovara još jedan pa još veći rat na Bliskom Istoku. 3) Sankcije na izgradnju gasovoda Severni tok 2 takodje pogadjaju Rusiju, i ne samo nju. Taj gasovod je već mogao biti završen i uveliko u funkciji da nije bilo Trampovih sankcija. Itd, itd.

   • Miraš says:

    "Lažni korona narativ". To jeste nekakva infektivna bolest,najverovatnije veštački stvorena, ali najvažnij je da je medijski preuveličana. Globalisti jesu u psihološko-propagandnom ratu protiv čovečanstva. Cilj je zarada i ko zna šta sve još. Da li Rusija ima propagandni aparat kojim bi mogla razuveriti ceo svet? I da Rusija uspešno ubedi ceo svet kako je to ništa? Neku informativnu moć ima, ali baš takvu nema. Neprijatelja kog ne možeš pobediti, pridruži mu se. Svi su lekovi u principu otrovi, pa i vakcine. Ali moguće je da su ruske vakcine najbezazlenije. Eto toliko jesu mogli da urade. Smanjiće deo planirane zarade zapadnoj farmakomafiji... Zatim bitno je i ovo da svet ulazi u fazu mikrobioloških ratova, koji su odlična zamena za nuklearni rat. Koliko mikrobioloških laboratorija Zapad ima u Ukrajini i Gruziji? Zašto su kupovali mikrobiološki materijal Rusa? Rusija mora ovu oblast da prati i da razvija svoje odbrambene sposobnosti na veštački izazvane epidemije, a ako to Rusi ne urade potrovaće ih kao miševe.

   • Miraš says:

    Svako ko proizvoljno i neobjektivno sagledava situaciju sa kovid diktaturom, i ostale svetske probleme, svesno ili nesvesno, postaje oružje globalista, postaje njihov mali šraf u globalistanskoj ekipi, pa tako i Persida koja nas zasipa sa njenim subjektivnim komentarima.

  • Ramonda Serbika says:

   Po tebi G-din Putin treba da objavi rat ili podigne avijaciju u zaštiti srBskog neba koje fašistički avioni zasipaju otrovnih hemikalijama,a kojima je država Srbija dala dozvolu preleta.Po tebi Putin treba da brani jezero Gazivode i elektroenergetski sistem na Kosovu i Metohiji.Po tebi Putin treba da brani P.P.Njegoša i D.Maksimović od izbacivanja iz školskog programa i štampa udžbenike istorije u kojima se ne iznose istorijske istine.Po tebi Putin treba da rukovodi SANU-om umesto prodanih duša kojima niko ne osporava stručnost ali osporava kršenje ustava i odsustvo patriotizma.Stidi se komentara.

 2. Pravnik says:

  Kad tako kaže Vučićeva udarna pesnica Srpski Telegraf to je istina koliko i najava dežurnog meteorologa da će danas u Srbiji sa neba padati pečene kokoške. Imate li još koju laž? Šta kaže Informer? A da,on piše o pretnji Hotija da Srbija prizna nezavisnost Kosova, što je učinjeno odmah po stupanju presvučenih radikala na vlast. Poslednju stopu srpske zemlje na Kosovu i Metohiji Vučić je predao "Republici Kosovo" predajući Gazivode, integrišući deo elektroenergetskog sistema Srbije u elektroenergetski sistem Albanije, na čemu mu se zahvalio prijatelj Edi Rama. Samo napreDNO! Hoćete li da vam objavim kakav status predviđa Aneks 2 Rezolucije 1244 SB OUN za Kosovo i Metohiju, kad već ni jedan medij u Srbiji to nije objavio? Ne, nećete to objaviti da nepismene babe ispred televizora ne saznaju istinu o veleizdaji nezapamćenoj u savremenoj istoriji. Njima nije otimao penzije pune četiri godine, jer su to uglavnom one koje su obavljale poslove za koje se ne zahteva nikakva kvalifikacija. Njima je pripremio paket vitamina umesto obećanih 100 evra, jer puna dva meseca nisu imale mogućnost da vide sunce zbog neustavnog zatvaranja, te im je oslabio ionako slab imunitet. Što god jednog dana obeća sutradan okrene ploču. Dobiće među prvima neispitanu Fajzerovu vakcinu. I paketa vitamina i vakcine odričem se u njihovu korist. Kud je otišlo više od polugodišnjeg iznosa moje pošteno zarađene penzije neka ide sve što ovaj dobrotvor daje penzionerima.

  • šiško says:

   Pa daj taj aneks, što zezaš? Šta te briga ko će ga čitati! Babe ko babe, šta od njih očekuješ! DAJ ANEKS!!!!!! d

 3. Pravnik says:

  Posle izmišljene afere "Ruski špijun", navodne umešanosti ruskog državljanina u izmišljeni državni udar u Crnoj Gori, koji je dan pred izbore najavio Informer, da bi sledećeg dana posle izmišljenog državnog udara taj najskandalozniji list (izdanje za Crnu Goru) prestao izlaziti, nazivanja Putina lopovom posle izjave Marije Zaharove o ponižavajućem položaju Vučića u Beloj kući, potpisivanjem veleizdajničkog Briselskog sporazuma kojim je srpska Autonomna pokrajina nazvana "Republika Kosovo", izbijajući time iz ruku Rusije i Kine odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, što je obaveza potpisnika Briselskog sporazuma po Ustavu Republike Srbije, na koji je položio zakletvu, baš će Putin potrčati da brani ono što vladar (ali ne i narod) ne želi odbraniti. Što ne pustite video snimak legendarnog novinara Danka Vasovića koji upravo govori o Vučićevoj velezdaji na Jutjubu. Objavićete isto kad i na RTS na mapi Srbije prikažete Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije. Objavljena je mapa Srbije bez Kosova i Metohije i na predizbornom plakatu "Za našu decu", samo to nisu ona deca koja su pobegla u beli svet zbog parčeta hleba, jer ga za njih u Srbiji nema. Njihova radna mesta zauzimaju oni koji su videli fakultet samo kad su otišli po diplomu.

 4. milorad 4 says:

  alo iz amerike ništa neće novo doći,oni imaju svoje probleme i jedino što šiptari mogu da iskoriste to za neke rezolucije i bla bla priče.Jer nikakva akcija se neće preduzimati REALNO,a bilo šta amerika da uradi na planu deklaracija izjava i komentara to ništa ne znači jer njihovo priznanje mafijaške lažne države je već u principu NAJGORE što su mogli da urade, što se papirologije tiče, i jedino što nama može da smeta su konkretne vojne akcije a toga NEĆE BITI čak i ako šiptari probaju nešto nasilno,mada mislm da i joe biden i cela ta ekipa zmija iz vašingtona gleda kako da se REŠI "saveznika" sa kosova jer su postali ozbiljan balast i velika blamaža.Podržavati takvu mafiju ZVANIČNO nije bez posledica i cene.

  • Zemunac says:

   Nazalost Tramp nije zapoceo nijedan rat i americki vojni kompleks vapi za novim ratom. Nemojte da im se mi namestimo k'o kec na desetku!

 5. šiško says:

  Hvala bratu Putinu i svoj ruskoj braći na podršci, ali čini mi se da je čitava igra na kraju. Psihopata je godinama sistematski uništavao svaku našu šansu, dok nije istrošio sve što je bilo u našu korist. Sad nam je ostala još samo vrlo tanka nada utoliko što zapad i šiptari nemaju nikakva prava na KiM. Medjutim, bojim se da u današnjem svetu malo ko brine o pravu. Rusija, razume se, može da pomogne i evo ja je u ime celog srpskog naroda pozivam da učini sve što može. Pomoć Srbiji i njeno ponovno stabilizovanje biće od velike koristi i za Rusiju.

 6. Pingback: DOSTA JE BILO OFANZIVE AMERIKE! PUTIN I RUSIJA NEĆE DOPUSTITI NOVOJ ADMINISTRACIJI DA LOMI KIČMU SRBIJI - Šajkača

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *