Др НЕСТОРОВИЋ: Епидемија пролази до краја маја!

Др НЕСТОРОВИЋ: Епидемија пролази до краја маја!

3 маја 2020

Познати пулмолог и члан кризног штаба за сузбијање коронавируса др Бранимир Несторовић најавио је за крај следеће недеље укидање ванредног стања уведеног због пандемије. Он је казао да више нема сврхе за оштрим мерама и забранама кретања.

– Што се тиче епидемије коронавируса у Србији, очекујем катастрофу већ у суботу (јуче) и да ће до краја сигурно умрети 40 људи – сматра Несторовић.Неки се опустили

Међутим, ми сад не можемо да затварамо државу због неколико процената оних који могу да се инфицирају, закључио је он.

– Мени је јасно да је људима дозлогрдило. Више не обраћају пажњу, скидају маске и опустили су се, што није добро. До краја маја ће све проћи, неће бити другог таласа.

Поводом изјава Александра Вучића констатовао је да је председник песимистичан и увек узима најгори сценарио.

– Кад си државник, другачије се размишља, ја сам оптимистичнији – додао је.

Маске и у превозу

Несторовић сматра да је реално да до краја следеће седмице буде укинуто ванредно стање, гледано са здравственог аспекта:

– Вирус је у ишчезавању, он ће јако да ослаби. Нема више сврхе понашати се као што смо се понашали на почетку епидемије.

Додао је да је вирус који сада циркулише у Србији знатно слабији, али да ће у превозу морати да се користи маска.

– Мораће да почне да се живи, миц по миц, мало дезинфекције, мало страха… Људи су и током рата и бомбардовања ишли на посао – закључио је овај пулмолог.

Према његовим речима, добро је што су лоши временски услови, па није било могућности за већа окупљања за 1. мај. Како је навео, он се залагао да тог дана важи само полицијски час од 18 часова до пет ујутру, али је приметио да су људи похрлили ван Београда, те да је 20.000 аутомобила прошло кроз наплатну рампу.

Легализовати канабис

Несторовић је рекао и да се залаже за легализацију канабиса у медицинске сврхе јер га, како је казао, људи у Србији већ нелегално набављају.

– То је биљка која има многа позитивна дејства по људе који болују од разних болести. Више се примењује код неуролошких болести и тегоба – сматра Несторовић.

Он је додао да нема потребе да Србија заостаје за западним земљама, те је пожељно да што пре легализује коришћење те биљке у медицинске сврхе због болесних људи који се, како је рекао, муче.

Да Тесла није угушен, живео би 100 година!

Др Несторовић износи и неке веома смеле тврдње.

– Тесла би живео 100 година да није угушен током спавања. Јео је само рибу, поврће и воће, пио сокове, а једини порок му је био виски – тврди он.

Уважени епидемиолог додаје да је добро што су нам преци гладовали.

– Мој деда је гладовао и прешао Албанију и то је утицало да ја данас будем отпоран на неке болести – рекао је Несторовић.

(Српски Телеграф)

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Gde je dokaz da je Tesla pio viski? Nestorovic je alapaca najnizeg ranga.

  2. Miraš says:

    Danas 1,93% testiranih bilo je pozitivno na ovaj virus. Ako se tako nastavi do sredine maja dogodiće se kraj epidemije kod nas.

  3. Baja says:

    Samo se ti druži sa AVom, dobro ćeš proći, kao i do sada ??? Za kanabis si u pravu, mora da radi Jovanjica, onda će biti valjda dosta jeftiniji...!???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u