Др КОН ШОКИРАО: Ево какво је заправо стање у Србији!

Dr KON ŠOKIRAO: Evo kakvo je zapravo stanje u Srbiji!

1 jula 2020

Aktivnost korona virusa je sve veća i nalazimo se u maksimumu koji će trajati makar još nedelju dana.

Ove podatke izneo je večeras epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, gostujući u Dnevniku RTS. Prema njegovim rečima, povećan broj težih slučajeva i pacijenata na respiratorima posledica je povećane aktivnosti virusa.– Osnovna stvar je da je došlo do prenosa virusa a prenos se omogućava direktnim kontaktom što znači da je naše ponašanje dovelo do toga – istakao je Kon.

Drugi pik prvog talasa korona virusa u Srbiji pokazuje svoju snagu – u poslednja 24 sata testirano je 8.626 osoba, 272 je pozitivno, a četiri osobe su preminule.

– Osnovno je da shvatimo da je među testiranima, recimo u Beogradu, i do 85 odsto pozitivnih. Epidemiološka situacija je nepovoljna i neophodno je sprovoditi mere. Zaštita maskama kada ih svi koriste je čak 99 odsto, a ako ih ne koriste svi onda je znatno manja, 30 odsto. Situacija je sada takva da svakoga koga sretnete može biti zarazan i to mora tako da se posmatra – naglasio je Kon.

Kada je reč o tome da je među obolelim sve više mladih, Kon kaže da je to uobičajeno kada duži period imate lakšu sliku takozvano prokužavanje, a onda naiđe period kada se situacija naglo pogorša.

Na pitanje da li će biti doneta odluka o ograničenom okupljanju na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, Kon kaže da to nije toliko važno koliko da se poštuju već donete mere.

– Da li će nove mere biti doneti ili ne odlučiće Krizni štab, ali ukoliko se poštuju već donete onda nove nisu potrebne – kaže Kon.

Kada je reč o noćnim klubovima, Kon kaže da ako se budemo oslanjali samo na donošenje mera imaćemo ekonomsko propadanje ne samo vlasnika tih objekata, već i zaposlenih koji tamo rade kao i njihovih porodica.

KOMENTARI2 komentara

  1. doktrina soka says:

    Ipak svedski i beloruski koncept protiv korone je najbolji,samo svi cute ko qrve,isto je i u Americi.

  2. Rista says:

    Jeste šokirao ali samo kao naslov. Inače, DrKon više nije u stanju ni sam sebe da išokira. Pojede ga neka zloba, pakost, sve mu se u lice ucrtala. Ostali tragovi od komentara nesavesnih internet korisnika. Taj nepravilno napadan čoek zaista neće biti u stanju da se ikad oporavi od onoga što je pročitao o sebi na internetu. Aj malo sam i ja nešto zakitio, ali moje nije strašno. Nisu ga na vreme upozorili da ne čita internet komentare o sebi a on bio duboko ubeđen da će dobiti široku podršku. Dobio je široku...ali ne podršku. Kažem, nisu mu rekli da nije dobro da čita sve to...Nema odbrane od magičnog udara sa interneta a Kon ga jedva preživeo. Vučić morao jadnik da ga teši, da ga digne sa kolena jer inernet gadno udara i na kraju mu objasnio šta je to internet iz ličnog iskustva, samo DrKon nije političar i teško će uskoro mirno zaspati. Nadam se da ne sanja svake noći one gluposti koje su mu podarili. Jadan čoek. Tako lice kao Konovo je imao moj tata mesec dana pre smrti. Osetio da mu dolazi kraj i nestalo osmeha sa njegovog lica. Svi starci su pred smrt besni i ujedali bi. Dobro, kontrolišu se oni nekako i nisu svi baš tako šokirantni. I Kon će se delimično oporaviti ali nikad skroz. Taj nemoćni, pakosni i idilični izraz na licu ucrtava samo internet i taj izraz će ga ispratiti i na onaj svet. Jadan čovek. Kud ga Vučić nije na vreme obavestio da ne ide na internet?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *