„ДОСТА ЈЕ ЗАПАДНИХ ЛАЖИ И ДЕМОКРАТИЈЕ“

„DOSTA JE ZAPADNIH LAŽI I DEMOKRATIJE“

21 septembra 2020

Piše: Vladimir Kršljanin

Zapadni sistem, čiji je jedini cilj da se ovekoveči vlast najvećih zločinaca i pljačkaša, šampiona u odstupanju od najvažnije ljudske odlike – morala, temelji se na laži.

Zapadne političke ideje, čak i kad su zaodenute u naučno ruho, uvek se projektuju tako da se mogu zloupotrebiti. Njihovo preoblikovanje u pravne norme služi legalizaciji laži i zločina. Svih vrsta.Informacione tehnologije – glavno oruđe hibridnog ratovanja, služe da se svet danonoćno zasipa lažima i da se veštački stvara utisak da su jedine ispravne ideje – zapadne političke ideje i da je zapadni pravni sistem – jedini mogući sistem.

A pre svega se to odnosi na demokratiju. Naravno, u zapadnom poimanju. Dakle, lažnu demokratiju.

U njoj postoje aksiomi koji se ne smeju dovoditi u pitanje – parlamentarizam, višestranačje, ljudska i građanska „prava i slobode“. A kada sve ove elemente lažne demokratije redukujemo do apsurda, vidimo da od „demokratije“ ne ostaje ni „d“. Tamo je u stvari neko čudovište sa gadnim imenima: plutokratija, oligahija, kapitalizam, mamon. A čak i ako imate parlament, stranke, ljudska prava i slobode, Zapad vam to ništa neće priznati ako niste obezbedili mogućnost neograničenog uticaja krupnog zapadnog kapitala, odnosno njegovih vlasnika i upravljača, na prilike u svojoj zemlji, odnosno na birače.

Dakle, ako je ishod izbora u vašoj zemlji oblikovan zapadnim novcem, Zapad će vam odati priznanje da je u vašoj zemlji – demokratija!
U suprotnom, optužiće vas za autokratiju, trovanje, proizvodnju virusa, etničko čišćenje, genocid…

„Socijalisti se zalažu protiv pretvaranja ekonomske moći u političku moć.“ Tako je glasio moj amandman koji je 1992, na Drugom kongresu, ušao u tekst Osnova programa Socijalističke partije Srbije. U tim teškim godinama, kada je cunami zapadne lažne demokratije potopio i razorio Evropu, bili smo svesni u čemu je glavni problem. Zato smo i imali demokratsko poverenje naroda da ga predvodimo i zato smo uspeli da pružimo dostojan otpor, koji nam do danas obezbeđuje da budemo ostrvo slobode u potopljenoj Evropi.

Danas bi bio red da i mi, i Rusija, i Kina, i svi slobodni narodi i ljudi, stvari nazovemo pravim imenom.

Dosta je zapadnih laži, pritisaka i nasilja!

Nećemo lažnu demokratiju!

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

    Šta mu bi? Što plače još uvek? Plako ja za vreme Jugoslavije, za vreme SSSRa i sve to tako posmatrao i išao na radne akcije i bio srećan i sit od onoga šta mama skuva. Ali tako bilo do pre pola veka, a onda malo razmislim i pitam se ko je nama đavo kriv što nemamo demokratiju kao Zapad, pa makar ona bila i razbijen lonac? Prvo mi nikako nije bilo jasno kako to oni što odu na Zapad gola tura, u proseku sirotinja veća nego mi ostali, uskoro se vrati sa polovnim ili novim lemuzinama i počne da zida kuću na mestu gde mu bila koleba. Posle najviše pet godina nikne - VILA! Prvo sam mislio da su tamo na Zapadu oni krali a lažu kako su radili i tako to...E, prošlo to vreme davno a danas po sveta gleda da ode na Zapad ako je ikako moguće. Sve što završi neku školu spakuje kofer ako može i nestane. Odlaze ko plima kad dolazi. Neće ih sunce tuđeg neba grijat ko što ovo grije...Pa možda bilo tako, ali više nije. Nema ni Jugoslavije ni SSSRa a narodi još uvek uporno idu na truli, propali i lažno demokratski Zapad. Zašto? Zašto im njihove države nisu dobre? Jel se to Kršljanin ikad pitao? Ili Istočni rukovodioci? Šta su tako omanuli da nismo u stanju ni lemuzine da pravimo? Zabranio nam Zapad? Ili možda Kršljanini i rukovodioci Istoka nisu znali kako se to radi? Na nesreću, eto ih istih još uvek i drobe li drobe ono što sam ja drobio pre pola veka. Gospon Kršljanin, mlade generacije Srba sigurno okreću glavu od vas takvih. Gubite našu mladost, naše države, naše narode a i dalje serete da su drugi krivi. Već gotovo ceo jedan vek niste u stanju da nešto uradite osim da pričate o lopovima i lažnim demokratijama Zapada. Iz Rusije su izvučene silne stotine milijardi dolara posle raspada SSSRa a i danas kažu da im curi godišnje oko 50 milijardi dolara u strane banke trulog zapada. Priča se da je iz Srbije izvučeno u prvim godinama ovog veka takođe na cesetine milijarde dolara. Nema veze ako priče i koze lažu, ali mi to debelo osećamo. Rogovi ne lažu. Ko i kako je izvlačio nevidljive pare iz naših država? Kako kad imamo Kršljanine? To vi nama kažite a to kukanje...Pa nije više popularno. Izlizalo se jer traje skoro ceo vek a nama sve gore. Šta će biti u ovom veku sa Rusijom i Srbijom? Pa nestaće ako nastavimo da kukamo na Zapad. Nažalost, Rusi i Srbi su sve manje voljni da slede svoja rukovodstva, jer šta god narod uradi i kolikogod izgine za neki cilj, na kraju sve to propadne. Zašto, gospon Kršljanine? Rusija danas ima takvo naoružanje da ga čak ni Zapad nema i niko živi ne sme da je napadne ali ipak propada ili u najmanju ruku - NE napreduje a sramotni redovi Rusa ispred američkih konzulata su sve veći. Zašto?

  2. Rista says:

    A amandman vam je biser. Jel socijalistička partija Srbije član Evropske lige socijalističkih partija ili kako se to već zove? Jeste! Jel da niste prekrojili ćurak bivše KPS da odgovara Evro standardima, nestali bi ste kao partija potpuno. Dakle, da bi sačuvali članstvo, okrenuli ste ćurak naopako a ispod ostalo isto pakovanje. Usput, ta ekonomska moć postaje politička moć još od Vikinga a vi ste sa svojom partijom član tog i takvog kluba Evro partija i klanova. Koga sad farbate??? Amandman je zaista na mestu. Ko na žabi potkovica. Od kad niste Savez Komunista Srbije nego SPS šta ste uradili dobro za Srbiju? Gde je to dobro? Srvija iskasapljena i gotovo da je invalid, ali vi se još uvek držite visoko u Srbiji i carujete i posle svih propasti Srbije kojoj ste bili na čelu. Zašto još uvek postojite kada iza vaših radova ostale samo ruševine?

  3. Kosovac says:

    @ Vladimir Kršljanin, odlično si razobličio kakva je demokratija Zapadnog tipa. I mi to vidimo i smatramo da si potpuno u pravu. Malo si čak napisao, ima još puno činjenica iz pravnog, političkog, životnog i kriminalno-zločinačkog dostignuća Zapada. ……………Ali čudi me da se praviš nevešt, pa kao ne znaš da oni socijalisti iz 1992. godine uopšte nisu isti kao ovi današnji socijalisti. Ovi današnji socijalisti i JULovci su raspolućeni između obožavanja tog tvog takvog Zapada, i titoizma u kući cveća. Ne znaju na koju bi pre stranu da gurnu jadne Srbe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *