Др ЕДВАРД ХЕРМАН: Срби су убили између 500 и 1.000 војно способних муслимана у Сребреници! И то искључиво из освете, због убијених 2.380 српских жена и деце!

Др ЕДВАРД ХЕРМАН: Срби су убили између 500 и 1.000 војно способних муслимана у Сребреници! И то искључиво из освете, због убијених 2.380 српских жена и деце!

15 августа 2018

edward s herman 36457

11. јула 1995. године, догодио се масакр у Сребреници.

Познати аутор др Едвард Херман разговарао је са Џоном Роблсом у вези чињеница о масакру у Сребреници као изговору за “хуманитарну” инвазију бивше Југославије и образложио “званичну ” верзију која је била промовисана од стране Запада.

Др Херман открива да је у ствари било више злочина у Сребреници, а да је убијање босанско-муслиманских војника у Сребреници (изговор Запада ) био одговор на убиство више од 2.000 српских цивила, углавном жена и деце, на тој локацији, пише “globalresearch.ca”.

Роблс: Моје прво питање је о “масакру у Сребреници ” и о начину на који је влада манипулисала медијима. Можете ли нам то објаснити или нам дати неки увид о томе?

Херман: Масакр у Сребреници увек стављам у наводнике јер их је заправо било много на подручју Сребренице. На пример, био је онај пре јула 1995. године, када је огроман број Срба убијен од стране муслимана, босанских муслимана и снага које су изашле из Сребренице.

Једна процена је да је било више од 150 српских села која су потпуно збрисана, а једна студија открива имена 2.383 српска цивила који су убијени у периоду од 1992. до јула 1995. године. Могли бисмо то назвати “први масакр у Сребреници”. Затим је у јулу 1995. године …

Роблс: Само да разјаснимо, било је Срба на том том простору који су убијени?

Херман: Да! Говоримо о 2.383 српска цивила који су убијени пре јула 1995. године. Војска босанских Срба је поново заузела Сребреницу у јулу 1995. године, а било је смртних случајева и погубљења и након тога. То је оно што се на Западу зове “масакр у Сребреници”, али то је углавном све политички изманипулисано.

Број убијених на том простору је вероватно негде између 500 и 1.000. Другим речима, мање од половине броја српских цивила који су убијени пре јула 1995. године.

Тврдња Запада је да је 8.000 мушкараца и дечака погубљено у масакру у Сребреници, али приметићете да су то све били мушкарци и војници, а оних раније убијених 2.383 цивила укључује веома велики број жена и деце.

Дакле, говоримо у суштини о егзекуцији војске у другом масаку. И наравно, никада није доказано да је убијено 7.000 или 8.000 мушкараца и дечака. Тела пронађених у гробницама има око 2.500.

Многа тела имају ране настале погибијом у борби. Западна пропаганда рачуна да су сва тела пронађена после јула 1995. године погубљена, а врло добро је познато да је велики број тих људи страдао у борби.

Такође, још један важан податак о масакру у Сребреници јесте да су сва та убиства Срба дошла из подручја које је требало да буде “сигурно уточиште”. Сребреница је требало да буде сигурно место, сигурно уточиште. То је требало да буде демилитаризовано подручје, али то никада није било.

Дакле, војници , босански Муслимани, улазили су у Сребреницу и убијали српске цивиле. Ово је све било потпуно занемарено у западним медијима. Испало је као да су Срби дошли у јулу и почели произвољно да убијају.

Сам француски званичник, Филип Мориљон, рекао је да је убеђен да су Срби убили босанске муслимане у Сребреници због онога што су они учинили Србима пре јула 1995. године. То није објављено у западним медијима.

Другим речима, први масакр је оно што је довело до мањег другог масакра углавном војно способних људи .

Све то око масакра у Сребреници представља велику политичку превару . Масакра је било, али он је био одговор и освета за убијене жене и децу.

Једно од обележја масакра у Сребреници, оног другог масакра, јесте да је 20.000 Сребреничких жена и деце аутобусима превезено на безбедну територију од стране српске војске . Жене и деца нису убијани, већ само војно способни људи, а велики део њих који су умрли су погинули у борби .

Дакле, моја процена је да је можда било 500 до 1.000 погубљења, осветничких погубљења.

Роблс: Извините. Колико?

Херман: 500 до 1.000, рекао бих.

Роблес: 500 до 1.000.

Херман: Да. То је био рат, то је била војска која је видела масакр својих цивила у много већем броју. То је потпуно потиснуто на Западу, испада као да су Срби дошли у Сребреницу и почели да убијају без разлога! То је апсолутна превара!

Дакле, сматрам масакр у Сребреници огромним пропагандним тријумфом . Запад је желео да нападне Србију и избегне мир. Њима је тај масакр био потребан.

Роблс: Рекли сте око 2.380 цивила, жена и деце углавном …

Херман: Српкиње и деца, да .

Роблс: … су првобитно убијени . То је била Сребреница …

Херман: Први масакр у периоду између 1992. и јула 1995 године. То су били српски цивили. Такође је стотине српских војника убијено у том периоду , али ја само говорим о цивилима!

Роблс: Цивили, зар не? А онда је у знак одмазде убијено око 2.500 босанских војника муслиманске вероисповести.

Херман: То звучи заваравајуће, јер је од 8.000 наводно погубљених, било 2.000 оних који су заиста били убијени, углавном у борби.

Роблс: У борби. У реду, схватам. Схватам.

Херман: Да, а погубљењо је, као што сам рекао вероватно од 500 до 1.000 војника.

Роблес: У реду. Дакле, то су били босански Муслимани који су директно били одговорни за убијање огромног броја српских цивила. Јесам ли у праву?

Херман: Срби су заправо имали спискове војника босанских Муслимана које су желели да убију, али ја искрено не могу рећи да су они били једини који су погубљени. Али свакако, значајан број оних који су убијени су били на тим листама, листама за освету.

KOMENTARI61 коментара

 1. Kulak says:

  Nasilnim otimanjem Kosova i Metohije od matice Srbije stvorena je prva islamska država u Evropi. Sada se konstruisanjem "Mita o Srebrenici" i lažiranjem podataka o popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini kojim je preuveličan broj muslimana na preko 50% pokušava stvoriti još jedna islamska država u Evropi-Bosna i Hercegovina, a Srbe i Hrvate koji tamo žive potpuno potisnuti.To Zapad, a prvenstveno Ameri rade ne da bil bilo na korist muslimanima, već da bi Balkan stalno bio na rubu krvoprolića, a oni prodavali oružje i ostvarivali svoje geostrateške interese.I to je to!

 2. Za Srbiju says:

  Обавезно прочитајте његову књигу, ИСТИНА О СРЕБРЕНИЦИ.

  • Milutin says:

   Што саветујеш људима да читају лажи. Колико је наших СРБА написало ИСТИНУ и издали су и књиге па не помињеш њих но помињеш ове педере из труле енглеске највеће СРБОМРЗЦЕ. Ова будалетина и излапели старац уопште није докторирао. Видите на сајту.

  • Kolovrat says:

   Boli ga istina ne moze da pali sa Zemle, pa je poceo da cvrkuce,Milutine ne mesaj se nego proveri jeli moped u moravu, te procitaj opet. Covek lepo kaze.

 3. Pero Joksimovic says:

  Колона од око 20000 муслиманских женетина и деце је пуштена из Сребренице. Е, сад те мајке Сребренице (зачудо не и Сребреничана) сахрањују мртве кости умрлих од времена Сумерске цивилизације до данас и чекају нови погром Срба од стране Вучићевих евроатлантских пријатеља. Било би пропулзивније да је генерал Младић наредио да се у Сребреничком котлу стави под нож све што није српско. То би била праведна одмазда за све јаде што нам је та потуричка стока, која мења име ко Талијан чарапе, учинила кроз векове. Ал доћи ће време и за истрагу Потурица.

  • Мирјана Јаниш says:

   Све истина.

 4. Boban Nikolic says:

  Sve je to dzaba dok nasi gasterbajteri ne cestitaju Bozic ali trce sa objavama o cestitanju Bajrama... Nabijem vas sve na kurac. Jedva cekam vanredno stanje da vadim strelu. Prvo izdajnike pa onda neprijatelje. P.S.To sto ste ucili da je Brankovic izdao Lazara je budalastina. On je sam razvalio turke. Dakle nismo izdajnici pa ne morate biti ni vi...

  • Ivan says:

   Tacno 100% Samo nam ulivaju price kao srbi izdaja, nemogu da se dogovore i sl... Sve je to isto kao i kod drugih naroda i oni imaju izdajnike Zato braco nedajte na sebe i dogodine u Prizrenu a za dve u Carigradu

 5. Smailo says:

  Ova stara budaletina ili je sasvim senilan, ili je predobro plaćen za ovakav naručeni intervju (a tp je vjerovatnije)! Ako smatrate da vas bosanski muslimani i mrze (sa velikim razlozima!!!), ne znam što bi vas mrzio Haški tribunal u kojem ne sjede muslimani, i što bi vas mrzio cijeli normalan svijet (osim vaše pravoslavne braće Rusa i Grka)???!!! Ovi komentatori su nadojeni otrovnim šovinizmom, a to nema veze sa patriotizmom. Sreća u nesreći je da ipak ima i nešto normalnih Srba. Prođite se belaja, jer time činite zlo i sebi samima!

  • Kulak says:

   Jesam Srbin,a šovinist nisam.Vjernik sam i poštujem hrišćanstvo,islam i svaku drugu vjeru.Svojim komentarom želio sam reći da su u Srebrenici trebali biti sahranjeni nastradali iz Srebrenice,a ne dovoziti tamo svake godine ljude koji su umrli prirodnom smrću ili stradali u prometnim nesrećama u Bosni i Hercegovini i šire kako bi se pripomoglo konstruisanje "Mita o Srebrenici" koji nikome neće donijeti ništa dobro.Mitovi mogu donijeti samo nove ratove i novo zlo.Žalim svakog nevino nastradalog i onog ko je Srbin i onog ko nije Srbin.

  • vlada says:

   Koje si ti govno od coveka. Taj tvoj "normalan" svet, predvodjen Amerima, je prolio tone nevine ljudske krvi sirom sveta, od Kine, Filipina, Vijetnama, Koreje, Laosa, Gvatemale, Paname, Haitija, Konga, Laosa, Ekvadora, Kambodze, Cilea, El Salvadora, Nikaragve, Grenade, Hondurasa, Bolivije, Liberije itd itd do Iraka (2-3 puta), Jugoslavije, Srbije, Libije, Avganistana. To je samo posle 2. svetskog rata, i to su samo direktne vojne operacije, ne racunajuci CIA operacije svrgavanja legitimnih vlasti u stranim zemljama orkestrirane od strane CIA, u kojima su talodje stradali mnogi nevini - pomenimo samo poslednje, Ukrajinu i Siriju. Izgleda da je ceo posten svet na meti tog tvog "normalnog" sveta. Ali ne brini, takvi kao ti, izmeti iz njihovog cmara i dupelisci, su bezbedni - dok im trebaju, i dok su tu. Sto nece potrajati dugo...

   • Rade Letica says:

    Bravo, ovakav komentar treba da se čuje sto češće da da bi se narodu otvorile oči i da vide realnost u svjetu

  • Brana says:

   na ove maliciozne konfabulacije poturice, mogu i moram da upotrebnim srpski narodni jezik: mars u pm olosu zlikovacki.

  • Ja sam za budućnost says:

   Budimo iskreni koji su ti što nas mrze Kinezi? Indijci? Ne seri, mrze nas ne svi ali poneki iz islamskih država i zapadne anglosaksonske države, da ne nabrajam, mislim ne bitno je ali nemoj da se dičiš da si toliko voljen, mimo toga uvek si dobrodošao u BG ako imaš dobre namjere pozdrav.

  • Марија says:

   Питај Насера Орића и Алију зашто су свесно и у договору,пустили низ воду муслимански народ у сребреници и направили крвави пир у Братунцу и Кравицама,и то на Бадње вече,да злочин добије на тежини!Многи су зарадили богатство,како на муслиманском народу,тако и на српском и хрватском!Треба све политичаре да поубијамо,јер поново подгревају злу крв,зарад личног интереса и под контролом страних служби!Иста су гамад,у сва три народа!

  • Radisa says:

   Ne lupaj pokrsteni Srbine vi nas mrzite samo iz jednog razloga zato sto nismo menjali veru za veceru a mi vas ne jer znamo ko ste koji su vam koreni to je znao i vas babo Alija i izjasnjavao se kao Srbin muslimanske veroispovesti do 1991 godine nemojte vi praviti belaja necete imati problema sa nama vas Ameri istrebiti kad vas upotrebe a sto se tice Rusa i Grka pa cak i Bugara nemoj ti da nam solis pamet i nemoj da se pravis naivan da neznas da je vekovima udar na pravoslavlje onu veru koju su tvoji dedovi izdali i kao juda Hrista za saku zlatnika pa valjda vidis i sam da ti vasi prijatelji u koje se vi kunete pobise pola muslimanskog sveta postenoga jos je dejvid ajk isplanirao treci svetski rat protiv muslimana ako neznas ko ko je dejvid ajk inforisi se malo pa ces videti odakle on dolazi koji su mu koreni nemoj nama Srbima da prodajes muda za bubrege je ce te ti Srbi mozda sutra braniti od satanistickog zajednickog nam neprijatelja .Zato svim Srbima muslimanske veroispovesti savetujem da ne dozvole da se udave u sopstvenim govnima .Vec da se popnu na tavan skinu ikonu presvete Bogorodice i pomole za sve nas sto im dedovi ostavise u amanet e moj Smailo neka vam je gospod upomoc a Srebrnicu necu nista da pisem to jes potocare jer ti nista ne napisa za kravice pitaj Bakira koliko mu je babo Alija ostavio novca da se ista ta izrezira zalosno je to sto vi srbi muslimanske vere pisete i koliko vam je mozak ispran

  • Stepa says:

   @Smailo, ovaj „senilan“ starac govori veliku istinu. A istina o Srebrenici polako ali sigurno izbija na svetlo. Sta cemo sa dokumentarcem Finske televizije koji su izneli ogroman broj dokaza o velikoj prevari u Srebrenici? Ko je njih platio i potkupi da pricaju tako? E moj Smailo, pre ce biti da su ovi vasi platili okolo da se siri laz o vasim zrtvama. A i to ce vreme proci, vasi veliki zastitinici odbacice vas kao istroseni toalet papir pa ce te se onda setiti srpskih korena i moliti srpsku bracu da vam pomognu.

  • SRBA says:

   Otac je tebi budala kad je napravio takvog idiota. Pa Haški tribunal su upravo oformili ti isti zapadni jahači apokalipse, da pre svega sakriju svoja zlodela. Plačajući kojekakve sudije idiote koji bi za pare prodali i rođenu majku.Celi svet nije celi svet već samo deo sveta koji je pao pod koruptivnu poliriku amerike . Korporacije i psi rata kupuju ono što se može kupiti. Izmet begpović je kupljen obećavajući mu bosansku dzmahiriju, a evo šta ste dobili. Nisi ti iz opanaka izašao i takav ćeš i riknuti.

  • Sremac says:

   Kad Vam priča neodgovara,onda je pripovedač plaćen...a sudije u Hagu nisu plaćene!!! CIA nije ništa organizovala ??? Ali za razumevanje i čitanje izmedju redova raja nema vremena...jer trči za dinarom,kunom,eurom... Celim svetom,ali pazi..CELIM SVETOM...rukovodi 50-100 ljudi koji trguju oružjem,30-50 ljudi koji drmaju farmacijom i 10-20 verskih poglavara (svih)... D.Ramsfeld je 10.09.2001najavio kresanje vojnog budžeta,a sutra već znate šta se desilo...ŠTA ? SLUČAJNO ??!!! E braćo moja,pa to je ekipa koja može svoje dete da sahrani..al ugrozi im kapital !!? Najebo si...padaju vlade,nestaju države,niču nove, umiru ministri i doktori koji nešto znaju ili bi mogli da kažu ovom jadnom narodu...za njihove potrebe se mi sutra budimo u "ratnom području"... Za njih mi ratujemo i umiremo, a najveći uspeh njihov je što svi mislimo da se borimo za neke naše nacionalne interese, naše države,našu decu...

  • PASTOR AETERNUS says:

   Haški sud je politička organizacija - dakle SAVREMENA INKVIZICIJA za neposlušne - u našem slučaju " genocidne" Srbe da se sapere ljaga sa "zapadnih" krvoloka jer..eto postoje još krvoločniji Srbi koje možeš bez osude ubijati jer ubijanje Srba nije zločin već BOGUUGODNO DELO, jel da ?

 6. Ivan says:

  To pricaju i vasi, muslimani, saradnici Alije Izetbegovica. Samo ste vi zrtve, majke Tereze, Srbi nisu ubijani, samo su Srbi krivi. Nije/nego....fakti i cinjenice. Zlocina je bilo, ali to nije genocid i zrtve su uvecane ....cak i da nisu opet nije genocid.Tacka.

 7. Sasulja says:

  Smailo,zasto muslimanske vlasti u Bosni nece da pristanu da se osnuje zajednicka komisija muslimana,srba i hrvata i da istraze sve zlocine pocinjene u BiH i da se objavi,jer drugacije nema istinskog pomirenja bez utvrdjivanja prave istine.Pozdrav svim ljudima dobre volje.

 8. tigar says:

  Ne zavaravaj te se,sve je to plan da se uništi Srbija i RS,ali dok je i poslednjeg Srbina,teško dušmanima!Mi smo samo trn u oku,zato što nećemo da igramo kako drugi sviraju,mi volimo naše kolo!

 9. istinka fejsić says:

  Žalosno je da se o ovoj temi sa muslimanima nikako nemože razgovarati normalno,jer oni odmah počnu prostački da vrijeđaju i da traže u svakom drugom ne istomišljeniku krivca,bez obzira koje je nacionalnosti,ne pomišljajući ni jednog momenta, da prava istina o tim događajima u Srebrenici postoji,i da je oni sa svojim lažima nikada neče moči nametnuti,kao jedinu istinu.Isti ljudi,Muslimani,koji su živjeli svo to doba u Srebrenici,a pošteni su,nesmiju kazati ono što znaju,i sami tvrdeči da je ta prića laž,boje se ovih koji su plačeni da lažu,čak su im i prijetili da če ih ubiti,pa se ljudi boje javno reči istinu,koja je daleko od ovih laži sa kojima se manipuliše.A ubijanje im nije ni malo strano,i to se zna.

  • penzos says:

   Шта очекујеш од људи чији преци су продали веру за вечеру? Можда част и поштење? То тамо не успева, тло је неплодно. Потомци превртљиваца су такође превртљивци, не може сврака да испили орла. Нису они одани исламу, као што ни њихови издајнички преци мису били одани хришћанству, већ су одани само својим чмаровима, зато и јесу кукавице које ударају само на нејач. Храбри су они који имају идеале и велико срце.

 10. Зоран Србин says:

  Не само да су Срби на подручју Сребренице убијани у рату 1992 - 1995 него и у ратовима 1914 - 1918 и 1941 - 1945 године од очева и дједова ових истих који нису остављали никог у животу кога су се од Срба дочепали. Најгора је чињеница да су главни злочинци остали живи попут Насера Орића. А ти Смаило боље читај шта пише Ибран Мустафић и говори Хакија Мехољић о дешавањима у Сребреници током протеклог рата.

 11. ne nad says:

  Star jeste ali ni malo senilan,već naprotiv, vrlo je objektivan u svom pogledu na objektivno postojeće činjenice i činjenično stanje u vezi sa zapadnjačkom politikom i nametnutim događajima u uzavrelom i proključalom "bosanskom loncu", začinjenom trujućim i otrovnim "mirođijama" po starom receptu zapadnjačkih ala i manijaka, a u čijoj strukturi sadržine tog "bosanskoga lonca" se kuvaju i raspadaju se životi i subjektivitet, istorijski jedino respektabilnog, srpskoga naroda, razbijenog u sve tri dominantne verzije načina veroispovesti. Silom nastali savremeni srpski muslimani i katolici bi hteli i trude se uporno da u zaborave potisnu istorijske činjenice i svoje istorijsko srpsko poreklo i korijene, podređujući se i revnosno i požrtvovano služeći nametnutim interesima i politici raznovrsnih muljadžija, lopova i siledžija sa zapada i istoka. "Srebrenička tragedija" u ključajućem "bosanskom loncu" na zapadnjačkoj vatri, jeste izrazito zamršena i teško shvatljiva priča koju nam iskreiraše i srviraju moćnici zapada, ali objektivna istina i činjenice su na srpskoj strani, što je očigledno i nesumnjivo jasno poznato i zapadnjačkim moćnicima i njihovim medijima. Prema tome, otreznimo se i setimo se: ko smo, šta smo i šta bi trebalo da budu naši interesi po pravdi Boga.

 12. ne nad says:

  Star jeste ali ni malo senilan,već naprotiv, vrlo je objektivan čovek u svom pogledu na objektivno postojeće činjenice i činjenično stanje u vezi sa zapadnjačkom politikom i nametnutim događajima u uzavrelom i ključjućaem "bosanskom loncu", začinjenom ubačenim trujućim i otrovnim "mirođijama" po poznatom starom receptu zapadnjačkih ala i manijaka, a u čijoj strukturi sadržine tog "bosanskoga lonca" se kuvaju i raspadaju se životi i istorijski subjektivitet, istorijski jedino respektabilnog, srpskoga naroda, razbijenog u sve tri dominantne verzije načina veroispovesti. Silom nastali savremeni srpski muslimani i katolici bi hteli i trude se uporno da u zaborave potisnu objektivno postojeće istorijske činjenice o svojem istorijskom srpskom poreklu i korijenima, podređujući se i u svom opredeljenu i postupanju revnosno i požrtvovano služeći nametnutim interesima i politici raznovrsnih muljadžija, lopova i siledžija sa zapada i istoka. "Srebrenička tragedija" u ključajućem "bosanskom loncu" na zapadnjačkoj vatri, jeste izrazito zamršena i teško shvatljiva priča koju nam iskreiraše i srviraju moćnici zapada, ali objektivna istina i činjenice su na srpskoj strani, što je očigledno i nesumnjivo jasno poznato i zapadnjačkim moćnicima i njihovim medijima. Prema tome, otreznimo se i setimo se: ko smo, šta smo i šta bi trebalo da budu naši interesi po pravdi Boga svevišnjega a ne samozvanih bogova koji se zlom i silom sluše i hodaju i haraju po ovoj zemlji. Subjekti poput Smaila bi trebalo da se otrezne i probude iz opojnog sna i da svojim očima i čulima počnu nepristrasno da sagledavaju objektivno postojeće činjenice i okolnosti u kojima jesu.

 13. ne nad says:

  Star jeste ali ni malo senilan,već naprotiv, vrlo je objektivan čovek u svom pogledu na objektivno postojeće činjenice i činjenično stanje u vezi sa zapadnjačkom politikom i nametnutim događajima u uzavrelom i ključjućaem "bosanskom loncu", začinjenom ubačenim trujućim i otrovnim "mirođijama" po poznatom starom receptu zapadnjačkih ala i manijaka, a u čijoj strukturi sadržine tog "bosanskoga lonca" se kuvaju i raspadaju se životi i istorijski subjektivitet, istorijski jedino respektabilnog, srpskoga naroda, razbijenog u sve tri dominantne verzije načina veroispovesti. Silom nastali savremeni srpski muslimani i katolici bi hteli i trude se uporno da u zaborave potisnu objektivno postojeće istorijske činjenice o svojem istorijskom srpskom poreklu i korijenima, podređujući se i u svom opredeljenu i postupanju revnosno i požrtvovano služeći nametnutim interesima i politici raznovrsnih muljadžija, lopova i siledžija sa zapada i istoka. "Srebrenička tragedija" u ključajućem "bosanskom loncu" na zapadnjačkoj vatri, jeste izrazito zamršena i teško shvatljiva priča koju nam iskreiraše i srviraju moćnici zapada, ali objektivna istina i činjenice su na srpskoj strani, što je očigledno i nesumnjivo jasno poznato i zapadnjačkim moćnicima i njihovim medijima. Prema tome, otreznimo se i setimo se: ko smo, šta smo i šta bi trebalo da budu naši interesi po pravdi Boga svevišnjega a ne samozvanih bogova koji se zlom i silom služe, hodajući i harajući po ovoj unesrećenoj zemlji. Subjekti poput Smaila bi trebalo da se otrezne i probude se iz svog opojnog sna i da svojim očima i čulima počnu nepristrasno da sagledavaju objektivno postojeće činjenice i okolnosti u kojima jesu.

  • ne nad says:

   Pitam se zašto ne može, ili ja neznam kako, da se dopunom ili korekcijom promeni moj, prethodno dati, komentar, već mora da se duplira? Nismo baš svi vični u potpunosti da koristimo ovu novu tehniku i programe a hteli bi da kažemo po nešto što mislimo i da u konačnom eksplicitu svog mišljenja i teksta budemo jasni što više je moguće. Ovim ističem moje izvinjenje zbog zauzetog prostora korigovanim i dupliranim mojim komentarom.

 14. tinman19 says:

  Ne nad, bez obzira na tvoje troduple komentare koji zapravo ništa ne kažu, ubuduće piši kratke tekstove, nekoliko redova, napiši samo ono što je bitno za temu i nemoj nadopunjavati prethodno objavljeni komentar. Dugački komentari su ionako nepotrebni i nitko ih ne čita, a pogotovo kada pišes jedno te isto tri puta. Samo kratke rečenice, tekstove koji imaju smisla i vezane za temu.

 15. pedja says:

  Nije tačno - sve je rekao , pa ne štrojimo veprove i po portalima i odredjujemo ko će koliko pisati , stupidno zar ne ?

 16. Љиљана Ћуић says:

  Срби нису убице Срби ссмо у одбрсни могу да усмрте непријатеља и то ссмо ако непријатељ не спусти оружје Срби су народ мсјка не свете се

 17. Ljiljana Ćuić says:

  Ја пишем азбуком аутоматски ме преводе на латиницу

 18. Синиша says:

  Прави смер ка Истини! У будуће би сваки међудржавни споразум са комшијама требало да се услови са утврђивањем (живе) Истине и њеним уграђивањем. И налажење Истине мора да буде постојано и да се креће ка претходним догађајима. Како ратни злочин не застарева одговорне (идеологе, наручиоце и извршиоце) казнити драконски, а профитерима одузети све до дабашњих покољења.

 19. dusko says:

  Da li ste rekli dr. Edvardu Hermanu da ne dolazi u Srbiju jer ce ga ovi nasi odmah uhapsiti i bice krivicno gonjen ! Kazite coveku na vreme , nemoj posle nisam znao !!!

 20. bane says:

  Prvo su Muslimani Velikim zlocinima par godina pre bitke za Srebrenicu ucinili Velika zverstva nad Srbima u Srpskim selima,a sama odmazda je bila usredsredjena prema vojnicima koji su to ucinili. Da li mozete da zamislite kako Vam kolju nejac,siluju cerke ,zene, ubijaju najmilije- e pa zamislite to i napisite u sta biste se pretvorili da Vam se to desi. Srebrenicu nisu branila niti deca niti starci kada je osvajana par dana sa najelitnijim jedinicama RS. Osvestite se i ukljucite logiku.

 21. ћирилица says:

  Да тестирамо... ради ли ћирилица Љиљана?!

 22. ćirilica says:

  Не ради. ЗНАЧИ БРИШЕМ ИНТЕРМАГАЗИН!

  • Lune says:

   Hm,hmm... auuu, al zi zahebao intermaaagaaziiiin....

 23. bato says:

  SRAMOTNI ZAPAD LAZE DA JE UOPSTE BILO TOLIKO MUSLIMANSKIH ZRTAVA U SREBRENICI. ZATO SRBI TREBA DA PROPUSTAJU OVE IZ MALE AZIJE DA MALO POTAMANE I ISLAMIZIRAJU OVU JEBENU I KVARNU EVROPU , A BOGME MI SE CINI DA IM SE PRIMICE SUDNJI DAN. JEBACE IM MAJKU RUSI I PUTIN, POTPUNO CE IH UNISTITI I ZBRISATI SA GEO KARTE , STO IM ZBOG NJIHOVE MRZNJE PREMA MOM NARODU, ZELIM OD SVEG SRCA.

 24. Војвода says:

  Сасуо си му истину у лице, свака ти част. Кратко и јасно. Браво.

 25. dragan says:

  manja ispravka: nije od 500 do 1000 (mada kada se samoubistva balija uzmu u obzir prelazi se granica od 500) nego je 350 balija ucmekao DRAZEN ERDEMOVIC, HRVAT HRVATCINA i njegova grupa. NEMA RAZLIKE IZMEDJU ERDEMOVICA I KORDICA HRVATA IZ BUSOVACE KOJE JE UCMEKAO HILJADE BALIJA. masakr u srebrenici napravio je hrvat erdemovic KOJI JE DIREKTNO ODGOVORAN STIPI MESICU, USTASKOM POGLAVNIKU IZ ZAGREBA !

 26. Branko says:

  Pa,i ja da zivim na zapadu i da me svaki dan na TVu i novinama,pumpaju lazima o zlim srbima bih verovao u ono sto mi serviraju.Ne pravite se ludi,dobro vi znati ko je za sta kriv,koliko je gde poginulo,ko je mucen a ko poginuo u borbi.Trazili ste,dobili...Jadno da slavite Nasera i njegove koljace a bar postovanje ne iskazete prema coveku koji je sve zene,decu,starce poslao na sigurno...Veeeoma dobro znate da je istina...Verovati da su srbi klali i ubijali,a vi nas paradjzom gadjali je uvreda za normalan mozak.Sama cinjenica da vas je Amerika podrzavala pokazuje ko je u pravu.Nekako ,prizna bar malo, svugde po svetu pljunete na Amere a eto jedino su ,kada ste vi u pitanju,dobrice,stali na stranu dobrih,umerenih,ljudina muslimana...Zivite u lazima,jbo vas izetbegovic i njegova familija...Toliko su vam jada nazadali,i dan danas to cine a vi ih slavite...Meni vas je cak i zao...Za Ruse i Grke me zabole...bar.mi nikad nazao nisu ucinili,i to mi je dovoljno.Ako sa neutralne tacke gledista pitate-DA ,rusi su pravedni da pravedniji,u danasnjem svetu,ne mogu biti...

 27. Sasa says:

  Ти си толико затупљен и шовинистички настројен да ти у главу истина тешко продире. Дешавања у и око Сребренице су организована од стране западних тајних служби. Извршиоци су плаћеници који немају везе са ВРС. Главни свједок тужилаштва, Хрват са криминалним досијеима и слични. Максимално је убијено око 500 особа и то кад су напали стражаре и убили једног а затим су остали стражари по њима. Сви остали су изгинули у међусобним обрачунима криминалних група и чак су их НАТО авиони гађали при пробоју да би више било погинулих. А што се тиче суда, који је нелегалан, финансирају га исти који су организовали догађаје у Сребреници, друго се ништа није могло очекивати

 28. Sinisa says:

  Kada si toliko pametan....i kazes da netrazimo belaja.....kako to da jedna muslimanka.....jedna a ima ih mnogo....kaze da su njenog muza donelu sa Mostarskog ratista i sahranilu u srebrenici....daj molim te OBJASNI.samo nemoj da kazes da je to laz....jer je sarajevska televizija uzela interviju od nje.....i naravno tom novinaru se gubi svaki trag.....a novinar je muslimanske vereispovesti.....OBJASNI

 29. Pingback: Dr EDVARD HERMAN: Srbi su ubili između 500 i 1.000 vojno sposobnih muslimana u Srebrenici! I to isključivo iz osvete, zbog ubijenih 2.380 srpskih žena i dece! | Dobro dosli na Internet prezentaciju srpske dijaspore

 30. zilot says:

  slazem se, nasoj deci treba govoriti sta su muslimani radili 1914, *41 i sve vreme drugog svetskog rata, kao i u poslednjem ratu, uvek ista matrica. Treba ih uciti da su nam uvek bili neprijatelji da ne treba imati iluzije da se to moze promeniti i prema njima se ophoditi u skladu s tom cinjenicom. Kakvo pomirenje, kakva zajednicka buducnost! To isto vazi i za hrvate i siptare. Vidimo da ni *makedonci* ne zaostaju za njima. Sve su to hijene koje samo vrebaju priliku da nam naude, njihovo ophodjenje prema nama to potvrdjuje. Kroz istoriju smo skupo placali nase zablude, treba staviti tacku na to.

 31. Djordje says:

  Da bi nastavili da pobedjujemo u svim sledecim ratovima za povracaj svih Srbskih zemalja potrebno je da poubijamo slinave domace izdajnicke dzukele i to sa komletnim rodom i porodom bez milosti.

 32. paljuka says:

  neka on tu knjigu proda zapadu,Srbi nema potrebe da je citaju

  • Deda Micko says:

   Херман је Јеша, сарадник Срђе Триффковића. Има ли још питања?

 33. cile says:

  JA I DALJE NE MOGU DA VERUJEM DA JE VELIKI BROJ SRBA JOS UVEK JUGONOSTALGICAN,LJUDI RESITE SE TOGA NAPOKON,TE BEDE

 34. Sanja says:

  To je nedospustivo malo ubijenih u odnosu na gubitke srpskih civila

 35. Ivan Grozni says:

  Srbija mora da ovekoveci izjave ovih postenih ljudi na sve moguce nacine kako bi sprala ljagu sa sebe, Mora se oformiti u Srpskoj Akademiji Nauka forum koji ce se posvetiti ovom pitanju. Taj forum mora imati budzet kako bi mogao da se posveti sirenju istine u svetu. Da sve nacionalne biblioteke imaju po dva tri primerka radova ovih ljudi. Kad oni pomru nece biti svedoka koji ce istinu moci ispricati. Ako se mogu finansirati NVO koji rade protiv Srba mora se financirati i ovaj projekat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u