Др НЕСТОРОВИЋ НАСТАВИО ДА ШОКИРА: „На Западу су мрачили дибидус! Вакцина Била Гејтса је килава, никад је не бих примио“

Dr NESTOROVIĆ NASTAVIO DA ŠOKIRA: „Na Zapadu su mračili dibidus! Vakcina Bila Gejtsa je kilava, nikad je ne bih primio“

24 maja 2020

Pulmolog Branimir Nestorović gostovao je jutros na TV Prva i tom prilikom istakao da je Srbija imala sreću što su već bili napravljeni modeli za borbu sa koronavirusom kada je Covid-19 stigao u zemlju.

– Videlo se da će biti dva meseca intenzivnije i treći manje intenzivno. Na početku je izgledalo crno, pogotovo na zapadu gde su mračili dibidus“, rekao je Nestorović.Kako je kazao, povremeno je bilo preterivanja u medijima i na društvenim mrežama što se tiče straha od koronavirusa.

– Italijanski scenario nije mogao da nam se dogodi, ali mogli smo da imamo deset puta više mrtvih – pojasnio je on.

Nestorović je podsetio da se se 40 godina bavi pulmologijom i zna da respiratorni virusi ne mogu toliko da budu smrtonosni.

Govoreći o hlorokinu i američkom predsedniku Donaldu Trampu koji je uzeo da koristi lek na svoju ruku rekao je da to nije preporučljivo.

– Postoji preventivno uzimanje leka, svakog ponedeljka se uzima. Mi to nismo preporučivali, jer on može da utiče na srce – rekao je Nestorović i dodao da je korišćenje tog leka kao preventive loše, te da je u SAD došlo do trovanja.

On je kazao da su doktori u svetu svrstani politički, te da je će to ostaviti ružnu sliku na pandemiju koronavirusa.

– Tamo gde su guverneri demokrate, tamo su bile države zatvorene. Svuda je bilo puno politike – rekao je on.

Pravljenje vakcine ide kilavo

Nestorović je kazao da pravljenje vakcine protiv koronavirusa ide loše, te da ona koju pravi firma Bila Gejtsa je jako loša i ne bih je primio.

– Od 15 koji su ih primili 3 imaju teška dejstva, samo 8 je imalo antitela. Pazite, to je 20 odsto – rekao je on.

Dodao je da se radi na vakcini koja menja RNK pokušava da promeni genetiku kako bismo i ubuduće bili otporni na Covid-19, ali je to, prema njegovom mišljenju teško jer svaki virus mutira.

Prema njegovim rečima, krajem januara Grci su rekli da Covid-19 ima veštački ubačena dejstva, to su potvrdili i drugi lekari širom sveta.

– Onda je izašao Montanje, on je nobelovac iz Francuske. Prošle nedelje se pojavio australijski rad koji je pokazao da se virus najlakše vezuje za ljudske ćelije, ne ni na miševe. Onda bi on trebalo da se najviše vezuje za šišmiše, a ne za nas – rekao je Nestorović.

On je kazao da ne veruje da ćemo ikada saznati ko stoji iza toga, iako je biološko oružje zabranjeno, Nestorović tvrdi da se ono ipak pravi.

Nestorović je kazao da ne zna odakle nam je došao virus u Srbiju, te da oni koji su došli iz Italije su imali najteži oblik kovida 19.

– Izgleda da smo mi imali S tip, to su i Kinezi rekli, koji je dosta slabiji – rekao je on.

On je izneo da je u Kini bio A tip, u Italiji C tip Covid-19, a za SAD je rekao da „niko živ ne zna koji je tamo tip“.

Bitka za respiratore je bila jeziva

„Američka vojska je ulazila u skladišta medicinske opreme i uzimala respiratore. Tajni agenti i naša služba je nama nabavila respiratore“, rekao je on.

Kazao je da kada se radi o ljudskim životima ne veruje u demokratiju, te da je ona divna kada je situacija normalna.

– Mi smo se borili za sebe i ne vidim grižu savesti ako smo nešto prekršili – zaključio je Nestorović.

Šetkajte se dok je virus slab

On je kazao da kada je mislio na namerno zaražavanje, nije mislio da organizujemo svadbu i svi se zarazimo.

– Mislio sam da se šetkate sad kad je virus slab – kazao je Nestorović.

Nestorović je kritikovao što su u nekim zemljama ljudi bili potpuno zaključani, te da sada nemaju kolektivni imunitet.

KOMENTARI10 komentara

 1. Zoran says:

  "– Postoji preventivno uzimanje leka, svakog ponedeljka se uzima. "_________A sto ne svakog utorka ili nedelje?

 2. Kosovac says:

  Tako volim pulmologa Branimira Nestorovića. Da priča normalno ono što zna i gde se dobro razume. A ne da amaterski lobira za Novaka Đokovića proglašavajući ga za malog Nikolu Teslu.

  • Cov Execution says:

   pulmolog Branimir Nestorović ne postoji, osim ako si mislio na pneumologa, ako ga voliš vodi ga kući, meni recimo ne treba ni malo, ovo što priča i nije njegova struka kao što i on sam kaže, on bi trebalo da se bavi malo plućnim bolestima, a virusi su mu strani, možda kada bi se bavio naukom o virusima. Ona naša dva epidemiologa su tek kuku jaoj, takvi tek ništa ne rade a vidimo mogu i da napreduju do visokih vojnih funkcija makar već bili u penziji. Ovo ti je brale kao i ranije zemlja radnika i seljaka, pa kom obojci a kom opanci, tu se ništa ne zna i nema reda, jer Koštunjavi nije uspeo da napravi pravnu državu.

   • Kosovac says:

    @ Cov Execution, ….. Da ti kažem, naravno u šali, vodio bih ga ja kući, ali nemam sena da ugostim čoveka kako treba. Vidiš, ovaj pneumolog me je oduševio kada se deklarisao kao protivnik vakcine protiv koronavirusa. Onda sam aterirao na brzinu kada je počeo da lobira i reklamira onog novoverca upoređujući ga sa Nikolom Teslom. Danas je rekao da nikako ne bi primio vakcinu Bila Gejtsa, što hteo ne hteo moram da pozdravim, iako me Teorija zavere upozorava da malo prikočim. Teorija zavere kaže da će u konačnom, Nestorović predložiti da ipak primimo Kinesku, ili Rusku vakcinu. Ili vakcinu Donalda Trampa. Ali nema smisla da ga zato apriori optužim za nešto što se nije desilo. ……….Inače, ovo o Koštunici ti je skroz pogrešno. Svi znamo da je Koštunjavi imao zaduženje da pokvari pravnu državu, a ne da je napravi. I naravno da je uspeo da je pokvari, (400 novih zakona koje mu je poklonila EU) i to ne samo pravno. Mislim na ono njegovo prihvatanje predloga sekretara NATO pakta Havijera Solane da Jugoslaviju preimenuje u smejuriju zvanu „Srbija i Crna Gora“. Međutim, spreman sam da to Koštunici oprostim zato što razumem kukavice, iz ličnog iskustva. A olakšavajuća okolnost velika kao brdo je ta, da je Koštunjavi uspeo da natera i istera da sva javna preduzeća i ustanove u Srbiji pišu ćirilicom. Ja bih ga čak i odlikovao zbog toga, ali kada prođe istorijska distanca.

 3. Cp6a says:

  Nisam bio siguran da li sam davno sve to dobro razumeo, ali evo i doktor lepo kaže. Princip starog načina pravljenja vakcina uglavnom znamo svi. Inaktiviše se virus ili se raščlani na delove i ubrizga u domaćina. To sve provocira imuni sistem domaćina da počne da proizvodi antitela specijalizovana za ubijanje samo tog virusa. Međutim, izgleda da su današnje vakcine nekakva čuda biotehnologije, od koje me hvata jeza. Ili se veštački rekombinacijom stvaraju provocirajući delovi virusne nukleinske kiseline, što se inače zove zloglasni GMO, ili još gore, ugrađuju se nekakvi plazmidi (prstenaste nukleinske kiseline) u našu DNK, koji sadrže program šta sve treba naše telo da stvori da bi se odbranilo od određenog virusa. Dakle menja se naša genetika, MONSTRUOZNO. Ako neko više zna o ovome, ili zna da sam sve pogrešno razumeo, bilo bi dobro da ovde to kaže i da probamo da pokažemo da komentari ne služe samo za svađanje i vređanje, jer ovo je mnogo ozbiljna stvar.

 4. Crni Petak says:

  Ne zna čovek šta je tu više kilavo, jeli to covid, jeli to vakcina, jeli to pandemija, nit je covid, niti vakcina i još manje pandemija nego je to policijski čas, kazne i hapšenja prika moj. Može da nema ni covida ni pandemije ali ako ti gazda naredi ne šetkaj jer će da platiš, onda je tu kraj i tu dalje ništa ne pomaže pogotovo epidemiolozi, ako jednog dana i nestorović počne istu priču znači da je konačno i on počeo da se plaća iz soroševog budžeta. To je dokaz da je taj virus bitan kao iscepani kondom, bitno je šta su nam smislili u paketu kako da nas se reše sa ove planete, da bi planeta mogla više da diše od nas. Međutim billy planira da on ostane sa sve članovima svoje porodice jer on nikog od porodice ni sa čim nije dao da se vakcinišu.

 5. milorad2 says:

  A,tip ,C tip a možda ima i CIA tip:)Ovo je prvi slučaj u svetu upotrebe biološkog oružja ograničenog dometa da tako kažemo, JEZIVO.

 6. Rista says:

  Idem da ga zapljuvavam pasus po pasus. On je doktor, visoko intelektualni intelekrualac za TV ............poasmatrače, ja sam niskobudžetni intelektualac...jesam, nego šta sam, da preživim sa onim od čega preživljavam treba inteligencija ko u konja...pa da kažem nešto što on ne zna a mi niskobudžetni intelektualci svi znamo. Dakle, Dr kritikuje Trampa potpuno neosnovano i kaže "jer on može da utiče na srce"! Misli na Trampa i taj Ponedeljak Lek, ali tramp je visokobudžetni intelektualac a to znači da nema nikakvo srce. Da vim šta je dalje pričao.

 7. Rista says:

  Joooj, šta je bisera! Evo novog "doktori u svetu svrstani politički, te da je će to ostaviti ružnu sliku na pandemiju". kikiki, pa jeste Dr u polupravu za politiku i da nije političke orijentacije doktora u svetu, pandemija korone bi ostala u prelepoj i blještavoj uspomeni sa predivnom slikom. Umreću od smeha a pogotovo zato što potpuno razumem doktorovo gađanje mudrostima jer i ja kad oću da budem pametan na TV, pričam ovako pametno. Dobro, bio sam samo jednom na TV kao vlasnik zadnjeg bunara pijaće vode u srbiji i nemam pojma šta sam pričao, ali kad je počela ta misija na TV ja skočim posle mojih prvih reči da ugasim to strašilo ali žena i deca mi ne daju i valjaju se od smeha. Jel ima DR ženu i decu? Ako ima, znam kako mu je kad dođe kući. A da štos bude veći, mi tada već godinama nismo pili vodu iz tog bunara, ali aj kad je za TV neka bude i da pijemo. A pogotovo što ću se JA pojaviti na TV. Da sam znao...

  • Kosovac says:

   @ Rista brate, Sada si me nasmejao, mogu da zamislim tu scenu pored televizora. ……….I ja, kad treba da pričam u mikrofon, saplete me neka trema, pa sve tuc-muc. Ali zato, kad treba da to napišem, nema sile koja može da me ukloni sa tastature. I kada obično treba da progovorim, to mora da bude gromoglasno, i kada pričam na usta, a i alternativno od z'd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *