Др ГРУЈИЧИЋ: Вирус је настао у лабораторији, неко је имао информације и знао куда ће корона ићи

Dr GRUJIČIĆ: Virus je nastao u laboratoriji, neko je imao informacije i znao kuda će korona ići

21 maja 2020

Virus korona jenjava, sve je manje pacijenata na respiratorima što pokazuje da je dostignut kolektivni imunitet, a državni zdravstveni sistem je položio ispit, ocenila je danas direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić.

Ona je za televiziju „Prva“ istakla da će prema nekim procenama kovid 19 sledeće godine biti jedan od vidova gripa, ocenivši da se sada nalazimo u mirnoj fazi epidemije.Ona i dalje misli da je koronavirus nastao u nekoj laboratoriji i da njoj kao kliničaru tako izgleda.

„Meni tako izgleda, ja posmatram pacijente“, rekla je Grujičićeva za „Prvu“.

Ona je rekla i da je neko „imao informacije i znao kuda će virus ići“.

Grujičićeva je dodala da je broj testiranih građana u Srbiji veći od broja testiranih u državama iz okruženja i istakla da takva brojka ide u prilog epidemiološkoj statistici u našoj zemlji.

„Mislim da je državni zdravstveni sistem položio ispit. Kada su onkološki bolesnici u pitanju, Ministarstvo zdravlja je mnogo učinilo da se opremimo ne samo zgradama, nego i aparatima“, navela je Grujičićeva.

Na pitanje da li je struka sada prednost dala ekonomiji, s obzirom na to da se „prerano otvaraju granice i da možemo imati uvezene slučajeve korone“, Grujičićeva kaže da je moguće da je struka htela da se u ovom trenutku osvrne na ekonomski aspekt, napominjući da smo bezbedni.

KOMENTARI6 komentara

 1. Miraš says:

  Pretpostavljam da u SAD već postoji vakcina, ali o tome će objavljivati tek kad primete da i druge zemlje napreduju na putu da pronadju vakcinu. U tom medjuvremenu moći će da optužuju i pritiskaju Kinu. Ma njima sad odgovara da bude što više lešava u njihovoj Americi da bi na osnovu toga preduzeli mere prema Kini. Kad mogu da ritualno ubijaju decu, da koriste njihovu krv za podmladjivanje, da jedu njihovo meso, da koriste decu za prostituciju, a što ne bi i matore žrtvovali.

  • persida says:

   Dobro kazes, sotonicari nemaju obzira, za njih su mrtvaci pozeljni, bilo koje vere bili, bilo koje rase. No, pitanje ostaje: kako to da hiljadama godina niko ne moze da im stane za vrat? Mozda je na nebu vladavina dobra, ali valja nam se popeti tamo. Na ovoj planeti sve uzde drzi Lucifer.

 2. šiško says:

  Koga briga za poreklo virusa! Ali nas jako zanima šta je bilo sa onom tužbom koju je doktorka inicirala, a sad ćuti o njoj kao zalivena. Šta je bilo, doco? Je li to palo neko podmazivanje?

  • doktrina soka says:

   Cuti doktorka,jer leti iz elitistickog drustva.Homos politikus,slatke pareice.

   • persida says:

    Odavno sam pisala da se doktorka prodala, njoj nista ne verujem. Cas ljulja ovamo, a cas onamo. Dobar primer da osobu odredjuje moral, a ne znanje koje ona nesumnjivo ima.

 3. Rista says:

  Dubinski i širinski, to je američki stav takođe stvoren u laboratoriji za stvaranje virusa, ali psihološkog tipa. Fizički udara tek nakon hronične upale mozga. Zašto je doktorica prihvatila od A do Š američki stav, nije na meni da preciziram. Nadalje mi nije jasno kako je na osnovu posmatranja pacijenata zaključila da je korona stvorena u laboratiriji? Pacijenti tvrde ili korona tvrdi? To je takođe američki stav. Ponašanje naših lekara je talasasto i menja se spram svetske plime i oseke koja dolazi iz Amerike. Nadalje, kako smo to tako najednom sigurni za sada i kako smo to dostigli kolektivni imunitet zatvoreni po kućama? Da nismo kojim slučajem svi bili zaraženi pa preboleli i postali imuni? Osnova za kolektivni imunitet se tako brzo stvara samo i jedino vakcinama, ali ne Gejcovim vakcinama. Ako se upustimo u prirodno stvaranje imuniteta, moraju proći i godine i decenije i veliki broj ljudi mora proći kroz zarazu. To bar svi znaju. Srbija garantovano nije mogla steći kolektivni imunitet tako brzo, a nije mogao ni jedan jedini narod na svetu. OSIM AKO KORONA PANDEMIJE UOPŠTE NIJE BILO PA SMO SVI SIGURNO IMUNI NA NEŠTO ŠTO NE POSTOJI! Ako je tačno šta doktorica kaže o kolektivnom imunitetu, to znači da više niko i to bar sledećih 50 godina ne sme ni slučajno da tvrdi da je u Srbiji opet pandemija korone. Ako se to ipak dogodi, a mi imamo kolektivni imunitet, šta će doktorica onda reći? Izraz "kolektivni imunitet" kao i izraz "društvena distanca" je takođe uvoz iz amerike. Ona je rekla i da je neko „imao informacije i znao kuda će virus ići“. To je američki osnovana tvrdnja i još samo fali da nam doktorica kaže ko je taj neko? Ili to zavisi od potreba i daljih uputstava? Nije "imam utisak" nego naprotiv, ta njena izjava je tvrdnja. "broj testiranih u Srbiji je najveći, Ministarstvo zdravlja je mnogo učinilo da se opremimo,da je moguće da je struka htela da se u ovom trenutku osvrne na ekonomski aspekt..." su sve pro Vučić politički korektne izjave koje nemaju blage veze sa Srbijom. Srbija da se okrene ekonomiji nakon maltene fašističkog udara na ekonomiju koja nije vredela nizašta ni pre korone,ekonomija sa kojom smo jedva preživljavali, ekonomija koja danas i ne postoji. Doktorica se prezaletela sa poltronisanjem i prešla čak i crnu a ne samo crvenu liniju. Dokle ću ja morati da čitam izjave naših poltrona?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *