ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ: Ко пије овај витамин, од њега комарци беже

DR BRANIMIR NESTOROVIĆ: Ko pije ovaj vitamin, od njega komarci beže

7 jula 2021

Doktor Branimir Nestorović savetuje kako da zaštitite sebe i svoje najmilije od krvopija i to na potpuno prirodan način.“Postoje jednostavni, prirodni načini da se odbiju komarci poput korišćenja vitamina B kompleksa, posebno B1 vitamin koji ima miris koji odbija ženske komarce – koje ubadaju.“

“Kada piju ovaj vitamin komarci beže jer im je miris znoja neprijatan, a sličan efekat ima i beli luk” tvrdi Nestorović za Link TV.

Nestorović kao posebno efikasan način odbijanja insekata navodi i jednu našu staru biljku – koprivu.

“Kopriva ubija sve sto postoji. Uberete koprivu i stavite je da stoji u frižideru 5 dana u vodi i sa tom vodom isprskate kuću i insekti nestaju za nekoliko sati”, tvrdi on.

Stare biljke poput koprive su vremenom razvile odbrambene sisteme koji ih štite od virusa, bakterija, gljivica i od drugih biljaka, pa su zato efikasne.

Ako do uboda ipak dođe, svrab predstavlja jedan od najvećih problema, a Nestorović kao rešenje predlaže još jedan stari recept – eozin.

“Eozin pomaže, crvena boja koja se namaže kako bi se smanjio svrab i sprečila infekcija. Ali ako se naprave plikovi i krastice, onda to ne vredi, i na red dolazi novi stari lek – cink oksid – mast koju zovemo cinkova mast i koja može da se maže par puta dnevno jer ima antiseptičko i antialergijsko dejstvo”, objašnjava Nestorović.

(Alo)

KOMENTARI5 komentara

 1. Rista says:

  E...ga sad. Pre neki dan reko da svaki dan treba započeti sa čašom vode. Probo ja i...odvratno bre. Ispustio da doda čašicu rakije pre čaše vode, a čak ni rakija ne smanjuje odvratnost vode na gladno srce. Osim ako si mamuran posle noćne pijanke. Sada spominje neke laboratorije i frižidere kao stare recepte. Pa Srbi imaju frižidere tek po veka a šta su radili pre sto godina? Evo nekih mojih narodnih recepata. Prvo, zatvorite sobu pre večeri kada komarci kreću u lov masovno, a onda provedete sat vremena ubijajući komarce po zidovima, astalima, staklima i po nogama. Nema boljeg komarca od mrtvog komarca a to moljakanje da se sklone, nema svrhe. Komarci ne fermaju tri posto znoj i dok komarac shvati da ste oznojani, već ste izujedani. Šta sad treba? Da radim sklekove pre spavanja dok se ne pretvorim u vodu? Ako lov na komarce ne upali, uneste snop kurzovine u sobu, polite kantom vode i zapalite. Svi komarci i sve živo beži od dima. Pa ko preživi, spavaće mirno sve dok neko iz sobe ne ode u klozet pa zaboravi da zatvori vrata. Najbolji recept je da se pokrijete preko glave na 30 stepeni u sobi, istucate deset glavica bela luka i namažete kožu, usput se nežno i sadistički izudarate sa koprivom i mirno spavate. Šta misli Nestorović, kako spavaju seljaci već vekovima bez frižidera, bez hemije i bez erkondišna? Pa ubijaju komarce lopatama. Osim temeljnog prskanja okoline grada i samog grada, nema spasa od komaraca za građane. Tog prskanja po selima nikad nije bilo. Ite na selo i vite kako to seljaci mirno spavaju i pored komaraca. Nestorović izgubio ideje i sada već lupeta ko otvoren prozor. A sada i hit recept. Najefikasnije protiv komaraca je da napravite blato od gline i lepo se uvaljate u njega ko svinjče. Oko očiju pažljivo namažete i legnete da spavate. Preko noći, blato se osuši i otpadne sa kože potpuno. Lepo ustanete sveži i odmorni i idete da orete njivu a žena samo ispraši krevetninu a uveče sve ponovo. To u gradu ne može, jer građani nemaju čak ni gline, osim kad kupe glineni balon ali ta glina nije efikasna.

  • Kosovac says:

   @ Rista, …..Ti baš praviš konkurenciju Nestorovićevim savetima protiv komaraca. Ovaj savet ubijanja komaraca lopatama je odličan i praktičan. Čuo sam da u Sremu posle tog postupka, lopatama brišu prozore.

 2. Rista says:

  Uvedeš Dr Nestorovića u sobu, otvoriš oma prozore i svi komarci pobegnedu pod hitno. Brzo otvorte prozore jer će se komarci u panici razbijati na stakla i zidove. Kad nekog spopane panični strah, on bi i glavom kroz bežao. Ako na vreme otvorite prozore, zidove ne morate otvarati jer će komarci sigurno prvo navaliti na prozore. Dovoljno je da lek upotrebljavate jednom u dve nedelje. Nemo šetate lek po avliji ako imate čele. Pobeće vam oma svi rojevi. Kad donesete taj lek, pre nego ga uvedete u avliju, pokrite ga sa belim čaršavom da ga pčele nevidu.(lepi moj doktore, izvinjavamo se. Mlogo se izvinjavamo. Meni tako uvek nešto posebno na umu. Ko malo nezdrav)

 3. Rista says:

  Mi Sremci lopate upotrebljavamo za mešanje betona, tovarenje zemlje, istovar uglja, čišćenje klozeta u drugoj avliji, zakopavanje svih sorti leševa i naravno - ponekad čistimo komšiji prozore. Ako nam je bliža njegova lemuzina nego kućni prozori, onda rađe čistimo prozore na lemuzini. Ali ako komšija izleti sa sikirom, onda se ispred te prekomerne sile povlačimo iz strateških razloga. Taktika ratovanja nam nije strana, kao i svuda u Srbiji.

 4. user says:

  totalna glupost popiješ par piva (koje su bogate b vitaminom) i komarci te požderu samo tako

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *