Др БОЈИЋ: Шешељ је за длаку избегао смрт

Dr BOJIĆ: Šešelj je za dlaku izbegao smrt

8 juna 2015

1931482-05 seselj 45“Stvarno mi je život bio ugrožen, bila je to borba za život, dobro je da više nemam temperaturu i nastavljam hemoterapiju”- izjavio je lider radikala Vojislav Šešelj povodom informacije da je prošle nedelje zbog pogoršanja bolesti jedva preživeo.

Moram da se odmaram. Do pre tri dana imao sam izuzetno visoku temperaturu, nikakvi lekovi nisu mogli da je spuste. Bukvalno sam vodio bitku na život ili smrt. Imao sam jake tahikardije i aritmije, srećom, aritmija se smanjuje.

Lekari su mi rekli da bih, ukoliko ne bude novih komplikacija, mogao bih da nastavim sa hemoterapijom možda već sutra. Znate, to se ništa ne zna jer se stanje menja iz sata u sat – izjavio je predsedik SRS-a.

Milovan Bojić, šef lekarskog tima lidera radikala, potvrdio je juče da je Šešelj za dlaku izbegao smrt.

O njegovom zdravlju brinem više od 20 godina, ali ovako dramatično nije bilo nikada. On se proteklih pet-šest dana borio da preživi, ni najagresivniji lekovi nisu mogli da suzbiju temperaturu, proliv, povraćanje, poremećaj srčanog ritma… Laboratorijske analize su loše, leukociti su bili ispod 1.000!

Iako sam mu savetovao da se pripazi virusa i bakterija i da koristi masku, on je bolestan otišao na Otadžbinski konkres, gde se ljubio i rukovao sa više stotina ljudi.

Evo, danas je nešto bolje, ali i pored toga što još nije potpuno spreman za nastavak hemoterapije, ipak će ići da je primi jer u njegovom slučaju ne sme da se čeka – priča Bojić.

Nalog za hapšenje još nije stigao iz Haga

Nalog za Šešeljevo hapšenje još nije stigao iz Haškog tribunala u Srbiju. Podsetimo, nakon odluke da bude vraćen u Holandiju, Saša Obradović, pravni zastupnik Vlade Srbije u slučaju “Šešelj”, prošlog ponedeljka predao je podnesak Tribunalu, tražeći od žalbenog veća da se izjasni o tome da li će poslati nalog za hapšenje.

Međutim, odgovor, ali ni nalog za hapšenje, još nije stigao. Vojislav Šešelj optužen je pred Haškim tribunalom za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH u periodu od 1991. do 1993. godine.

(Alo)

KOMENTARI2 komentara

  1. Goran says:

    Nema sansi protiv zla zvano hemoterapija, infekcije koje nastupaju je tesko prezivjeti..

  2. Paštrović says:

    Neki prezive i pomogne im donekle i do odredjenog broja "dodatih" godinica zivota, ali vecinu to jednostavno ubije. I kvit!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *