Др НЕСТОРОВИЋ: „Циљ нам је да заталасамо јавност“

Др НЕСТОРОВИЋ: „Циљ нам је да заталасамо јавност“

31 децембра 2021

Пулмолог др Бранимир Несторовић гостујући на ТВ Прва одговарао на питања о свом удружењу „Витезови реда змаја“, чији је оснивач.

Несторовић је за телевизију Прва појаснио зашто је основао тај покрет и зашто је изабрао змаја.„Змај има у српској митологији важну улогу. Змај није аждаја, која је зла. Змај је јако позитивно створење. Змај чува село и од њега се рађају јунаци“, испричао је он.

Несторовић је у причу о свом удружењу убацио и симболику властеле, нарочито код Немањића.

„Грб Немањића је имао змаја. Имали су и копчу са змајем. Имали су змаја и на прстену.“

Он је такође истакао да је Ред змаја постојао у средњем веку.

„Не знам колико људи знају, постојао је Ред змаја. Елитни српски витезови. Наш највећи јунак МИлош Обилић је био витез Реда змаја. Милош Обилић је имао ред витезова 12 витезова. Скоро сви су изгинули, осим једног који је обуичавао деспота Стефана Лазаревића. И били су заштитници деце“, казао је он.

На питање који су циљеви модерног Реда змаја, др Нестровић истиче да је превасходни циљ заштита деце.

„Деца су под разноразним ударима, педофилским аферама разним, и код нас и у свету. Општи атак на децу, вршњачко насиље“, казао је.

За њега је то последица западњачког система вредности.

„И то је последица погрешног система вредности. Лакомислено смо увели законе који су штетни за нас.“

Он је рекао да им је циљ да утичу на јавност.

„Желимо да заталасамо јавност, да видимо можемо ли променити нешто“, појаснио је Несторовић.

Он је са поносом рекао да већ имају 100.000 чланова.

„За две недеље смо стекли већ 100.000 витезова и витезица, такође.“

KOMENTARI12 коментара

 1. rade says:

  "Alkoholicari reda sljivovice" se ustvari zove njegov pokret.Prvo su se zvali "Beli misevi",ali su promijenili ime.Da vec ima 100.000 clanova i ne cudi,to su svi alkoholicari iz Srbije.Prepricava se jedna anegdota o ovom sveznajucem doktoru.Dosao pacijent kod dr.Rakije i kaze mu:doktore imam 40 stepeni",a Nestorovic mu odgovara"kada dodjes slijedeci put ponesi koju litru da probamo".

  • Зунзара says:

   Имаш ти нешто конкретно или само тако из фотеље убијаш време. Типично српски.

  • Gardista says:

   Kako da znamo da nisi AV pulen...dokazi!

  • VRSK says:

   Ti rade retard “Vučićevac”

 2. Pijandurista says:

  Treba da im se pridruze pravi zmajevi iz rakijaskog udruzenja. Oni mogu da pljuju vatru.

 3. obican Srbin says:

  botine saysite ga loma zajedno sa mentorom.

 4. Gospodi Pomiluj says:

  Dobro, lepo je biti u redovima zmajeva, mi ostali smo u redovima koka i kokošaka, jer se plašimo i svoje senke a takođe će svi da izginemo. Mi samo radimo šta nam se govori i lojalne smo koke našeg kokošinjca, Cepaju nam vakcine gde stignu, možemo li od koka da postanemo zmajevi? Teško. Ne možemo protiv vetrenjača, To je otkrio i Don Kihot.

 5. persida says:

  Srbin Srbinu nista ne oprasta, a narocito one osobine koje i sam ima. A sta vas briga da li doktor pije i sta pije. 80 posto umetnika voleli su kapljicu. Znaci li to da im umetnost ne valja? A o rakiji pitajte i srpske popove, oni su tu pravi eksperti, a ne znam da je ijedan zbog toga izbacen iz crkve.

  • I Love persida says:

   Imamo čak i rakiju "Manastirka" vernici donose popovima svoje najbolje organski prirodne i domaće proizvode ako ima koji pop alkoholičar onda je on izbačen pred Bogom iz carstva Božijeg i preostaje mu samo čekanje strašnog suda Božijeg to mu je više nego dovoljna kazna. A na nama osalima je da se pokajemo i obratimo Bogu kroz ime i delo Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista i nema nam druge jer od početka i nastanka ljudi na zemlji nastalo je i zlo a Hristos nam je ukazao i doneo nam spasenje.

 6. Vitez says:

  Ova prethodna dvojica zaista imaju ozbiljan problem kad imaju potrebu da vređaju.

 7. See Y Leter Aligeder says:

  Danas su od redova zmajeva interesantniji redovi nindža kornjača, pacova učitelja nindžice, hrčkova, belih nindži, kusih pasa, kojota i slično. Dakle zaboravi zmajeve iz doba Nemanjića. Bolje je napraviti red kišnih glista to je mnogo prigodnije situaciji.

 8. BELI ORAO says:

  Интресантно да се нађе толика гомила безвезњака која по изгледу нема дјеци а и не размишља главом, забио главу у пијесак и мудрује а не види све зло које се догађа у нашем друштву под утјецајем злог запада ! Вријеме је окренути точак нормалном избацити ријалити , педере, лезбејке , секте и још пуно тога да би се заштитила наша дјеца . Ко тако не размишља не треба да се оглашава на порталима и да овдје лијечи своју фрустрацију , блатећи и пљујући другог !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u