Др ТОДОР ЈОВАНОВИЋ: Свака болест је излечива, а свако право излечење долази од нас самих!

Др ТОДОР ЈОВАНОВИЋ: Свака болест је излечива, а свако право излечење долази од нас самих!

1 јануара 2016

Todor Jovanovic 24Доктор Тодор Јовановић је цео свој научни рад посветио имунологији, вирусологији, исхрани и здрављу. Његов рад резултирао је проналаском препарата који као додатак исхрани здравих и оболелих особа обнавља енергију и јача укупан систем људског организма. Потврду вредности овог лека дали су институти у Европи и Америци.

Рођен је 1935. у Враном Долу на Косову и Метохији. У Београду је завршио Медицински факултет. Живи сам. Има сина Дејана (50) и ћерку Милу (32).

Која је корист од УВ зрачења?

Све што је зрачење, све што је сунчева енергија, све што је светлост, све то носи биофотоне, квантне честице које су нешто између материје и енергије. Без њих нема живота. При умереном излагању УВ зрацима, стиче се витамин Д, снижава крвни притисак, побољшава рад срца, повећава имунитет, убијају вируси и бактерије, опорављају се коштана структура и полни хормони.

Да ли вакцине убијају вирусе?

Оне нису антивирусне. Боље је пустити организам да се сам избори против вируса, јер вакцина једно поправља, а друго квари, па тиме избацује из равнотеже имунолошки систем. Наравно, фармацеути нам желе дуг, али болестан живот. Милијарде се улажу у лекове, а врло мало у превенцију. Зато је драгоценија моћ светлости.

Како се лечи сунцем?

Гледање у сунце је соларна јога. То се чини само кад је сунце црвено, при изласку и при заласку. И то највише десетак секунди. И свака болест биће нападнута. Зато сам против ношења тамних наочара. То може да смета, али корист је велика.

Да ли је свака болест излечива?

Апсолутно, али се то, наравно, не догађа увек. Посебно кад је болест у последњој фази. У том случају значајна је и свест оболелог. Позитиван животни став је извор живота и постојања. Свако право излечење долази од нас самих, као и од начина живота и хране.

Како би требало да се хранимо?

Здрава храна је она која прија, која не прави киселину. У борби са киселином довољно је узети само неколико кокица или појести зелену маслинку и прогутати коштицу. Месо у месарама је углавном лоше, пуно хормона и антибиотика, којима је прошао рок, конзерве су пуне олова. Требало би јести дању, јер наш метаболизам ради у складу с природом.

Ко тражи еликсир младости?

Француски генетичари тврде да су на најбољем путу да продуже живот људима. Али, по филозофији бесмртности питање је шта би значило заиста живети вечно. То није ни могуће зато што се организми морају мењати да би се прилагодили променама и распореду рада и сна.


Колико спавате?

Највише четири сата. Дуго спавање ничему не служи. Кад сам студирао, спавао сам дневно неколико пута по десетак минута. Спавање је, углавном, губљење времена. Никола Тесла, мој узор у свему, није спавао више од једног сата, а живео је 87 година.

Шта вас чини срећним?

Кад некога излечим и чињеница да ми никад није досадно. Трудим се да у свим пословима и односима имам и сусрет с оним што нисам ни чуо ни видео.

Од чега зависе сексуалне потребе?

Од мозга, пре свега. Он ту има значајну улогу. Кад се он укључи, све је квалитетније. А то је веома важно. Јер секс, сем што је физиолошки и биолошки предиван, на одређени начин и оплемењује.

Шта прво примећујете на жени?

Пре свега женственост. То може да буде и одлучујуће, јер у одређеним ситуацијама прикрива неке недостатке. На другом месту је оно што код жене може да подигне мушкарца. То су, најчешће, очи, посебно ако су пуне обећања.

У ком смеру иде свет?

Технологија чини своје. Хоће ли се људи емоционално и сексуално отуђити зависи од човека до човека. Угрожени смо. То је сигурно. У том случају технолошки неписмени су у неким случајевима у предности.

Ко су ваши узори?

Пре свих, Никола Тесла без кога свет овакав не би постојао. И Милутин Миланковић, геофизичар, инжењер, климатолог, астроном, оснивач Катедре за небеску механику, Милева Марић, велики научник, жена Алберта Анштајна, без које он не би био оно за шта сад слови.

Које су емоције најмоћније?

Пре свих љубав. Она је главна тема свих уметности . То је енергија која покреће све људске односе. После љубави најснажнија емоција је смрт. Оне су супротне једна другој, али се врло често прожимају.

Како процењујете вредности људи?

Мени су у сваком дружењу важни поступци и речи. Али, из искуства знам да су поступци много бољи показатељи нечијег карактера, јер речи често могу да буду лажне. Важна је и биоенергија. У Америци не може да се потпише ниједан велики уговор без процене биоенергетичара.

Како чувате здравље?

Веома је важна температура просторије у којој се борави. У мојој спаваћој соби је константно око 18 степени, а у радној око 25. То су оптималне вредности и лети и зими.

(Курир)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Е, свашта says:

    Па госпон докторе, како ви као доктор не знате шта је то спавање уствари? То о спавању један сат су приче за малу децу. Може, али након неког врмена - сахрана! И ви то као доктор не знате? Који процеси се активирају приликом спавања? Чему служи спавање? Зашто морамо да спавамо? Нећу даље, а нисам наставио ни да читам иако сам почео и неке делове у којима сте заиста добри. Али кад Индијац направи науку лечења од мукања, надам се да сте чули за оног Чопру који блеји по Америци а има и доста следбеника, па сви или здрави или оздравили, што ви не би сте направили науку од неспавања? Да нисте можда изучавали и радове нацистичких лекара који нису давали пацијентима да спавају, па онда посматрали као умиру? Брзо или полако? Ja verujem da ste vi bili u početku veoma pažljivi u odabiranju žita od kukolja, ali sa savremenim transparentnim metodama eliminisanja čoveka na sve moguće načine, vi ste opet pomešali žito i kukolj. Da bi ste bili pragmatični.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u