Др БОЈИЋ: Шешељ је за длаку избегао смрт

Др БОЈИЋ: Шешељ је за длаку избегао смрт

8 јуна 2015

1931482-05 seselj 45“Стварно ми је живот био угрожен, била је то борба за живот, добро је да више немам температуру и настављам хемотерапију”- изјавио је лидер радикала Војислав Шешељ поводом информације да је прошле недеље због погоршања болести једва преживео.

Морам да се одмарам. До пре три дана имао сам изузетно високу температуру, никакви лекови нису могли да је спусте. Буквално сам водио битку на живот или смрт. Имао сам јаке тахикардије и аритмије, срећом, аритмија се смањује.

Лекари су ми рекли да бих, уколико не буде нових компликација, могао бих да наставим са хемотерапијом можда већ сутра. Знате, то се ништа не зна јер се стање мења из сата у сат – изјавио је председик СРС-а.

Милован Бојић, шеф лекарског тима лидера радикала, потврдио је јуче да је Шешељ за длаку избегао смрт.

О његовом здрављу бринем више од 20 година, али овако драматично није било никада. Он се протеклих пет-шест дана борио да преживи, ни најагресивнији лекови нису могли да сузбију температуру, пролив, повраћање, поремећај срчаног ритма… Лабораторијске анализе су лоше, леукоцити су били испод 1.000!

Иако сам му саветовао да се припази вируса и бактерија и да користи маску, он је болестан отишао на Отаџбински конкрес, где се љубио и руковао са више стотина људи.

Ево, данас је нешто боље, али и поред тога што још није потпуно спреман за наставак хемотерапије, ипак ће ићи да је прими јер у његовом случају не сме да се чека – прича Бојић.

Налог за хапшење још није стигао из Хага

Налог за Шешељево хапшење још није стигао из Хашког трибунала у Србију. Подсетимо, након одлуке да буде враћен у Холандију, Саша Обрадовић, правни заступник Владе Србије у случају “Шешељ”, прошлог понедељка предао је поднесак Трибуналу, тражећи од жалбеног већа да се изјасни о томе да ли ће послати налог за хапшење.

Међутим, одговор, али ни налог за хапшење, још није стигао. Војислав Шешељ оптужен је пред Хашким трибуналом за злочине над Хрватима и муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ у периоду од 1991. до 1993. године.

(Ало)

KOMENTARI2 коментара

  1. Goran says:

    Nema sansi protiv zla zvano hemoterapija, infekcije koje nastupaju je tesko prezivjeti..

  2. Paštrović says:

    Neki prezive i pomogne im donekle i do odredjenog broja "dodatih" godinica zivota, ali vecinu to jednostavno ubije. I kvit!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u