ДРАГАН БУЈОШЕВИЋ УДАРА НА НОВЧАНИК ГРАЂАНА СРБИЈЕ: Тражи да се уведе такса на радио апарате!

DRAGAN BUJOŠEVIĆ UDARA NA NOVČANIK GRAĐANA SRBIJE: Traži da se uvede taksa na radio aparate!

13 avgusta 2015

bujosevic 45Dragan Bujošević u svom planu rada pod naslovom „RTS – šta da se radi“ traži uvođenje posebne takse na radio-aparate u svim vozilima… Planira i da na Drugom programu uvede „obrazovne rijalitije“.

Vlasnici svih vozila u Srbiji – automobila, kamiona, autobusa – uskoro će prilikom svake registracije plaćati godišnju TV pretplatu. Generalni direktor RTS-a, Dragan Bujošević, u svom planu rada, na osnovu koga je izabran, zahteva uvođenje posebne takse na radio-aparate u svim vozilima.

Bujošević u programu pod naslovom „RTS – šta da se radi“ predlaže da ova taksa iznosi 500 dinara. To bi, prema njegovom proračunu, Javnom servisu obezbedilo godišnji prihod od najmanje sedam miliona evra. Trebalo bi uvesti i taksu na radio, koja bi bila plaćana prilikom registracije automobila. Svako u kolima ima radio, naravno i u autobusima i kamionima. Ako bi taksa iznosila 500 dinara, godišnje bi se prihodovalo najmanje sedam miliona evra, navodi, između ostalog, Bujošević u svom programu, koji ima ukupno devet strana i ubedljivo je najkraći od programa koje su na konkursu podneli drugi kandidati.

U dokumentu se, osim ovog, pominje još jedna „genijalna“ ideja direktora RTS-a: uvođenje obrazovnih rijaliti-emisija na Drugom kanalu, koji bi bio oslobođen prenosa skupštinskih sednica.

Bujoševićeve ideje na osnovu kojih je izabran:
* plaćanje takse na radio
* plaćanje pretplate uz račun za kablovsku
* povećanje reklamnih minuta
* uvođenje vikend sportskih prenosa
* snimanje serija u saradnji sa CG, Hrvatskom i BiH
* rešiti višak zaposlenih na Javnom servisu
* uvođenje skupštinskog kanala
* poboljšanje emisije „Oko“
* uvođenje jednosatne spoljnopolitičke emisije
* produženje emisije „Ovo je Srbija“
* uvođenje obrazovnog rijalitija na Drugom programu RTS-a

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

  1. Milenko says:

    Ostavka odmah.

  2. mmm says:

    Pa od cega ce ovaj narod da zivi, uveli su nam cak i porrez na vazduh.Ne znam dokle cemo sve to da trpimo.Ja sam zena, porodicna, ajde bre muski dizite pobunu da vam se mi pridruzimo.Ovo je preslo sve granice.A pogledajte vrat ovo skembaru, sto Bugari kazu da taa sija nee od tursija.

  3. Božo says:

    Nemam reči! Jeli moguće da u tom elitnom vrhu nema niko pametan?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *