Др РУДОЛФ ХЕНСЕЛ СЕ ОБРАТИО ХЕРТИ МИЛЕР: „Показали сте колико не знате“

Др РУДОЛФ ХЕНСЕЛ СЕ ОБРАТИО ХЕРТИ МИЛЕР: „Показали сте колико не знате“

30 октобра 2017

Отворено писмо добитници Нобелове награде за књижевност, госпођи Херти Милер, поводом говора на скупу Међународног београдског сајма книга 23.10.2017.

Госпођо Милер, за мене је ово исмевање жртава!

Госпођо Херта Милер, до сада није било потребе да Вам се, нпр. због Ваших литерарних радова, обратим. Данас пак морам да Вам пишем. Повод: У српским новинама сам прочитао о Вашем говору на једном скупу у Југословенском драмском позоришту, организованом од стране Немачке амбасаде у Београду и Београдског сајма књига. О поменутом говору притом у немачкој штампи није било ни речи. Како наводи ”сербианмонитор.цом” од 25.10.2017., на тему ”Експлозија национализма у тадашњој Југославији” и поводом НАТО агресије 1999. између осталог сте изјавили и следеће: ”Србија је сама себи донела зло и грађани морају да прихвате истину да су сами себи проузроковали патњу.” На питање да ли је насиље легитимно решење у политичким конфликтима, одговорили сте: ”(…). У ратној ситуацији једна страна мора да победи другу. Стога верујем да је војна интервенција људски и морално оправдана и у многим случајевима се показала као исправна. (…).”

У тренутку када је Београд био последњи европски град који је бомбардован у 20. веку, у једном есеју сте написали ”да разумете позицију НАТО-а и да Милошевић мора бити заустављен за сва времена. (…) Ако једна земља у периоду од девет година започне четири рата и притом градове практично претвори у гробља, то се више не може само уз помоћ речи зауставити. (…).” Рекли сте да ово мишљење до данашњег дана нисте променили: ”Још увек сам истог мишљења. (…) Ова земља је сама проузроковала сопствени бол и патњу. Срби су сами себи донели страдање.”

Госпођо Милер, овим невероватним изјавама открили сте своје непознавање истинске политичке позадине и тока уништења некадашње СФРЈ као и СРЈ у току деведесетих. Притом сте себи дозволили једно изузетно немарно додељивање кривице српском народу. И то све као немачка списатељица.

Дозволите ми да Вам отворено кажем како сам се осећао када сам чуо Ваш говор: као немачки грађанин и интелектуалац који се без предрасуда бавио политичким догађањима на Балкану, који је најоштрије осудио нападачки рат противан међународном праву САД-НАТО алијансе (уз учешће Немачке) против бивше Југославије и који зна да су у овом рату у огромним количинама коришћена високоотровна и радиоактивна оружја са осиромашеним уранијумом (”прљаве бомбе”) и тиме свесно и намерно почињен геноцид, морам да признам да сам Вашим благо речено неквалификованим изјавама ужаснут, згађен и као сународник посрамљен да је једна Немица све наведено приписала српском народу. Госпођо Милер, за мене је ово исмевање жртава!

У међувремену су у Србији агресивне врсте канцера као последица употребе оружја са осиромашеним уранијумом достигле како међу младима тако и међу старима епидемијске размере. Људска патња одјекује до неба. Према подацима Министарства здравља Републике Србије, сваког дана по једно дете оболи од канцера. Читава земља је контаминирана. Услед оштећења наследног материјала (ДНК), на свет долазе генерација за генерацијом малформисане деце. У два укратко сажета чланка, ”Рат који нема краја” и ”Летаргија срца” (објављених у „Неуе Рхеинисцхе Зеитунг-Онлине” у Немачкој а ”Печат” и ”Информер” у Србији) изнео сам многе значајне чињенице о овоме злочину без преседана.

Госпођо Милер, ако Вам до сада нису били адеватно разјашњени политички догађаји у бившој Југославији као и истински разлози и циљеви НАТО агресије 1999. и њихова катастрофална дејства или ако сте класична жртва немачких медија и њиховог кривљења истине, онда је то заиста залосно за једног интелектуалца – али због тога се мозете бар извинити српском народу. Ваш колега Петер Хандке и многи други слободни умови нису постале жртве медијске манипулације, већ су независно размишљајући изградили сопствено мишљење и поступали потом храбро у складу с њим. Ако пак желите да својим изјавама подржите узрочнике геноцида говорећи им оно што желе да чују (није ми познато да је постојао било какав протест од стране нпр. Немачке амбасаде у Београду), онда то сматрам срамотним и крајње недостојним једне интелектуалке и уз то још и добитнице Нобелове награде.

Др Рудолф Хензел, Дипл.-Псих.

Линдау (Боденско језеро)

KOMENTARI14 коментара

 1. Velika Metla says:

  Онима који служе сатанистима,глобалистима,није знање потребно! Управо такви су пожељни!

 2. goran says:

  Upravo tako, uz jednu napomenu, Gospodja Miler je samo nemacka drzavljanka, ona nije Nemica niti ce ikada biti. Previse lici na Goldu Meir kada je bila mlada, ako smo se razumeli.

  • davidson says:

   Хертин отац је током Другог светског рата био члан елитне нацистичке јединице Вафен СС, чији су припадници, нарочито на Источном фронту и Нормандији, остали упамћени по небројеним злочинима против цивилног становништва и ратних заробљеника. Зато је након завршетка рата њеној богатој немачкој породици која је живела у Румунији, у тамишком округу, где је она и рођена, све одузето. У Немачку се преселила 1987. године

 3. davidson says:

  Хертин отац је током Другог светског рата био члан елитне нацистичке јединице Вафен СС, чији су припадници, нарочито на Источном фронту и Нормандији, остали упамћени по небројеним злочинима против цивилног становништва и ратних заробљеника. Зато је након завршетка рата њеној богатој немачкој породици која је живела у Румунији, у тамишком округу, где је она и рођена, све одузето. У Немачку се преселила 1987. године

 4. Trifun says:

  Njemacka ambasada u Beogradu je organizator tog sajma knjige kojeg su oni kao BND agenti pretvorili u propagandnu agresiju na nasu drzavu i narod!! Njemacka ambasada u Beogradu priprema subverziju nase drzave i naroda pod laznim kulturnim manifesticajima dovodeci antisrpske rasiste da sire mrznju prema nama i pokusavaju da nas psiholoski zgaze podmetanjem osjecaja krivice za genocide koje su oni pocinili i cine vijekovima ukljucujuci zadnji 1999 bacanjem radiokativnog otpada i razaranjem naftnih i slicnih postrojenja protivno UN konvencijama i medunardnom pravu!! Zelim toj nacistickoj hulji isto ono sto je i ona nama. Nema nazad.

 5. Trifun says:

  Upozoravam Njemacke naciste da CE PLATITI VISOKU CIJENU ZA OVO STO RADE, zapamtite sto sam vam rekao. Nema nazad.

 6. spira says:

  ovo je nemačka emisija koja je prikazana dva tri puta na nemačkoj javnoj televiziji pa je kasnije povušena i sakrivena od javnosti "POČELO JE SA JEDNOM LAŽI - NEMAČKA PROPAGANDA" https://www.youtube.com/watch?v=mrsnX1NCiPE

 7. komita says:

  No, zaboravih da pohvalim normalnog coveka koji je bio hrabar i nije ga mrzelo da ovako lepo javno odreauguje. Svaka cast Dr RUDOLF HENSEL-u

 8. doktrina soka says:

  Dr Rudolf Hensel, je nobelovki javno rekao da je intelektualka sa niskim IQ i neinformirana osoba sa genocidnom strukturom licnosti.Hvala dr Rudolfu Henselu. A ta jadnica frustrirana zbog svoje proslosti velica zlocine koje je njen otac cinio u 2ww.Nece tebe i tvoje poreklo Mulerova oprati nista pa ni Nobel,jer zlocin ti je upisan u genima.

 9. goran says:

  Gospodja Miler je bila u posdeti Izraelu i klecala pred jevrejskim zrtvama, a u Srbiji pisa po srpskim zrtvama i proglasava ih krivcima. Treba li jos komentarisati za koga ova zena radi?

 10. Ivana Vasić says:

  Gospođo Miler, želim da ukažem samo na par stvari: moj lični izbor da ukoliko Vi sebe ili Vas drugi svrstavaju u ljudsko biće, za sebe biram da ne budem svrstana u tu kategoriju. Biti ljudsko biće podrazumeva postojanje empatije, lično mišljenje, mogućnost da se razluči dobro od zla i hrabrost da se to sve izrekne i pokaže. Ukoliko je ovo što Vi pokazujete ono što ljudska vrsta i ljudska bića treba da budu, ja svakako to nisam. Zato, draga gospođo Miler, ukoliko ste Vi ljudsko biće, ja sigurno nisam. Dragi nemački državljani, nadam se da osuđujete stav i mišljenje gospođe Miler i svih njoj sličnih. Nadam se da osuđujete i ćutanje nemačke ambasade u Beogradu, kao i nemačke javnosti o celom slučaju vezanom za govor gospođe Miler u Beogradu. Nadam se, jer verujem da ste ljudska bića, uprkos svemu. I ne samo da verujem, već i znam da jeste, jer ima toliko puno Vas koji ste za primer ljudskom rodu, baš po onome po čemu se ljudsko biće i izdvaja, po ljudskosti.

 11. Klimt - Bec says:

  Za sve su krivi nasi nazovimo ih politicarima, iako to niko od njih nikada nije i nemoze biti! U stvarnosti okupili su se kriminalci sa svih strana bivse Jugoslavije, i vec 28 godina vredno se trude ko ce vise da unisti dostojanstvo i cast Srpskog Naroda... Tako sto danas moze da dodje pripadnica jednog Genocidnog Naroda, koja bi trebala da se pokloni zrtvama koje su pobili pripadnici njenog Naroda u tri navrata! Ta ista protuva i sluga te iste Nacisticke Ideologije, velica taj isti Genocid i krivicu prebacuje zrtvama Narodu kome pripadaju... Umesto da se u tom momentu osujeti i osudi njeno izlaganje, NE prisutni nemo cute i stide njene sramote!!!

 12. goran says:

  Zasto je Jevrejin Ivanji, njen domacin, nije pozvao da se pokloni srpskim zrtvama. Zato sto su za njega i clanovce njegovog plemena bitne samo jevrejske zrtve. Ideja Izabranog naroda je nesto najbolesnije sto se javilo u istoriji ljudske rase. A sto se tice Nemaca, nema sanse da se oni izjasne o bilo cemu, Nemacka je okupirana zemlja sto Srbi u ogromnoj mrznji prema Nemcima ne zele da vide. Mnogo je vaznije kako se mi odnosimo prema ovakvim spodobama. Zabrana ulaska u nasu zemlju i zabrana prodaje njenih knjiga mogao bi biti prvi korak. Sa uvodjenjem obaveznog protokola da svako ko dodje u Srbiju mora da se pokloni srpskim zrtvama. Ako svi ti zapadnjaci mogu da se klanjaju u Jerusalimu, sto ne bi mogli i u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u