Dr RISTO IVANOVSKI: Šiptarski jezik nikada nije postojao i veštački je stvoren od strane Vatikana!

Dr RISTO IVANOVSKI: Šiptarski jezik nikada nije postojao i veštački je stvoren od strane Vatikana!

25 августа 2014

Albanija zastavaZa šiptarski jezik, Dominian je napomenuo sledeće: od 5140 elemenata iz Etimološkog rečnika Albanaca G. Majera (prof. dr Gustav Majer 1850-1900, prim. prev.), „moglo bi da se izbroji samo četristo nepomešanih indoevropskih elemenata, zatim 1180 tatarsko-turskih, 1420 rumunskih , 840 grčkih a 540 slovenskih reči.“

Dalje, šiptarski jezik nije bio jezik jednog naroda, već jezik sa rečima četiri jezika: grčkog, rumunskog, tatarsko-turskog (mongolskog) i slovenskog. To govori da je jezik Šiptara samo „mešan“, što se dogodilo u poslednjim vekovima, a nikako ranije.

Pošto izvan Arbanije (tzv. Albanije) žive 90% Gege, a Šiptari Toske 10%, bilo bi logično da su Albanci u Jugoslaviji govorili samo jezik Gega, koji je nerazumljiv za Toske.

Josip Broz Tito, kao katolik i mason izvršio je najveći zločin, kada je u SFRJ većini Gega nametnuo manjinski šiptarski jezik,  što danas ima ozbiljne posledice.

Dakle, „otac“ Albanaca je bio sam Tito koji je na školskom brodu „Galeb“ održavao sastanke sa masonima. Pošto je šiptarski jezik nov, koji nikada nije ni postojao,  G. Majer ne želi da navede nijedog albanskog autora.

Zaključak – albanski autori su najveći lažovi. Arbanija je bila 100%  slovenska i do danas u njoj najviše stradaju neodrođeni tzv. Sloveni. Nimalo slučajno – šiptarska škola u Arbaniji nije postojala do 1924, a otvorile su je samo katoličke zemlje Italija i Austrija. Pa Arbanija je bila delo Vatikana u borbi protiv pravoslavlja, ta borba se neprekidno nastavlja do danas, i trajaće zauvek. Zbog toga ćemo mi tzv. Sloveni morati da se ujedinimo i to samo radi nas samih i našeg pravoslavlja.

*Dr Risto Ivanovski je završio Poljoprivredni fakultet u Skoplju, smer stočarstvo. Doktorirao na ishrani u Beču 1976. Piše istoriju koristeći se biološkim metodama: istraživanjem životinja, namirnica, DNK…

(Facebookreporter)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Drangov says:

    Dr Risto bolje da je ostao da se bavi stocarstvom a ne da se petlja u istoriju i jezik drugih naroda..Ako ima neki "narod" i "jezik" koji je vestacki stvoren,to je njegov "narod" i "jezik"...Tako da,da bi se uverio u to,treba pod hitno da se okupa i videce kadu prljave vode i cistog bugarina u ogledalu...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u