ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ: Ко пије овај витамин, од њега комарци беже

ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ: Ко пије овај витамин, од њега комарци беже

7 јула 2021

Доктор Бранимир Несторовић саветује како да заштитите себе и своје најмилије од крвопија и то на потпуно природан начин.“Постоје једноставни, природни начини да се одбију комарци попут коришћења витамина Б комплекса, посебно Б1 витамин који има мирис који одбија женске комарце – које убадају.“

“Када пију овај витамин комарци беже јер им је мирис зноја непријатан, а сличан ефекат има и бели лук” тврди Несторовић за Линк ТВ.

Несторовић као посебно ефикасан начин одбијања инсеката наводи и једну нашу стару биљку – коприву.

“Коприва убија све сто постоји. Уберете коприву и ставите је да стоји у фрижидеру 5 дана у води и са том водом испрскате кућу и инсекти нестају за неколико сати”, тврди он.

Старе биљке попут коприве су временом развиле одбрамбене системе који их штите од вируса, бактерија, гљивица и од других биљака, па су зато ефикасне.

Ако до убода ипак дође, свраб представља један од највећих проблема, а Несторовић као решење предлаже још један стари рецепт – еозин.

“Еозин помаже, црвена боја која се намаже како би се смањио свраб и спречила инфекција. Али ако се направе пликови и крастице, онда то не вреди, и на ред долази нови стари лек – цинк оксид – маст коју зовемо цинкова маст и која може да се маже пар пута дневно јер има антисептичко и антиалергијско дејство”, објашњава Несторовић.

(Ало)

KOMENTARI5 коментара

 1. Риста says:

  Е...га сад. Пре неки дан реко да сваки дан треба започети са чашом воде. Пробо ја и...одвратно бре. Испустио да дода чашицу ракије пре чаше воде, а чак ни ракија не смањује одвратност воде на гладно срце. Осим ако си мамуран после ноћне пијанке. Сада спомиње неке лабораторије и фрижидере као старе рецепте. Па Срби имају фрижидере тек по века а шта су радили пре сто година? Ево неких мојих народних рецепата. Прво, затворите собу пре вечери када комарци крећу у лов масовно, а онда проведете сат времена убијајући комарце по зидовима, асталима, стаклима и по ногама. Нема бољег комарца од мртвог комарца а то мољакање да се склоне, нема сврхе. Комарци не фермају три посто зној и док комарац схвати да сте ознојани, већ сте изуједани. Шта сад треба? Да радим склекове пре спавања док се не претворим у воду? Ако лов на комарце не упали, унесте сноп курзовине у собу, полите кантом воде и запалите. Сви комарци и све живо бежи од дима. Па ко преживи, спаваће мирно све док неко из собе не оде у клозет па заборави да затвори врата. Најбољи рецепт је да се покријете преко главе на 30 степени у соби, истуцате десет главица бела лука и намажете кожу, успут се нежно и садистички изударате са копривом и мирно спавате. Шта мисли Несторовић, како спавају сељаци већ вековима без фрижидера, без хемије и без еркондишна? Па убијају комарце лопатама. Осим темељног прскања околине града и самог града, нема спаса од комараца за грађане. Тог прскања по селима никад није било. Ите на село и вите како то сељаци мирно спавају и поред комараца. Несторовић изгубио идеје и сада већ лупета ко отворен прозор. А сада и хит рецепт. Најефикасније против комараца је да направите блато од глине и лепо се уваљате у њега ко свињче. Око очију пажљиво намажете и легнете да спавате. Преко ноћи, блато се осуши и отпадне са коже потпуно. Лепо устанете свежи и одморни и идете да орете њиву а жена само испраши креветнину а увече све поново. То у граду не може, јер грађани немају чак ни глине, осим кад купе глинени балон али та глина није ефикасна.

  • Косовац says:

   @ Риста, …..Ти баш правиш конкуренцију Несторовићевим саветима против комараца. Овај савет убијања комараца лопатама је одличан и практичан. Чуо сам да у Срему после тог поступка, лопатама бришу прозоре.

 2. Риста says:

  Уведеш Др Несторовића у собу, отвориш ома прозоре и сви комарци побегнеду под хитно. Брзо отворте прозоре јер ће се комарци у паници разбијати на стакла и зидове. Кад неког спопане панични страх, он би и главом кроз бежао. Ако на време отворите прозоре, зидове не морате отварати јер ће комарци сигурно прво навалити на прозоре. Довољно је да лек употребљавате једном у две недеље. Немо шетате лек по авлији ако имате челе. Побеће вам ома сви ројеви. Кад донесете тај лек, пре него га уведете у авлију, покрите га са белим чаршавом да га пчеле невиду.(лепи мој докторе, извињавамо се. Млого се извињавамо. Мени тако увек нешто посебно на уму. Ко мало нездрав)

 3. Риста says:

  Ми Сремци лопате употребљавамо за мешање бетона, товарење земље, истовар угља, чишћење клозета у другој авлији, закопавање свих сорти лешева и наравно - понекад чистимо комшији прозоре. Ако нам је ближа његова лемузина него кућни прозори, онда рађе чистимо прозоре на лемузини. Али ако комшија излети са сикиром, онда се испред те прекомерне силе повлачимо из стратешких разлога. Тактика ратовања нам није страна, као и свуда у Србији.

 4. user says:

  totalna glupost popiješ par piva (koje su bogate b vitaminom) i komarci te požderu samo tako

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u