Др КОН О НЕСТОРОВИЋУ: „Није ми јасан“

Др КОН О НЕСТОРОВИЋУ: „Није ми јасан“

2 јануара 2021

ГОДИНУ за нама обележио је вирус – дуготрајан, исцрпљујући, смртоносан. Епидемија короне изродила је многе хероје, пацијенте и лекаре, а онда и обичне грађане који се нису либили да помогну.

Члан Кризног штаба, епидемиолог др Предраг Кон управо је 2020. обележио као личност која је на многе начине прешла преко својих граница, а све у жељи да, како он то често и говори, „изађемо из ратног стања“ и „победимо ову пошаст“.О страху да је и сам заражен…

– У свакодневном сам контакту са особама које имају корону. Овде у Градском заводу за јавно здравље константно сам у разговору са техничарима који су у додиру са зараженима. Ипак, иако сам у контакту, нисам мислио да сам заражен јер, верујте, овде не можете видети никога да не носи маску ни на тренутак. Нисам никада био у самоизолацији.

О односу са другим колегама и доктором Несторовићем

– Свакако да сам имао одређених разочарања, а најтеже су ми падали напади који су долазили од људи са којима сам радио и сарађивао. Страшно ме је заболео напад мог професора, доктора Радовановића. Ипак, волим да кажем да ће историја да суди о томе шта се догађало, које су одлуке биле добре, а које не.

Много пажње у јавности је изазвао његов однос са доктором Несторовићем.

– Он је напустио Кризни штаб својевољно и немам шта даље да коментаришем. Само ми није јасно зашто он када је већ изашао из Кризног штаба наставља да коментарише одлуке Штаба? То ми није јасно, заиста.

Цепање лекара

– Најзначајније за мене је што је дошло до покушаја цепања лекара. О томе нема ни говора. Ми смо сви, понављам, на истом задатку. Мере које су препоручене усвојене су махом заједничком одлуком. Било је цепања у размишљањима, али одлуке које су донете су заједничке.

Доктор Кон говорио је и о својој љубави према музици

– Ја сам потпуно другачији човек од овог којег виђате свакодневно. У јавности ја сам професионалац, лекар који брине за здравље нације. Приватно, ја сам човек песме, шале… Често се дешава да дођем кући након неког гостовања и упитам укућане: „Јесте гледали оног Кона, је л’ био досадан као и увек?“.

(Блиц)

KOMENTARI4 коментара

 1. мики says:

  Вероватно су и они што су убијали на Бањици, а њега тако силно засмејавали, били дивни очеви и мужеви!

 2. padre says:

  Pa nisi ti nedodirljiv, pa da se uvrediš, kad se neki kolega ne slaže sa tobom, jer te je pročitao!Koliko si laži izustio i koliko si gluposti uveo, još su blagi prema tebi!Na kraju krajeva, ako se neko ne slaže sa tobom, to nije napad!

 3. radmila says:

  Nama je itekako jasan sto se ne moze reci za tebe. Odnosno moze, jasno nam je na cijoj si strani.

 4. I Love Jesus says:

  Зашто Несторовић коментарише питања која се тичу само кризног штаба? Па зато што је тај штаб толика фарса лезилебовића и лажова папагаја у кавезу државе за добру лову ковид/час да људи траже одговоре од некога ко може да им каже истину, ето зашто господине Кон лицимерни докторе, одузеће теби твоју вилу у БГ на води јер си ратни профитер. Да има поштења у том кризном штабу сви би требало колективно да извршите Хари-Кири по јапанском коду часних самураја. Међутим вама је образ до те мере отврднуо да ни челична четка не би могла да му нашкоди. Оставимо сада гнев за дан гнева Господњег, тако говори Библија. Јер свакоме од нас судиће Господ по делима нашим.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u