Др РУДОЛФ ХЕНСЕЛ СЕ ОБРАТИО ХЕРТИ МИЛЕР: „Показали сте колико не знате“

Dr RUDOLF HENSEL SE OBRATIO HERTI MILER: „Pokazali ste koliko ne znate“

30 oktobra 2017

Otvoreno pismo dobitnici Nobelove nagrade za književnost, gospođi Herti Miler, povodom govora na skupu Međunarodnog beogradskog sajma kniga 23.10.2017.

Gospođo Miler, za mene je ovo ismevanje žrtava!

Gospođo Herta Miler, do sada nije bilo potrebe da Vam se, npr. zbog Vaših literarnih radova, obratim. Danas pak moram da Vam pišem. Povod: U srpskim novinama sam pročitao o Vašem govoru na jednom skupu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, organizovanom od strane Nemačke ambasade u Beogradu i Beogradskog sajma knjiga. O pomenutom govoru pritom u nemačkoj štampi nije bilo ni reči. Kako navodi ”serbianmonitor.com” od 25.10.2017., na temu ”Eksplozija nacionalizma u tadašnjoj Jugoslaviji” i povodom NATO agresije 1999. između ostalog ste izjavili i sledeće: ”Srbija je sama sebi donela zlo i građani moraju da prihvate istinu da su sami sebi prouzrokovali patnju.” Na pitanje da li je nasilje legitimno rešenje u političkim konfliktima, odgovorili ste: ”(…). U ratnoj situaciji jedna strana mora da pobedi drugu. Stoga verujem da je vojna intervencija ljudski i moralno opravdana i u mnogim slučajevima se pokazala kao ispravna. (…).”

U trenutku kada je Beograd bio poslednji evropski grad koji je bombardovan u 20. veku, u jednom eseju ste napisali ”da razumete poziciju NATO-a i da Milošević mora biti zaustavljen za sva vremena. (…) Ako jedna zemlja u periodu od devet godina započne četiri rata i pritom gradove praktično pretvori u groblja, to se više ne može samo uz pomoć reči zaustaviti. (…).” Rekli ste da ovo mišljenje do današnjeg dana niste promenili: ”Još uvek sam istog mišljenja. (…) Ova zemlja je sama prouzrokovala sopstveni bol i patnju. Srbi su sami sebi doneli stradanje.”

Gospođo Miler, ovim neverovatnim izjavama otkrili ste svoje nepoznavanje istinske političke pozadine i toka uništenja nekadašnje SFRJ kao i SRJ u toku devedesetih. Pritom ste sebi dozvolili jedno izuzetno nemarno dodeljivanje krivice srpskom narodu. I to sve kao nemačka spisateljica.

Dozvolite mi da Vam otvoreno kažem kako sam se osećao kada sam čuo Vaš govor: kao nemački građanin i intelektualac koji se bez predrasuda bavio političkim događanjima na Balkanu, koji je najoštrije osudio napadački rat protivan međunarodnom pravu SAD-NATO alijanse (uz učešće Nemačke) protiv bivše Jugoslavije i koji zna da su u ovom ratu u ogromnim količinama korišćena visokootrovna i radioaktivna oružja sa osiromašenim uranijumom (”prljave bombe”) i time svesno i namerno počinjen genocid, moram da priznam da sam Vašim blago rečeno nekvalifikovanim izjavama užasnut, zgađen i kao sunarodnik posramljen da je jedna Nemica sve navedeno pripisala srpskom narodu. Gospođo Miler, za mene je ovo ismevanje žrtava!

U međuvremenu su u Srbiji agresivne vrste kancera kao posledica upotrebe oružja sa osiromašenim uranijumom dostigle kako među mladima tako i među starima epidemijske razmere. Ljudska patnja odjekuje do neba. Prema podacima Ministarstva zdravlja Republike Srbije, svakog dana po jedno dete oboli od kancera. Čitava zemlja je kontaminirana. Usled oštećenja naslednog materijala (DNK), na svet dolaze generacija za generacijom malformisane dece. U dva ukratko sažeta članka, ”Rat koji nema kraja” i ”Letargija srca” (objavljenih u „Neue Rheinische Zeitung-Online” u Nemačkoj a ”Pečat” i ”Informer” u Srbiji) izneo sam mnoge značajne činjenice o ovome zločinu bez presedana.

Gospođo Miler, ako Vam do sada nisu bili adevatno razjašnjeni politički događaji u bivšoj Jugoslaviji kao i istinski razlozi i ciljevi NATO agresije 1999. i njihova katastrofalna dejstva ili ako ste klasična žrtva nemačkih medija i njihovog krivljenja istine, onda je to zaista zalosno za jednog intelektualca – ali zbog toga se mozete bar izviniti srpskom narodu. Vaš kolega Peter Handke i mnogi drugi slobodni umovi nisu postale žrtve medijske manipulacije, već su nezavisno razmišljajući izgradili sopstveno mišljenje i postupali potom hrabro u skladu s njim. Ako pak želite da svojim izjavama podržite uzročnike genocida govoreći im ono što žele da čuju (nije mi poznato da je postojao bilo kakav protest od strane npr. Nemačke ambasade u Beogradu), onda to smatram sramotnim i krajnje nedostojnim jedne intelektualke i uz to još i dobitnice Nobelove nagrade.

Dr Rudolf Henzel, Dipl.-Psih.

Lindau (Bodensko jezero)

KOMENTARI14 komentara

 1. Velika Metla says:

  Onima koji služe satanistima,globalistima,nije znanje potrebno! Upravo takvi su poželjni!

 2. Afrika says:

  Bravo

 3. goran says:

  Upravo tako, uz jednu napomenu, Gospodja Miler je samo nemacka drzavljanka, ona nije Nemica niti ce ikada biti. Previse lici na Goldu Meir kada je bila mlada, ako smo se razumeli.

  • davidson says:

   Hertin otac je tokom Drugog svetskog rata bio član elitne nacističke jedinice Vafen SS, čiji su pripadnici, naročito na Istočnom frontu i Normandiji, ostali upamćeni po nebrojenim zločinima protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika. Zato je nakon završetka rata njenoj bogatoj nemačkoj porodici koja je živela u Rumuniji, u tamiškom okrugu, gde je ona i rođena, sve oduzeto. U Nemačku se preselila 1987. godine

 4. davidson says:

  Hertin otac je tokom Drugog svetskog rata bio član elitne nacističke jedinice Vafen SS, čiji su pripadnici, naročito na Istočnom frontu i Normandiji, ostali upamćeni po nebrojenim zločinima protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika. Zato je nakon završetka rata njenoj bogatoj nemačkoj porodici koja je živela u Rumuniji, u tamiškom okrugu, gde je ona i rođena, sve oduzeto. U Nemačku se preselila 1987. godine

 5. Trifun says:

  Njemacka ambasada u Beogradu je organizator tog sajma knjige kojeg su oni kao BND agenti pretvorili u propagandnu agresiju na nasu drzavu i narod!! Njemacka ambasada u Beogradu priprema subverziju nase drzave i naroda pod laznim kulturnim manifesticajima dovodeci antisrpske rasiste da sire mrznju prema nama i pokusavaju da nas psiholoski zgaze podmetanjem osjecaja krivice za genocide koje su oni pocinili i cine vijekovima ukljucujuci zadnji 1999 bacanjem radiokativnog otpada i razaranjem naftnih i slicnih postrojenja protivno UN konvencijama i medunardnom pravu!! Zelim toj nacistickoj hulji isto ono sto je i ona nama. Nema nazad.

 6. Trifun says:

  Upozoravam Njemacke naciste da CE PLATITI VISOKU CIJENU ZA OVO STO RADE, zapamtite sto sam vam rekao. Nema nazad.

 7. spira says:

  ovo je nemačka emisija koja je prikazana dva tri puta na nemačkoj javnoj televiziji pa je kasnije povušena i sakrivena od javnosti "POČELO JE SA JEDNOM LAŽI - NEMAČKA PROPAGANDA" https://www.youtube.com/watch?v=mrsnX1NCiPE

 8. komita says:

  No, zaboravih da pohvalim normalnog coveka koji je bio hrabar i nije ga mrzelo da ovako lepo javno odreauguje. Svaka cast Dr RUDOLF HENSEL-u

 9. doktrina soka says:

  Dr Rudolf Hensel, je nobelovki javno rekao da je intelektualka sa niskim IQ i neinformirana osoba sa genocidnom strukturom licnosti.Hvala dr Rudolfu Henselu. A ta jadnica frustrirana zbog svoje proslosti velica zlocine koje je njen otac cinio u 2ww.Nece tebe i tvoje poreklo Mulerova oprati nista pa ni Nobel,jer zlocin ti je upisan u genima.

 10. goran says:

  Gospodja Miler je bila u posdeti Izraelu i klecala pred jevrejskim zrtvama, a u Srbiji pisa po srpskim zrtvama i proglasava ih krivcima. Treba li jos komentarisati za koga ova zena radi?

 11. Ivana Vasić says:

  Gospođo Miler, želim da ukažem samo na par stvari: moj lični izbor da ukoliko Vi sebe ili Vas drugi svrstavaju u ljudsko biće, za sebe biram da ne budem svrstana u tu kategoriju. Biti ljudsko biće podrazumeva postojanje empatije, lično mišljenje, mogućnost da se razluči dobro od zla i hrabrost da se to sve izrekne i pokaže. Ukoliko je ovo što Vi pokazujete ono što ljudska vrsta i ljudska bića treba da budu, ja svakako to nisam. Zato, draga gospođo Miler, ukoliko ste Vi ljudsko biće, ja sigurno nisam. Dragi nemački državljani, nadam se da osuđujete stav i mišljenje gospođe Miler i svih njoj sličnih. Nadam se da osuđujete i ćutanje nemačke ambasade u Beogradu, kao i nemačke javnosti o celom slučaju vezanom za govor gospođe Miler u Beogradu. Nadam se, jer verujem da ste ljudska bića, uprkos svemu. I ne samo da verujem, već i znam da jeste, jer ima toliko puno Vas koji ste za primer ljudskom rodu, baš po onome po čemu se ljudsko biće i izdvaja, po ljudskosti.

 12. Klimt - Bec says:

  Za sve su krivi nasi nazovimo ih politicarima, iako to niko od njih nikada nije i nemoze biti! U stvarnosti okupili su se kriminalci sa svih strana bivse Jugoslavije, i vec 28 godina vredno se trude ko ce vise da unisti dostojanstvo i cast Srpskog Naroda... Tako sto danas moze da dodje pripadnica jednog Genocidnog Naroda, koja bi trebala da se pokloni zrtvama koje su pobili pripadnici njenog Naroda u tri navrata! Ta ista protuva i sluga te iste Nacisticke Ideologije, velica taj isti Genocid i krivicu prebacuje zrtvama Narodu kome pripadaju... Umesto da se u tom momentu osujeti i osudi njeno izlaganje, NE prisutni nemo cute i stide njene sramote!!!

 13. goran says:

  Zasto je Jevrejin Ivanji, njen domacin, nije pozvao da se pokloni srpskim zrtvama. Zato sto su za njega i clanovce njegovog plemena bitne samo jevrejske zrtve. Ideja Izabranog naroda je nesto najbolesnije sto se javilo u istoriji ljudske rase. A sto se tice Nemaca, nema sanse da se oni izjasne o bilo cemu, Nemacka je okupirana zemlja sto Srbi u ogromnoj mrznji prema Nemcima ne zele da vide. Mnogo je vaznije kako se mi odnosimo prema ovakvim spodobama. Zabrana ulaska u nasu zemlju i zabrana prodaje njenih knjiga mogao bi biti prvi korak. Sa uvodjenjem obaveznog protokola da svako ko dodje u Srbiju mora da se pokloni srpskim zrtvama. Ako svi ti zapadnjaci mogu da se klanjaju u Jerusalimu, sto ne bi mogli i u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *