ДОСТА ЗЛОЧИНА! Усташе, затварање границе и ЕУ

DOSTA ZLOČINA! Ustaše, zatvaranje granice i EU

29 septembra 2015

359636_1 435Reče mi pre neki dan jedan čovek, važan čovek iz vrha države, da preterujem. Kaže, nije u redu to što javno na televizijama pričam da su svi Hrvati ustaše.

Nikada i nigde nisam rekao da su svi Hrvati ustaše, ali jesam rekao i sto puta ću ponoviti da, nažalost, ogromna većina Hrvata danas jesu ustaše. Čak i kad se, kao hrvatski premijer Zoran Milanović, lažno predstavljaju kao socijaldemokrate. Čak i kad su, kao hrvatski ministar policije Ranko Ostojić, poreklom čistokrvni Srbi.

I nije to nikakva ostrašćenost ili, ne daj Bože, mržnja. To je činjenica. To je suva i neporeciva istina. Jer kako drugačije nego zločinačkom ustaškom ideologijom duboko ukorenjenom u hrvatsku kolektivnu svest objasniti „carinski rat“ koji je Hrvatska podmuklo, bez zvanične objave, ove nedelje povela protiv Srbije? Kako nego patološkom mržnjom prema Srbima i Srbiji objasniti da je ovog četvrtka ujutro na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo reprizirana scena iz NDH?

Znate ono kad crnokošuljaš uđe u autobuse, upre prstom u svakog Srbina i izvede ga napolje. Jedina je razlika što ove 2015. ne mogu baš da ih vode pravo na klanje…

Preterujem? Priznaću kad mi objasnite kako se to desilo da se niko od desetina Hrvata koji su bili u tim autobusima nije pobunio protiv ustaške „zabrane Srba“?! I ne samo da su ćutali, očevici kažu da su prisutni Hrvati čak aplaudirali svojim „redarstvenicima“ dok su se ovi herojski obračunavali sa srpskim penzionerima i đacima!?!

Ako, hoću da kažem, može biti neke vajde od aktuelnog „carinskog rata“, onda bi to svakako mogla biti srpska nacionalna korist od većinskog razumevanja suštine problema. A problem, veliki problem jeste to što za prve komšije imamo Hrvate koji su u velikoj većini ustaše i koji svoj identitet temelje na bolesnoj mržnji. To je činjenica koju moramo da prihvatimo i da se prema njoj odgovorno odnosimo.

Konačno, činjenica da Evropska unija, iza scene, zapravo podržava ustaške ispade hrvatskog režima, podatak da baš nikome u Briselu ne pada na pamet da osudi rasističke izjave Zorana Milanovića, fakat da ni za jedan uticajan medij u EU nije tema to što hrvatski premijer Srbe naziva varvarima; e to sve jeste krunski dokaz još jedne strašne srpske zablude! Zablude o Uniji.

(Dragan J. Vučićević, Informer)

KOMENTARI10 komentara

 1. milan says:

  Otkrivanje tople vode. Ovaj Vučićevićev komentar jedino vredi, da se podsetimo i ne zaboravimo se. Volimo mi Srbi u galop i to tamo gde kaze "vodja".

 2. Dušan says:

  Milion posto TAČNO!

 3. Djuro says:

  Da ga nije potpisao vucicev portparal za stampu jos bi i "lajkovao" ovaj clanak

 4. zlatiborski ovan says:

  Nikada i nigde nisam rekao da su svi Hrvati ustaše, ali jesam rekao i sto puta ću ponoviti da, nažalost, ogromna većina Hrvata danas jesu ustaše. Čak i kad se, kao hrvatski premijer Zoran Milanović, lažno predstavljaju kao socijaldemokrate. ******** moji su stari zagrepcani, i mogu reci da je pre 41 bilo dosta manje srbofobije, nego npr. danas.

 5. Zapadnjak says:

  Pa zar misliš da bi Botin portparol ovakvo nešto napisao a da ti lajkuješ,mrš u kućicu žuto pseto.

 6. pravda says:

  Neznam za 1941 kako je bilo raspoloženje ali zato znam da danas u EU fašisti mnogo mrze Srbe ali đjaba i danas Srbi glavom kroz zid hoće u fašističku EU.

 7. Lady Gaga says:

  Moja borba protiv domaćih ustaša, a namnožoilo ih se u pi@@zdu materinu: www.svet.rs/nas-svet/estrada/zorica-markovic-hvala-zadrugo-u-istoriji-rijalitija-nije-bilo-ovakve-velicine

 8. Lady Gaga says:

  Moja borba protivu domaćih ustaša: www.svet.rs/nas-svet/estrada/zorica-markovic-hvala-zadrugo-u-istoriji-rijalitija-nije-bilo-ovakve-velicine

 9. Mile says:

  Ovog samo interesuje novac i nista vise.Procitajte mu biografiju i videcete sve.Verovati u njegove tekstove je glupost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *