ДПС у Бару ухваћен: Исплаћују 250 евра гласачима из иностранства (ВИДЕО)

DPS u Baru uhvaćen: Isplaćuju 250 evra glasačima iz inostranstva (VIDEO)

16 oktobra 2016

kacket-600x330

Stotine glasača iz inostranstva kojima je Demokratska partija socijalista (DPS) obećala po 250 evra ukoliko dođu i glasaju za tu stranku, u redovima jutros od 08 časova čeka isplatu ispred prostorija Opštinskog odbora DPS-a u Baru. Mnogi od njih, ulaze i u prostorije Demokratskog fronta, koje su tik uz kancelariju DPS-a, gde ih usmeravaju aktivisti DF-a, koji ih prethodno pitaju da li su došli radi novca koji im je DPS obećao.

U kancelariji DF-a dočekuju ih predsjednik Bogić Beli Mitrović, predsednik Nove srpske demokratije u Baru i portparol DF-a Bar Milenko Jovanović.

Vjerujući da su u kancelariji DPS-a birači koji su stigli uglavnom iz Luksemburga, Nemačke i Italije, mahom ističu da su se za isplatu dogovorili sa funkcionerom lokalnog DPS-a Pešom Glavanovićem i sa sekretaricom u Opštinskom odboru stranke po imenu Ana (Milojević, prim red.).

Pominju da su im novac obećali i Dragan Nišavić i Esko Martinović.

Nakon što obavljaju „intervjuje“ sa gastarbajterima, Mitrović i Jovanović ih upućuju na kancelariju do Frontove, kako bi u prostorijama DPS-a podigli novac koji im je DPS obećao.

Tako su pored ostalih za novac iz Luksmeburga stigli Sejfo Mehović, Suko Mehović,Mehović Hasnija, Muratović Hazbija, a iz Nemačke Mirvet Škrijelj, nekoliko članova porodiceBabačić, Ramović, Duraković, Muhović

Na video snimcima koje objavljujemo čuje se kako je na poziv DPS-a u četvrtak veče stiglo preko 200 momaka iz Luksemburga i oko 300 iz Švajcarske.

U DF-u kažu da imaju i brojeve ličnih karata birača iz inostranstva koji su došli da bi glasali za DPS za ponuđeni novac.

DF će  u narednih sat vremena podneti prijave Osnovnom državnom tužiocu u Baru  protiv lica kojima DPS isplaćuje novac, kao i protiv DPS-a. Ovim je, kažu u DF-u, najbrutalnije ugrožena regularnost izbora koji su u toku.

IN4S

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *