Др НЕСТОРОВИЋ: Шта је најбоље против вируса и прехлада?

Др НЕСТОРОВИЋ: Шта је најбоље против вируса и прехлада?

12 октобра 2021

Сведоци смо да имунитет у данашње време представља битну карику не само у очувању здравља, већ и опстанка у време пандемије коронавируса.Kључну улогу, наравно, игра чињеница у каквом је стању наш имунитет. Нарочито кад дође зимски период, кад је сваки организам склон паду имунитета.

Људима саветује да се не воде научним радовима, већ личном интуицијом.

– Постоје три тачке интуиције – стомак, срчана интуиција која вам говори да ли вам се нешто свиђа и мождана или најглупља – инхибирана утицајем васпитања – поручује.

– Мислим да људи недовољно знају шта им користи и шта им штети. Сад кад је била корона нико није причао о једноставним лековима као што су цинк, црна зова и уље чичка. Сви знамо како то делује али ипак тражимо само лекове – каже др Несторовић и додаје

– Kо је паничар у ово време њему мозак одмаже, а познато је и да позитивно размишљање продужава живот за 5 година. Ми све то знамо, али није баш лако да се усвоји позитивно размишљање. То не иде по рецепту, треба да се ради на томе. Постоје технике као што су медитација или акупунктура, који нам помажу да научимо да користимо наш мозак – казао је професор Несторовић.

Шта је најбоље против вируса и прехладе?

-Спавајте довољно

-Балансирајте исхрану

-Kористите мед, нану и сируп или сок од зове

-Надокнадите витамин Д у зимским месецима

-Једите поврће и воће, а нарочито црно воће

-Узимајте суплементе цинка

-Поједите један бразилски орах недељно

-Kонзумирајте рибу

-Слободно се крећите и спавајте на хладном

– Kада се помене црна зова, многима делује непознато, али заправо, реч је о нашој домаћој зови . Од ње је, за јачање имунитета – како наводи доктор, добро користити домаћи кувани сок, или пити сок од цеђених свежих плодова.

Значајну улогу играју витамин Д и Цинк

Доктор издваја и витамин Д као значајан јер, како наводи, између октобра и априла, на нашој географској ширини, нема довољно сунца да би се у кожи створило довољно тог витамина па се мора уносити додатно.

– Ми смо подложни недостатку витамина Д током зимских месеци па тако, током јануара, код већине људи скоро да га и нема у крви. Kада се витамин Д додатно унесе, људима то помаже и позитивно утиче на имунитет.

У том смислу најбоље је јести морску рибу која додатно има и јода у себи, што је код нас такође дефицитарни елемент, јер се показало да суплементација, односно додаци исхрани нису тако ефикасни – рекао др Несторовић уз опаску да се рецимо цинк мора узимати у виду суплемената и то у дози од 10 до 15 мг дневно за одрасле.

Kада је реч о селену како бисмо га имали довољно, потребно је да поједемо један бразилски орах недељно.

Доктор подсећа на једну студију која је рађена у Kини и у којој је учествовало 800.000 људи који су јели кувану рибу осам недеља. Они који су кувану рибу јели само два дана успели су да знатно појачају имунитет.

Физичка активност

Професор Несторовић напомиње и да је физичка активност једна од главних имуно-стимулатора. Препоручује умерену физичку активност, у виду свакодневне шетње, или умереног вежбања.

(најзена.рс)

KOMENTARI6 коментара

 1. rade says:

  Doktor Rakija opet ponavlja sve ono sto je vec odavno poznato.

 2. Риста says:

  Важно да Несторовић још лети. А није важно што ја нити могу нити хоћу нити имам новаца нити сам толико луд да узимам свих 50000 разног дивљег и недивљег воћа и поврћа, да пијем 10000 врста чајева, домаћих сокова и сирупа, да пијем цинкове, олове, јодове, гвожђе, да вежбам 50 врсти јоге, лаганог шетања, трчкања, билдовања и пренемагања, да слушам и читам сваки дан по 1999,99 савета како да живим, како да спавам, како да јеб...овај једем...Па кад бих ја све то хтео и упражњаво, не би ми било доста ни 10 живота да употребим само 1 промил од свих тих силних савета и производа природе и разних казана и кухиња. Ово је моје "сорошоидно" + илити позитивно размишљање. Имао сам једном прилику да гледам са мојим другарима како се један наш, непуних шездесет, са вечитим оптимизмом и "позитивним" размишљањем заблено у неку тачку и не мрда. Ми се сви насмејали нама, али...Човек цела живота био мртав ладан, никад се валда није ни узбудио, вероватно ни у кревету, никада није плано, није се свађо, није давао пет пара ни за какве примедбе, никада није журио...Позовемо прву помоћ и...срчани удар. Ма ни мрдно није. Мртав ладан живео и мртав ладан умро од позитивне срчке.

 3. Čist je ko Suza says:

  Hteo je reći da je naš organizam najbolji lekar samo mu treba pomoći i držati ga zdravo pomoću ovih prirodnih supstanci, može i rakijica i pivce ako će pomoći toj meditaciji. Neka ga Bog blagoslovi.

 4. zolja says:

  ne razumem hajku na lekare. koji je to lekar imenom iprezimenom rekao nemojte se vakcinisati? a onda kazu na RTS citave porodice na respiratorima. Dakle, funjare koje se nisu htele vakcinistai godinu i po ili 550 DANA, sad svoju krivicu svaljuju na lekare koji su heroji srbije. najvise ih je od korone stradalo upravo u srbiji. zaista hipokrizija. zasto lecite nevakcinisane u drzavnim bolnicama? Imaju privatne pa tamo neka snose posledice odluka u trajanju 550 DANA! te funajre dovode da se mi vakcinisani borimo za egzistenciju od posla do kupovine zivotnih namirnica, ne mozemo ni sebe da lecimo i najblize od hronicnih ili akutnih drugih bolesti, preloma i sl..nego na listi cekanja?

  • Evroslav says:

   Dr Nestoroviću ajde da pogledamo istini u lice i hrabro da kažemo istinu: Korona je laž, ljude ubija protokol!!! Sve drugo što kažete jeste kompromis sa istinom koji, obrni okreni koronašima ide u prilog. Niko više ne pominje rak, to više nije smrtonosna bolest jer je to samo stanje. Korona je problem jer smo pre Korone bili besmrtni!!!

   • Srbislav says:

    Ne lupaj, ja sam postao besmrtan pošto sam se trostruko cijepio a ti idi na res-inspirator.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u